ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ

Ενα ποδοσφαιρικό δείπνο με γκλίτσες και την κυρία των 50 εκατομμυρίων δολαρίων

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2022 21:00

Το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, αφού δεν υπάρχουν σύνορα…

Αυτό απέδειξαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ, που έχουν αδελφοποιηθεί με τους παλαίμαχους του Τορόντο, οι οποίοι για τρίτη φορά επισκέφθηκαν τη Θεσσαλική πρωτεύουσα με προτροπή του Λαρισαίου Στέλιου Γκαντάκη (γαμπρού του παλαίμαχου άσου της ΕΑΛ Γιώργου Ναούμ) για να δώσουν φιλικό παιχνίδι, αλλά κυρίως για να δυναμώσουν τις σχέσεις των δύο πλευρών, ειδικά μετά την πανδημία λόγω κορονοϊού.
Προχθές το βράδυ, το «Φρούριο» πήρε ποδοσφαιρικό χρώμα σε δείπνο που παρέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων στους παλαίμαχους των δύο ομάδων.
Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς μετέφερε τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού που στη φιλοσοφία του είναι η διά βίου άθληση την οποία η Περιφέρεια στηρίζει με πράξεις και έργο υποδομών. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας παλαίμαχος παίκτης της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Γιάννης Αλεξούλης αναφέρθηκε στη διαχρονικότητα των τίτλων που έχει κατακτήσει η λαρισινή ομάδα, γεγονός που την κάνει να ξεχωρίζει.
Οι παλαίμαχοι, στη διάρκεια του δείπνου, τίμησαν όσους βοήθησαν στη διοργάνωση του αγώνα, την Exalco (παρών ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Καντώνιας), τη Sports Travel (κάτι πρωτοποριακό για τη Λάρισα) του πρώην αντιπροέδρου Ζήση Ντελόπουλου και την ΠΑΕ ΑΕΛ που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Νταβέλη.
Οι παλαίμαχοι του Καναδά, εκτός από τα πολλά αναμνηστικά, έδωσαν σε όσους βοήθησαν στη διοργάνωση γκλίτσες από τη Μηλιά Μετσόβου (άλλωστε όταν πήρε το πρωτάθλημα η ΑΕΛ οικογένεια Βλάχων πρωταγωνιστούσε με επικεφαλής τον αείμνηστο Στέλιο Καντώνια… ), ενώ την παράσταση έκλεψε η κυρία των 50 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά.
Αυτή ήταν η Σοφία Ριζάβα (νύφη στην Καρδίτσα) που κέρδισε το 2014 στο ΛΟΤΤΟ ΜΑΧ το ποσό και μας είπε ότι ήταν θέλημα Θεού, καθώς είχε χάσει η οικογένειά της περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια από την οικονομική κατάρρευση της βιοτεχνίας τους. Ξαφνικά, τους ήρθε αυτό το μεγάλο δώρο. Γι’ αυτό, σημαντικό ποσό πήγε σε μοναστήρια ή σε απλό κόσμο που είχε ανάγκη βοήθειας, με την ίδια να ξέρει από δυσκολίες, ενώ βοήθησε οικονομικά τα δύο της παιδιά και τα έξι εγγόνια της.
Όσο για το πώς αντιμετώπισε το κέρδος αυτού του ποσού, μας είπε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ήταν 50.000 δολάρια, αλλά όταν ανακάλυψαν το πραγματικό ποσό κάλεσαν σε δείπνο τις κόρες και τους γαμπρούς για να το ανακοινώσουν. Η ποιότητα ζωής τους ανέβηκε, αλλά ούτε οι συνήθειες ούτε οι φιλίες της ίδιας και του άνδρα της, Καρδιτσιώτη, Θανάση άλλαξαν.
Το ταξίδι των Καναδών οργάνωσαν οι: Παύλος Νιτσοτόλης, Στέργιος Ντούκας, ενώ άψογος οικοδεσπότης αποδείχθηκε ο πρόεδρος των παλαίμαχων της ΑΕΛ Τάκης Παραφέστας με τη βοήθεια της «κολόνας» (με πολύ μπετό, όπως είπε ο Ηλίας Σελιώνης) Χρήστου Ανδρεούδη και του «φαινόμενου» Κώστα Σταματίου. Ο Νίκος Βλαχούλης λίγο έλειψε να συλληφθεί από τον Γιάννη Γκόλαντα γιατί έδωσε στους παλαίμαχους του Τορόντο τον Αχιλλέα Γκούλιο και προτίμησε να κρατήσει τον Γιώργο Πλίτση. Τελικά, δικαιώθηκε ο Βλαχούλης γιατί ο Πλίτσης έσβησε φωτιές παίρνοντας συγχαρητήρια από τον Νίκο Αργυρούλη, τον Θανάση Τσιτσιλή και τον Γιώργο Παπαντωνίου. Ο Γιώργος Λόκας εκπροσώπησε στην εκδήλωση τη διοίκηση του αείμνηστου Κώστα Σαμαρά.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass