Ο πραγματικός Απόλλωνας ήταν στην επανάληψη

Εδειξε καλά στοιχεία, αν και ηττήθηκε από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης (1-2) - Κώστας Τσακίρης: Είμαστε σε σωστό δρόμο, θα ενισχυθούμε και άλλο

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2022 21:03

Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, ο Απόλλων Λάρισας ηττήθηκε από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με σκορ 2-1.


Οι «κυανόλευκοι» της Λάρισας δέχθηκαν δύο τέρματα κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ πίεζαν τον Ηρακλή στο δικό του μισό. Από την πλευρά τους, οι «κυανόλευκοι» της Θεσσαλονίκης με τα δύο υπέρ τους τέρματα είχαν αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι τους και ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, με το σκηνικό να αλλάζει στην επανάληψη.
Στο δεύτερο μέρος λοιπόν με την είσοδο των Χατζή και Λίταινα στον άξονα του Απόλλωνα, οι παίκτες του Βαγγέλη Μόρα ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, έδειξαν καλά στοιχεία και μετουσίωσαν την εδαφική τους υπεροχή σε γκολ με τον Ανδρέα Σταματή στο 64’, έπειτα από ένα πεντάλεπτο στο οποίο ο Απόλλωνας είχε τις ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ.
Ο Ηρακλής προηγήθηκε στο 10’, όταν ο Μανουσάκης βρήκε κενό στη δεξιά άμυνα του Απόλλωνα και αναπτύχθηκε ταχύτατα και με πάσα βρήκε τον Τζουπιτάνα στο δεύτερο δοκάρι ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ κέρδισε τον Μέλι, πετυχαίνοντας το 0-1.
Οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 18’ αυτήν τη φορά με τον Άλεξιτς, ο οποίος έγινε δέκτης της μπάλας εντός της μεγάλης περιοχής από τον Ματίας και με διαγώνιο πλασέ κέρδισε και πάλι τον Μέλι, σημειώνοντας το 0-2.
Ο Απόλλωνας στο 22’ είχε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν ο Ματίας Ντ’ Αγκοστίνο ελίχθηκε ωραία στα όρια της μεγάλης περιοχής και δεξιά και με διαγώνιο φαλτσαριστό πλασέ ανάγκασε τον Μάρκο Βελλίδη, να απομακρύνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ.
Οκτώ λεπτά αργότερα στο 30’, σε σουτ του Ματίας Τόμας η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 44’ ο Φυτόπουλος είχε δοκάρι για λογαριασμό του Απόλλωνα. Ο Μιχάλης Γιαννίτσης ανέβηκε με την μπάλα στα πόδια και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στο Δημήτρη Φυτόπουλο μέσα στην περιοχή και αριστερά. Αυτός μετά από μια «κοφτή» ντρίμπλα και με διαγώνιο πλασέ «κρέμασε» τον Βελλίδη, που για καλή του τύχη είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή. Το 0-2 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 63’ ο Απόλλωνας απείλησε εκ νέου έπειτα από συνεργασία των δύο αρχηγών, Κώστα Σκούπρα και Κώστα Χατζή, με τον τελευταίο με κεφαλιά να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι. Αυτή η φάση ήταν η προειδοποιητική βολή του Απόλλωνα μιας και στο επόμενο λεπτό ο Ανδρέας Σταματής βγήκε απέναντι από τον Βελλίδη, τον οποίο και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ηρακλή και στην επαναφορά σε κενή εστία ο ίδιος παίκτης, πλάσαρε μειώνοντας σε 1-2.
Στο 66’ ο Απόλλωνας είχε νέα διπλή χαμένη ευκαιρία. Αρχικά ο προωθημένος Αυλωνίτης με μια σέντρα σουτ ανάγκασε τον Βελλίδη να απομακρύνει σε κόρνερ. Κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Σισσοκό και ο Ντ’ Αγκοστίνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει λίγο άουτ, απειλώντας εκ νέου την εστία του «Γηραιού».
Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Απόλλωνας από στατική φάση ζήτησε πέναλτι σε χέρι αμυντικού του Ηρακλή, ο κ. Μπουρουζίκας ήταν όμως κοντά στη φάση και διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τον Κώστα Χατζή στην εξέλιξη της φάσης έχοντας αρκετά σώματα μπροστά του, να πλασάρει χωρίς να βρει στόχο, με το 1-2 να παραμένει έως το φινάλε.
Δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ των παικτών στο 61’, με την επέμβαση όμως των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν.
Διαιτητής ήταν ο Θωμάς Μπουρουζίκας, που είχε συνεργάτες τους Δημήτρη Μίχο, Θωμά Βαλιώτη.ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Μόρας 4-3-3): Μελί (60’ Οικονομόπουλος), Γιαννίτσης (60’ Κλιγγόπουλος), Φουρκιώτης, Σκούπρας (85’ Ποτόσογλου), Αυλωνίτης (85’ Σκύφτας), Χαλάτσης (46’ Χατζής), Φυτόπουλος, Ζιάκας (46’ Σταματής), Ντ’ Αγκοστίνο (77’ Πελτέκης), Μπουλγκέροφ (46’ Λίταινας), Μπεκιρίδης (26’ Σισσοκό).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κώστας Γεωργιάδης 4-4-2): Βελλίδης, Πανάγου, Βιτλής, Χρουσιέλ (62’ Κωστούλας), Παπαστεριανός Αγγ., Δόρης (62’ Παπαστεραινός Εμμ.), Πατράλης (85’ Σίλβα), Μανουσάκης (85’ Κραγιόπουλος), Τζουμπιτάνα (Τότσκα), Ματίας Τόμας, Άλεξιτς (62’ Κουντουριώτης).
*Ικανοποιημένος έμεινε από την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο ο πρόεδρος του Απόλλωνα Κώστας Τσακίρης, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕτΔ, επισήμανε τα εξής: «Είμαστε σε σωστό δρόμο και στο σημερινό παιχνίδι είχαμε δύο πρόσωπα. Μέτριοι στο πρώτο και πολύ καλοί στην επανάληψη. Σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και η ομάδα μας θα ενισχυθεί και άλλο, με τον προπονητή μας Βαγγέλη Μόρα να έχει περισσότερες λύσεις. Έχουμε περίπου έναν μήνα μπροστά μας για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Super League 2 και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι».
Στη φωτογραφία, ο πρόεδρος του Απόλλωνα κ. Τσακίρης, με τον προπονητή του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Κώστα Γεωργιάδη.
Αδικημένο διαιτητή χαρακτήρισε τον Θωμά Μπουρουζίκα ο παρατηρητής διαιτησίας Κώστας Κουρδής, ενώ για το πέναλτι που ζήτησε ο Απόλλωνας στο 90’, ο Αντώνης Βαλιώτης, παρατηρητής Super League 2 και αναπληρωτής πρόεδρος της Ε.Δ. ΕΠΣ Λάρισας, σε βίντεο που έδειξε, απέδειξε πως δεν υπήρξε παράβαση.
*Μια παλιά φυσιογνωμία του Ηρακλή, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας και νυν γενικός αρχηγός Γρηγόρης Φανάρας, ήταν στη Φιλιππούπολη και θυμήθηκε τους φίλους του στη Λάρισα, τον Γιάννη Βαλαώρα, τον Τάκη Παραφέστα και τον Γιώργο Πλίτση της ΑΕΛ, με τον τελευταίο να επικοινωνεί τηλεφωνικά και να τον προσκαλεί για να θυμηθούν το ένδοξο παρελθόν, όταν έρθει εκείνος στη Λάρισα για τα επίσημα παιχνίδια, ο «Γηραιός».
*Τα μέτρα της είχε πάρει η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, λόγω των επεισοδίων που είχαν προκαλέσει οι Θεσσαλονικείς, στο πρόσφατο φιλικό του Ηρακλή με τον Ηρακλή Λάρισας, στο AEL FC ARENA. Όμως δεν συνέβη το παραμικρό, καθώς δεν ήρθαν στη θεσσαλική πρωτεύουσα φίλαθλοι από τη φιλοξενούμενη ομάδα.
*Δύο παίκτες του Απόλλωνα που ήταν τραυματίες και επανέρχονται σιγά-σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, ο Χρήστος Καλούσης και ο Γιάννης Μπαλογιάννης, είδαν το ματς από την κερκίδα και ανυπομονούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους.

 

Ο Σάββας Σιατραβάνης στον Απόλλωνα

Αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα

Μια σημαντική προσθήκη αναμένεται στον Απόλλωνα Λάρισας και αναφερόμαστε στον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Σάββα Σιατραβάνη, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ντυθεί στα «κυανόλευκα».
Ο εν λόγω Λαρισαίος ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στην Αυστραλία και συγκεκριμένα στη Νιουκάστλ Τζετς, ομάδα Α’ Εθνικής, στην οποία παίζει και ο ομογενής Δημήτρης Πετράτος.
Χθες παρακολούθησε το φιλικό παρέα με τον φίλο του και προπονητή του Παναγροτικού Γιώργο Μάτο και τον Αργεντίνο παίκτη του Απόλλωνα Λούκας Γκαρσία.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass