Καμπανάκι για την ΑΕΛ

Εχασε από την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Αλκαζάρ με 1-0 έχοντας άσχημη εμφάνιση και απειλούσε μόνο σε στημένες φάσεις - Υπάρχει χρονικό περιθώριο για μεγάλη βελτίωση

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2022 21:07

Τέταρτος συνεχόμενος φιλικός αγώνας που η ΑΕΛ δεν μπορεί να κερδίσει αντίπαλο και δεύτερος συνεχόμενος στην έδρα της, αφού χθες έχασε από την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Αλκαζάρ με 1-0 από ένα γκολ που πέτυχε ο Ξύδας στο 8’ από ολέθριο λάθος της άμυνας.

Θυμίζουμε ότι ο Ξύδας είχε συμφωνήσει με το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΛ σύμφωνα με δήλωση του πρώην μεγαλομέτοχου.
Βέβαια τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων δεν παίζουν κανέναν ρόλο ούτε κρίνουν πρωταθλητή, αλλά σίγουρα βοηθάνε να βγουν κάποια συμπεράσματα ώστε να υπάρχουν και οι ανάλογες διορθώσεις μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Η ΑΕΛ χθες είχε άσχημη εμφάνιση και το κυριότερο είναι ότι, με εξαίρεση τις στατικές φάσεις, δεν μπορούσε να κάνει ευκαιρίες απέναντι σε έναν αντίπαλο στον οποίο Βενάρδος, Ξύδας και Κλάους Αθανασιάδης έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος… Να αναφέρουμε ότι ήταν το πρώτο φιλικό της καρδιτσιώτικης ομάδας.
Από την ομάδα του Παναγιώτη Γκουτσίδη, ο Κώστας Παπαγεωργίου έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για μία ακόμα φορά, ενώ η είσοδος του Μιλτιάδη ήταν αποτελεσματική για την ομάδα. Από τους νεαποκτηθέντες θα σταθούμε στον Δημήτρη Θωμαΐδη που έκανε καλή εμφάνιση και μπορεί να βοηθήσει.
Η ομάδα έχει χάσει τον δρόμο προς τα δίχτυα και πρέπει να βρεθεί «φάρμακο». Το έμψυχο δυναμικό δεν είναι άσχημο, προσωπική μας άποψη είναι ότι η ομάδα χρειάζεται μεσοεπιθετικό, μπορεί να αλλάξει η εικόνα της ομάδας. Ο Γιάκος, όπως τον είδαμε με την ομάδα της Αναγέννησης, θεωρούμε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα, τουλάχιστον με την εικόνα που έδειξε και χθες, ενώ γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις.
Μέσα σε έναν μήνα πολλά μπορούν να συμβούν. Αν δεν υπήρχαν και τα φιλικά πώς θα έβγαζαν συμπεράσματα οι προπονητές;

 

ΑΣΧΗΜΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ, ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ
Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε το παιχνίδι με σχηματισμό 4-3-3 έχοντας τον Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τον Καλουτσικίδη δεξιά, τον Μαϊδανό αριστερά με τους Μαξιμένκο και Γκοτζαμανίδη στα σέντερ μπακ. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Θωμαΐδης (αμυντικό χαφ), Ραμίρες και Παπαγεωργίου Κ. Στην επίθεση στα άκρα έπαιξαν οι Πεντρόσο (δεξιά) και Μαυριάς (αριστερά), ενώ στην κορυφή ο Κούστα.
Ο Αμανατίδης προτίμησε το 4-2-3-1…
Το πρώτο καλό σουτ έκανε ο Καλουτσικίδης στο 2’ που έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Γκέκα με μακρινό σουτ, αλλά η Αναγέννηση Καρδίτσας άνοιξε το σκορ στο 8’ όταν από λάθος του Μαξιμένκο την μπάλα πήρε ο Αθανασιάδης, την έδωσε στον Ξύδα που, κάνοντας μια γρήγορη κούρσα, έκανε το 0-1.
Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΛ απείλησε μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Παπαγεωργίου, αλλά δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί ο Γκοτζαμανίδης και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Δέκα λεπτά αργότερα, μετά από αμυντικό λάθος, ο Αθανασιάδης πιάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Μετά το ημίωρο η ΑΕΛ αρχίζει να ανεβάζει την απόδοσή της, κερδίζει το πρώτο κόρνερ στο 32’ και απείλησε σε σουτ των Ραμίρες στο 35’ (καταλήγει άουτ) και Μαυριά στο 41’ που μπλοκάρει ο Γκέκας. Και τα δύο ήταν έξω από τη μεγάλη περιοχή…
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά πάλι απείλησε μόνο με στατικές φάσεις. Στο 67’ ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ, σημαδεύει τον Θανάση Παπαγεωργίου, αλλά την κεφαλιά του αποκρούει ο Θεολόγης.
Πάλι από στημένη φάση στο 77’ ο Μιλτιάδης σημαδεύει τον Θανάση Παπαγεωργίου, αλλά εκ νέου αποκρούει ο Θεολόγης.
Ο αγώνας τελείωσε με ένα επικίνδυνο σουτ του Ζάγγου στο 89’ που κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουλούκου.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Για τη διαιτητή Ανδρομάχη Τσιοφλίκη διαμαρτύρονται οι παίκτες της ΑΕΛ για ένα χέρι αμυντικού της φιλοξενούμενης ομάδας στα τελευταία λεπτά ζητώντας πέναλτι. Η Λαρισαία διαιτητής ήταν κοντά στη φάση…
Στα υπέρ της ότι κράτησε το παιχνίδι σε σκληρό μαρκάρισμα του Γαρουφαλιά στον Πρίκα και του Πρίκα στον Θανάση Παπαγεωργίου.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Μάνος, Δεδικούσης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος (61’ Σουλούκος), Καλουτσικίδης (61’ Θ. Παπαγεωργίου), Μαϊδανός (53’ Κοσσονού), Γκοτζαμανίδης (75’ Γωγουβίτης), Μαξιμένκο (53’ Ηλιάδης), Κ. Παπαγεωργίου (71’ Γαρουφαλιάς), Θωμαΐδης (87’ Βλιώρας), Ραμίρες (53’ Μιλτιάδης), Μαυριάς (61’ Γλυνός), Πεντρόζο (53’ Τσουμάνης), Κούστα (53’ Όγκμποε).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας (46’ Μ. Θεολόγης), Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος (74’ Ζάγγος), Δημόπουλος (46’ Γκόλιας), Σκόνδρας (46’ Αλιατίδης), Λαγός (71’ Β. Θεολόγης), Κοροζώνης, Γιάκος (46’ Μπάλλας), Βενάρδος (85’ λ. τρ. Σπανός), Ξυδάς (55’ Καρδάρης), Αθανασιάδης (46’ Πρίκας).
*Τα τελευταία λεπτά του αγώνα έγιναν χωρίς τον κατάλληλο φωτισμό, αφού δεν άναψαν οι προβολείς του σταδίου Αλκαζάρ. Ενεργειακή προσαρμογή;
*Στα μεγάφωνο του γηπέδου ο Ανδρέας Νικούλης διαδέχθηκε τον Βαγγέλη Ρωμανό.
*Η ΠΑΕ ΑΕΛ πρόσφερε νερά στους εκπρόσωπους του Τύπου. Ακόμα και το αυτονόητο, όταν έχει χρόνια να γίνει, αποτελεί είδηση…
*Ταπετσαρία θα τοποθετηθεί στα επίσημα καθίσματα στο στάδιο Αλκαζάρ. Ήδη δόθηκε το πρώτο δείγμα.
*Στον πάγκο της Αναγέννησης Καρδίτσας δεν ήταν ο Λαρισαίος Γιάννης Τσακμακίδης που είναι συνεργάτης του Αμανατίδη. Δεν έλυσε τη συνεργασία του με την Καρδιτσιώτικη ομάδα, βάπτισε τον γιο του στον ιερό ναό Πέτρου και Παύλου στη Νεάπολη και του έδωσε το όνομα του πατέρα του Γιώργου.

 

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΙΑΚΟΣ:
Δύο ομάδες πρωταγωνίστριες
Χαίρομαι που η ΑΕΛ βρίσκει τον δρόμο της…

Επιστροφή στο Αλκαζάρ χθες για τον 31χρονο Ευριπίδη Γιάκο που αγωνίστηκε πέρυσι 22 αγώνες με την ΑΕΛ, ενώ φέτος θα φοράει τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας. Μετά το τέλος του αγώνα, μας είπε: «Έπαιζαν δύο ομάδες που θα είναι και πρωταγωνίστριες στο πρωτάθλημα που έρχεται… Ήταν ένα δυνατό φιλικό για εμάς και μάλιστα ήταν το πρώτο που δίνουμε και αυτό έγινε απέναντι στην ΑΕΛ που έχει ξεκινήσει πιο νωρίς την προετοιμασία της... Χαίρομαι ειλικρινά που επέστρεψε ο κόσμος στο γήπεδο και που η ΑΕΛ βρίσκει τον δρόμο της γιατί πραγματικά είναι η μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα.

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass