Η Α’ ΕΠΣΛ προκοπή δεν κάνει χωρίς το Βλαχογιάννι

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΟΞΑ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΖΙΜΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΕΤΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΧΑΡΗΣ ΝΟΥΣΙΑΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌ ΣΥΝΟΛΟ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2022 21:25

Μπορεί η λαϊκή παροιμία να λέει ότι «σπίτι χωρίς Γιάννη, προκοπή δεν κάνει», αλλά σε ένα χωριό της επαρχίας Ελασσόνας την έχουν παραφράσει και φωνάζουν… «Η Α’ ΕΠΣΛ προκοπή δεν κάνει χωρίς το Βλαχογιάννι».


Πενήντα χρόνια παρουσίας της στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νομού, δεκαπέντε συνεχόμενα στην Α’ τοπική κατηγορία, μια ομάδα, ένα χωριό.
Η Δόξα Βλαχογιαννίου, που ιδρύθηκε το 1973 και κλείνει φέτος 50 χρόνια, θέλει να κάνει δώρο γενεθλίων στους συγχωριανούς της, μια άνετη παραμονή στην Α’ ΕΠΣΛ, που να συνδυαστεί παράλληλα και με καλό ποδόσφαιρο.
Σε μια χρονιά που αναμένεται να είναι δύσκολη, οι συντελεστές της Δόξας υπόσχονται ότι με τη βοήθεια των φιλάθλων της θα παλέψουν για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της κατηγορίας, που εικάζεται πως θα έχει φέτος πολλές δυσκολίες.
Στο Βλαχογιάννι λοιπόν, μια όμορφη περιοχή της Ελασσόνας, οι κάτοικοί της εκτός από την κτηνοτροφία και τη γεωργία, βρίσκουν τον χρόνο για να συμπαρασταθούν και στην αγαπημένη τους Δόξα, που δίνει ζωντάνια στο χωριό και αποτελεί το καμάρι της.
Πέρυσι η ομάδα, παρότι βρισκόταν από την αρχή σε μειονεκτική θέση, έδωσε σκληρή μάχη στη διαδικασία των πλέι άουτ και εξασφάλισε την παραμονή της, στην κυριολεξία στο …παρά πέντε, στην Α’ ΕΠΣΛ.
Για τη φετινή χρονιά, ο πρόεδρος της ομάδας Στέργιος Τζίμας και ο προπονητής Χάρης Νούσιας, σε δηλώσεις τους στην «Ε» επισήμαναν τα εξής:
Στέργιος Τζίμας (πρόεδρος): «Είμαστε μια ομάδα που συμμετέχει 15 χρόνια στην Α’ τοπική κατηγορία. Περιμένω μια καλή χρονιά φέτος με νέο προπονητή τον Χάρη Νούσια, ο οποίος θα έχει συνεργάτη τον Δημήτρη Καρατζιώλη. Η ομάδα ενισχύθηκε στον βαθμό που πρέπει και έχουμε ένα αξιόλογο σύνολο. Πιστεύω πως θα έχουμε μια καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα. Στόχος μας είναι η άνετη παραμονή στο Πρωτάθλημα. Περιμένουμε και τον φίλαθλο κόσμο κοντά μας κι έχουμε ένα γήπεδο με νέο χλοοτάπητα. Είμαστε ένα χωριό που βοηθάει και στηρίζει την ομάδα, αλλά έχουμε και έναν δυνατό χορηγό, τον κ. Κασίδη. Ευελπιστώ πως θα έχουμε μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά».
Χάρης Νούσιας (προπονητής): «Καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία, χωρίς τραυματισμούς. Καλή δύναμη στους ανθρώπους που ασχολούνται διοικητικά με τις ομάδες και ειδικά στα χωριά, καθώς κάνουν πολλές θυσίες, σπαταλώντας τον λίγο ελεύθερο χρόνο που έχουν κρατώντας με αυτόν τον τρόπο ζωντανές τις ομάδες και δίνοντας ζωή στα χωριά. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, δίνοντας την ευκαιρία και σε νέα παιδιά να αγωνιστούν, να διατηρήσουμε το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, εξασφαλίζοντας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται την παραμονή στην κατηγορία. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστιέται ο κόσμος που το έχει πολύ ανάγκη ειδικά σήμερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
*Από την πλευρά του, το διοικητικό στέλεχος που είναι στο Δ.Σ. για 20 χρόνια, ο Αντώνης Στεργιούλας τόνισε τα εξής: «Θα είναι μια μεταβατική χρονιά για όλα τα σωματεία και δεν το κρύβω πως θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Όλοι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ήρωες και μακάρι να δούμε να έρχονται καλύτερες ημέρες, διότι οι συνθήκες που διαμορφώνονται μας υποχρεώνουν να δώσουμε πολλές μάχες και να γίνουν θυσίες, για να επιβιώσουν οι ομάδες».

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΝΤΟΘΑΝΑΣΗ;
Μια σημαία της ομάδας, ο Βρασίδας Κοντοθανάσης, ενδέχεται να επιστρέψει στη Δόξα, εφόσον φυσικά χρειαστεί, για να βοηθήσει τα νέα παιδιά, καθώς η Δόξα είναι η ομάδα της καρδιάς του και πάντα, όποτε του το ζητήθηκε, ήταν παρών.

 

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Για την καινούργια σεζόν, τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας, ανάμεσά τους και ο 15χρονος μέσος Αποστόλης Φακίτσας, γιος του επί σειρά ετών προπονητή της Δόξας Νίκου Φακίτσα, τόνισαν τα εξής:

 

Ηλίας Τσιάρας:
«Εύχομαι καταρχάς μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλα τα σωματεία, με υγεία πάνω από όλα. Στη δική μας ομάδα κρατήθηκε ο βασικός κορμός, είμαστε μια οικογένεια, ήρθανε τρία παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν και πιστεύω πως θα αφήσουμε πίσω την περσινή χρονιά που σωθήκαμε στο τέλος.
Φέτος ευελπιστώ πως δεν θα είναι τόσο δύσκολο το έργο μας στο Πρωτάθλημα, αν και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους μας».

 

Κωνσταντίνος Παλιγιάννης:
«Πάμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε και να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Υπάρχουν αξιόλογες ομάδες στην κατηγορία και είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για φαβορί και αουτσάιντερ. Εμείς κοιτάμε μόνο τη δική μας ομάδα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

 

Θοδωρής Πέτρου:
«Έχουμε μια ομάδα η οποία κράτησε τον βασικό κορμό και αυτό είναι σημαντικό. Οι προσθήκες είναι ελάχιστες, αλλά ουσιαστικές. Υπάρχουν φιλοδοξίες, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι δυνατότητές μας και σκοπός μας είναι μια άνετη παραμονή στην κατηγορία. Από κει και πέρα, ό,τι καλύτερο προκύψει».

 

Αποστόλης Φακίτσας:
«Ξεκινήσαμε κάτω από καλές συνθήκες την προετοιμασία και θεωρώ πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Η χρονιά είναι ούτως ή άλλως δύσκολη, αλλά πιστεύω πως θα πάμε καλύτερα. Από την πλευρά μου είμαι υποχρεωμένος να δουλέψω πολύ σκληρά, περιμένω να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής από πέρυσι και βέβαια θα κάνω υπομονή».

 

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Αποκτήθηκαν οι Μπάμπης Λάλος, Δημήτρης Μιγδάνης (Αναγ. Ευαγγελισμού) και Παπαϊωάννου Αποστόλης (Κεραυνός Δρυμού).

 

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Από την ομάδα αποχώρησαν οι Γιάννης Γραβάνης, Πατσής Σωτήρης (Σμόλικας Φαλάνης) και Καρακίτσιος Βαγγέλης (Φαλανιακός).

 

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Μια σειρά από φιλικά παιχνίδια έδωσε η Δόξα Βλαχογιαννίου και τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:
Μακρυχώρι-Βλαχογιάννι    0-1
Δαμασιακός-Βλαχογιάννι    1-0
Όλυμπος Γόννων-Βλαχογιάννι    5-0
Δήμητρα Γιάνν.- Βλαχογιάννι    17/9

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass