Αλλάζουν τα «μικρά» πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ - Η Κ-10 ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2022 20:30

Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να λάβουν χώρα στα πρωταθλήματα υποδομής της φετινής περιόδου.

Όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» θα διεξαχθούν δύο πρωταθλήματα ανά ηλικιακή κατηγορία, ένα στο οποίο οι ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο και ένα δεύτερο στο οποίο οι αγωνιστικές θα διεξάγονται κάθε 15 ημέρες (όπως ίσχυε μέχρι και πέρσι). Παράλληλα καταργούνται κάποιες ηλικιακές κατηγορίες και δημιουργείται πρωτάθλημα στην ηλικιακή κατηγορία Κ-10.
Συγκεκριμένα όπως αποφασίστηκε από τη διοργανώτρια αρχή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων οι ηλικιακές κατηγορίες που θα αγωνιστούν φέτος θα είναι οι Κ-16 (γεννηθέντες το 2007 και νεότεροι), Κ-14 (γεννηθέντες το 2009 και νεότεροι) Κ-12 (γεννηθέντες το 2011 και νεότεροι) και η νεοσύστατη Κ-10 (γεννηθέντες το 2013 και νεότεροι). Δηλαδή καταργούνται οι ηλικιακές κατηγορίες Κ-15, Κ-13 και Κ-12 «Ευ αγωνίζεσθαι».
Ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής θα διεξαχθούν σε κάθε ηλικιακή κατηγορία δύο πρωταθλήματα. Ένα το οποίο θα νοείται ως το δυνατό και στο οποίο οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο και ένα δεύτερο στο οποίο οι αγωνιστικές θα είναι κάθε 15 ημέρες. Τα σωματεία θα έχουν το δικαίωμα επιλογής σε ποιο από τα δύο πρωταθλήματα θέλουν να αγωνιστούν ή και στα δύο ανά ηλικιακή κατηγορία. Μοναδική εξαίρεση το νεοσύστατο πρωτάθλημα της Κ-10 στο οποίο οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε 15 ημέρες.
Στα δυνατά πρωταθλήματα (κάθε Σαββατοκύριακο) της Κ-16 και της Κ-14 θα ορίζονται τριπλέτες διαιτητών.
Οι δηλώσεις συμμετοχές πρέπει να κατατεθούν μέχρι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022, στα γραφεία της ΕΠΣΛ. Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής όπου θα είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των ομάδων που θα μετέχουν, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τους εκπροσώπους των σωματείων προκειμένου να και θα καθοριστούν κάποιες αγωνιστικές λεπτομέρειες (πώς θα συγκροτηθούν οι όμιλοι, εάν διεξαχθούν πλέι-οφ κλπ).
Παράλληλα τα σωματεία θα πρέπει να εκδώσουν δελτία πιστοποίησης προπονητή για τα τμήματά τους.
Στόχος της ΕΠΣΛ είναι τα νέα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των αγωνιστικών χωρίς προβλήματα και να διεξαχθούν ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.
*Στη σύσκεψη η οποία έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΛ κ. Δ. Μπουχλαριώτη παρευρέθηκαν ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομής κ. Ι. Έξαρχος, ο γεν. γραμματέας και μέλος της Επιτροπής κ. Ι. Γκουτζαμάνης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Ελ. Γρηγοριάδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass