Στη Λάρισα ο Πίτερ Μπίρος!

*Τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πόλο, ένας εκ των δέκα κορυφαίων αθλητών και μέλος του Hall of Fame του υγρού στίβου

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2022 20:05
Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Πίτερ Μπίρος, με το λευκό μπλουζάκι, πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο της Ουγγαρίας Ο τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης Πίτερ Μπίρος, με το λευκό μπλουζάκι, πανηγυρίζει το χρυσό μετάλλιο της Ουγγαρίας

Του Σωτήρη Κέλλα


Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της υδατοσφαίρισης όλων των εποχών ήρθε στη Λάρισα για το «Fina World Cadet U16 Women’s Water Polo Championship 2022» που έγινε στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, με την ιδιότητα του μάνατζερ της ομάδας Κορασίδων της Εθνικής Ουγγαρίας και αναφερόμαστε στον τρεις φορές χρυσό ολυμπιονίκη και μέλος του Hall of Fame του υγρού στίβου Πίτερ Μπίρος.
Η παρουσία του πέρασε σε …δεύτερη μοίρα και μας την αποκάλυψε ο Νεοζηλανδός προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας Ιόβτσεφ Σάικ που ζει στην Καλιφόρνια και η σχέση του με την Ουγγαρία δυνάμωσε όταν σπούδασε σε αυτήν.
Ο Μπίρος είναι ένας από τους δέκα παίκτες στην ιστορία του Παγκόσμιου Πόλο που έχουν πάρει τρία χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδα. Το πρώτο το 2000 στο Σίδνεϊ, το δεύτερο στην Αθήνα το 2004 και το τρίτο στο Πεκίνο το 2008 με την Εθνική Ουγγαρίας, με θητεία 15 χρόνια στην Εθνική Ομάδα της χώρας του.
Η ιστορία όμως που τον σημάδεψε ήταν μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, όπου ο Μπίρος αποκάλυψε ότι έπαιξε σε ολόκληρο το τουρνουά με μια κύστη στην καρδιά του, κάτι που ήταν άγνωστο σε όλη την ομάδα και στους προπονητές.
Επέμεινε ότι έπαιξε με τη συγκατάθεση των γιατρών του και έλαβε ένα βραβείο Fair Play. Παράλληλα, στη συνέχεια του δόθηκε η τιμή να φέρει την εθνική σημαία της Ουγγαρίας στην τελετή έναρξης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο και έγινε ο 23ος παίκτης υδατοσφαίρισης που είναι σημαιοφόρος στις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Αναδείχθηκε επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης, καλύτερος παίκτης στον κόσμο, ενώ η προτομή κοσμεί το Hall of Fame.
Έχει το παρατσούκλι Fácán, που σημαίνει «φασιανός», και έκανε το ντεμπούτο του για την Εθνική Ομάδα το 1997, κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς τουρνουά στη Σεβίλλη της Ισπανίας.
Η παρουσία του σίγουρα θα μπορούσε να γίνει πιο αισθητή και μια τέτοια προσωπικότητα θα ήταν πόλος έλξης για όλη τη λαρισινή υδατοσφαίριση.
Ο ίδιος, προσιτός, πανηγύρισε μαζί με τις παίκτριες και βέβαια τον προπονητή, που είναι ένας από τους πιο κοντούς παίκτες που αναδείχθηκαν στην ιστορία του Παγκόσμιου Πόλο όταν αγωνιζόταν. Αντίθετα βέβαια με τον Μπίρος που έχει ύψος 1.94.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος τραβούσε με το κινητό του βίντεο της ομάδας της Ουγγαρίας μετά το τέλος του αγώνα.
ΙΟΒΤΣΕΦ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Ο προπονητής της Εθνικής Ουγγαρίας μάς είπε ότι η διοργάνωση ήταν καλή και τον εντυπωσίασε το ξενοδοχείο που έμεινε η ομάδα (στην περιοχή Αβέρωφ), το οποίο πλήρωσε η Ομοσπονδία της Ουγγαρίας.
Βέβαια, επειδή το πρόγραμμα περιελάμβανε διαμονή και διατροφή στο ξενοδοχείο, δεν μπόρεσε να δει καθόλου την πόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass