ΡΑΛΙ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ:

Το ράλι των θεών, απόλυτα πετυχημένο...

ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΓΟΝΝΩΝ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 20:30

Με την ίδια πετυχημένη περσινή συνταγή διοργανώθηκε και φέτος το Ράλι Ακρόπολις, που αποτέλεσε το γεγονός του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού για 4 μέρες.

Με θρίαμβο της Hyundai και με θέαμα αντάξιο της ιστορίας του, το ράλι πέρασε στην υβριδική εποχή. Ανάμεσα στους χιλιάδες φίλους του αγωνιστικού αυτοκινήτου που κατέκλυσαν τα βουνά της Φθιώτιδας και Αττικοβοιωτίας, ήταν και οι φίλοι του αγωνιστικού αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας Γόννων και παρουσιάζουν τις εντυπώσεις τους...
«Το φετινό Ακρόπολις αποτέλεσε θρίαμβο για την ομάδα της Hyundai, η οποία ανέβασε τρεις νικητές στο βάθρο και προσέδωσε, εν μέρει, νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
*Πλήθος κόσμου και φέτος κατέκλυσε τις ειδικές του αγώνα, αν και ήταν λιγότερος από πέρυσι.
*Πολύ καλή η οργάνωση του αγώνα, χωρίς καμία ακύρωση ειδικής και με μεγάλη ασφάλεια για αγωνιζομένους και θεατές.
*Ιδιαίτερα πετυχημένη η οργάνωση του service park, στον χώρο της πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, που συγκέντρωσε πολύ κόσμο.
*Καινοτομία του φετινού αγώνα η παρουσία πάλι, μετά το 2005, της υπερειδικής στο ΟΑΚΑ με 60.000 κόσμο!
*Δύσκολες οι ειδικές, ειδικά στη Φθιώτιδα (Ταρζάν, Καλλίδρομο), πολλή η σκόνη, αλλά πλούσιο το θέαμα.
*Φιλόξενη η πόλη της Λαμίας και της γύρω περιοχής, δείγμα ότι «αγκαλιάζουν» το γεγονός και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.
*Όσον αφορά τα αγωνιστικά, άτυχος ο 21χρονος πρωτοπόρος Φινλανδός κ. Ροβάνπιερα, συγκλονιστική η παρουσία του 9 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Λεμπ (εγκατέλειψε την 3η μέρα) και ελπιδοφόρα η παρουσία νέων προσώπων στον χώρο π.χ. Λουμπέ (Ford, 4ος).
*Όσον αφορά την ελληνική παρουσία, πολύ καλό αγώνα έκανε ο Λ. Αθανασούλας, που τερμάτισε 16ος, καλύτερος Έλληνας στη γενική κατάταξη.
*Πολύ καλή η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα (Cosmote TV) όχι όμως κι απ’ την κρατική τηλεόραση, πέραν της ζωντανής μετάδοσης της υπερειδικής. Καλή και η κάλυψη απ’ το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Στ. Ελλάδας, το Star Λαμίας.
*Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και η μετά από χρόνια παρουσία του μεγάλου Κ. Στεφανή, ως συνοδηγός στο πλευρό του γιου του. Δυστυχώς εγκατέλειψε τη 2η μέρα. (Ο Στεφανής, άνθρωπος των αγώνων, υπήρξε άλλοτε συνοδηγός, στα παλιά Ακρόπολις, την Ιαβέρη, Τζίγκερ).
Τελειώνοντας τη μικρή μας αναφορά στα τεκταινόμενα του αγώνα που έθεσε τα θεμέλια και για το 2023 στο αγωνιστικό ημερολόγιο ανανεώνουμε το ραντεβού μας στα υπέροχα βουνά της Στ. Ελλάδας κοντά στο πολυθρύλητο θέαμα του Ράλι Ακρόπολις)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass