Αρεσε η ΑΕΛ στον Βόλο

ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0 - ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (14’ ΚΑΙ 19’) - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ 65’ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2022 21:09

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, η ΑΕΛ κέρδισε χθες σε φιλικό παιχνίδι στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης του Βόλου τη Νίκη, με σκορ 2-0.


Οι «βυσσινί», που ήταν ανώτεροι μέχρι το 60’, έδειξαν μια τελείως διαφορετική εικόνα από ό,τι στα προηγούμενα φιλικά παιχνίδια με Κηφισιά και Αναγέννηση Καρδίτσας, και χάρη σε δύο γκολ που πέτυχε στο 14’ και στο 19’ ο Κώστας Παπαγεωργίου πέρασαν νικηφόρα από τη γειτονική πόλη.
Μάλιστα είχαν και σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα, ενώ οι «καυνόλευκοι» του Βόλου δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο, απλά είχαν ένα δοκάρι με τον Ροχάνο στο 16’ και μια καλή ευκαιρία με τον Λογαρά στο 88’.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ
Κι ενώ στον αγωνιστικό χώρο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά μέσα σε αθλητικά πλαίσια, στην κερκίδα στο 65’ του αγώνα μερικοί οπαδοί της Νίκης Βόλου επιδόθηκαν σε εκτόξευση κροτίδων προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και ρίψη μπουκαλιών και για περισσότερο από δέκα λεπτά επικράτησε αναστάτωση. Μάλιστα, τις βολές δεν γλίτωσαν και φίλοι της ΑΕΛ που μεμονωμένα ήταν στην κερκίδα, αποχωρώντας από τη Νεάπολη, όπως επίσης και διοικητικοί της ΠΑΕ, οι οποίοι δεν περίμεναν τέτοιες αντιδράσεις, σε ένα ματς όπου οι «βυσσινί» τήρησαν και το φερ πλέι στο 50’, όταν τραυματίστηκε ο Γρομητσάρης των γηπεδούχων κι ενώ ο Πεντρόζο έφευγε μόνος του για να πετύχει το 0-3, σταμάτησε με παραίνεση του Όγκμποε, για να δοθούν οι πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή της Νίκης.


ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Ο Αλέκος Βοσνιάδης επέλεξε το 4-3-3, για τη Νίκη Βόλου. Την εστία υπερασπίστηκε ο Μπάγιτς, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Τοπαλίδη, Γρομητσάρη, Ανδρέου και Αναστασίου. Ανασταλτικός χαφ ήταν ο Κυριακίδης, με εσωτερικούς μέσους τους Παναγιωτίδη και Γαβριηλίδη. Την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Κάσσος (δεξιά), Μιράντα (αριστερά) και Ροχάνο (κορυφή).
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Γκουτσίδης για την ΑΕΛ επέλεξε το 4-1-2-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Θεοδωρόπουλος, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), Κοσσονού (αριστερά), Ηλιάδης και Μαξιμένκο (στόπερ). Αμυντικό χαφ ήταν ο Θωμαΐδης, στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Κ. Παπαγεωργίου και Μιλτιάδης, ενώ στην επίθεση οι Τσουμάνης, Πεντρόζο (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και Κούστα (σέντερ φορ).

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το παιχνίδι άρχισε με μία καλή ευκαιρία του Κάσσου στο 4’, σε σουτ που επιχείρησε από δεξιά κι έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΛ σημειώθηκε στο 14’ κι ήταν επιτυχής, όταν ο Τσουμάνης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά πλευρά στο σημείο του πέναλτι, με τον επερχόμενο -και αμαρκάριστο- Κώστα Παπαγεωργίου να πιάνει δυνατό βολέ και να στέλνει την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Μπάγιτς, πετυχαίνοντας το 0-1. Στο 16’ ο Μιράντα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ροχάνο πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας των «βυσσινί», με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Ηλιάδης να διώχνει. Τρία λεπτά αργότερα στο 19’ οι «βυσσινί» διπλασίασαν τα τέρματά τους με σκόρερ για δεύτερη φορά τον Κώστα Παπαγεωργίου. Η φάση ξεκίνησε από το βαθύ γέμισμα του Ηλιάδη από τον χώρο του κέντρου, ο Κώστας Παπαγεωργίου με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 0-2.
Εκτέλεση φάουλ από τον Κώστα Παπαγεωργίου από πλάγια αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφυγε άουτ στο 31ο λεπτό.
Στο 40’ καταγράφεται μία καλή στιγμή για τους «κυανόλευκους», όταν ο Μιράντα θα κάνει το γέμισμα από αριστερά, ο Ροχάνο θα τροφοδοτήσει τον Κάσσο, με τον τελευταίο προ του Θεοδωρόπουλου να πιάνει μία χλιαρή κεφαλιά και να καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Στο 43’ η λαρισινή ομάδα απείλησε για ακόμα μία φορά, με τον Μιλτιάδη από τον άξονα να τροφοδοτεί τον Πεντρόζο αριστερά, με τον Αργεντινό να κάνει το πλασέ προ του επερχόμενου Μπάγιτς και την μπάλα να περνάει πάνω από το σώμα του Σέρβου τερματοφύλακα και να κατευθύνεται στην εστία, αλλά ο Ανδρέου πρόλαβε, παραχωρώντας κόρνερ. Στην εκτέλεση του Κώστα Παπαγεωργίου, ο Κούστα θα πιάσει δυνατό αριστερό γυριστό σουτ, με τον Μπάγιτς να διώχνει εντυπωσιακά με εκτίναξη στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του, κρατώντας το 0-2.
Στην επανάληψη, η ΑΕΛ ξεκίνησε και πάλι δυνατά το παιχνίδι και έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τον Πεντρόζο από τα αριστερά, με την πρώτη στο 48’, με τον Αργεντινό να βρίσκεται μπροστά από τον Μπουργάνη και τον τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου να εξουδετερώνει το σουτ που επιχείρησε, διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πεντρόζο έκανε δύο φορές σουτ, με το πρώτο να σταματάει σε τάκλιν του Γρομητσάρη και το δεύτερο να μπλοκάρει σταθερά ο Μπουργάνης.
Στο 58’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη Βόλου, όταν ο Τσουκαλάς επιχείρησε τη βαθιά μπαλιά από το κέντρο με αποδέκτη τον Τοπαλίδη στα δεξιά, με τον οπισθοφύλακα των γηπεδούχων να κάνει το γέμισμα και να βρίσκει τον Σιαφά και τον τελευταίο να γυρνάει και να κάνει το σουτ, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Σουλούκο.
Στο 62’ η μεγαλύτερη στιγμή για να μειώσει το σκορ η Νίκη, όταν ο νεοεισελθών Κριμιτζάς έκλεψε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή με τη μία τροφοδότησε δεξιά τον Κάσσο, ο οποίος -αν και αμαρκάριστος- επιχείρησε σουτ που πέρασε απελπιστικά άουτ.
Στο 78’ ο Μορέιρα έκανε τη συρτή σέντρα από αριστερά, με τον Ολαϊθόλα να πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι,  και τον Σουλούκο να πέφτει και να μπλοκάρει σταθερά. Στο 85’ ο προωθημένος Λογαράς επωφελήθηκε σε εκτέλεση φάουλ, έκανε το πλασέ από πλεονεκτική θέση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Σουλούκο.
Γενικά η ΑΕΛ άρεσε στα πρώτα 60’ της αναμέτρησης, είχε πειθαρχία και σοβαρότητα, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα με την εμφάνισή της.
Διαιτητής ήταν ο κ. Θεοχάρης, που είχε συνεργάτες τους κ. Π. Σακκά και Θ. Σακκά, όλοι από την ΕΠΣ Θεσσαλίας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς (46’ Μπουργάνης), Τοπαλίδης (84’ Τόλιας), Αναστασίου (46’ Δημητρίου), Γρομητσάρης (55’ λ.τ. Λογαράς), Ανδρέου (46’ Δεληζήσης), Κυριακίδης (61’ Μέτσε), Παναγιωτίδης (61’ Κριμιτζάς), Γαβριηλίδης (46’ Τσουκαλάς-79’ Μπάλας), Κάσσος (66’ Ολαϊθόλα), Μιράντα (46’ Μορέιρα), Ροχάνο (46’ Σιαφά-75’ Τζιώρας).
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Θ. Παπαγεωργίου (46’ Καλουτσικίδης), Ηλιάδης (79’ Γκοτζαμανίδης), Μαξιμένκο (79’ Γωγουβίτης), Κοσσονού (78’ Μαϊδανός), Θωμαΐδης (72’ Γαρουφαλιάς), Μιλτιάδης (46’ Πλέγας-79’ Γλυνός), Κ. Παπαγεωργίου (72’ Ραμίρες), Τσουμάνης (46’ Νικολιάς), Πεντρόζο (72’ Μαυριάς), Κούστα (46’ Όγκμποε).
*Το επόμενο φιλικό για την ΑΕΛ είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στο στάδιο Αλκαζάρ με τον Ν.Π.Σ. Βόλου.

 

Επιμέλεια:
Χρήστος Αρχοντούλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass