Τα διαμάντια στην πισίνα είναι όλα τα λεφτά...

*ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕ 9-7 *ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ (19.00)

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2022 20:25

Αθλητικά διαμάντια αποδεικνύονται οι κορασίδες της Εθνικής Ομάδας Πόλο και δεν είναι τυχαίο ότι τη χθεσινή πρόκριση στον τελικό του «Fina World Cadet U16 Women’s Water Polo Championship 2022» τη γιόρτασαν με ένα τραγούδι του γνωστού τράπερ Γιώργου Τρανού που το παραφράσαμε... («Τα διαμάντια στο κορμί της είναι όλα τα λεφτά»).


Μεγάλη και τρανή αποδεικνύεται η Εθνική Κορασίδων που κέρδισε χθες την Αυστραλία με 9-7, επαναλαμβάνοντας τη νίκη στην πρεμιέρα (8-5) της διοργάνωσης. Μια νίκη που μεγάλο μέρος σ’ αυτήν έχει η Κωνσταντοπούλου, που απέκρουσε δύο πέναλτι!
Ο κόσμος της Λάρισας ξαναγέμισε το ανοιχτό κολυμβητήριο και θέλει να δει τα κορίτσια που έκαναν ευχάριστες τις μέρες του Αυγούστου στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τελικό σήμερα στις 19.00 κόντρα στην Ουγγαρία.
Αήττητη σε όλη αυτήν την πορεία, μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.
Ας θυμηθούμε την πορεία της: Ελλάδα-Αυστραλία 8-5 , Ελλάδα-Ελβετία 21-3, Ελλάδα-Νότια Αφρική 20-3, Ελλάδα-Τουρκία 10-2, Ελλάδα-Ιαπωνία 11-6, Ελλάδα-Κροατία 12-7, Ελλάδα-Αυστραλία 9-7. Σύνολο: 7 νίκες. Τέρματα: 91-33.
Ο ημιτελικός βεβαίως μόνο εύκολος δεν ήταν. Η ομάδα προηγήθηκε όμως νωρίς και πήρε διαφορά, παίζοντας με τη γνωστή της αποφασιστικότητα. Έκλεισε το ημίχρονο με 6-2 και την τερματοφύλακα Ευτυχία Κωνσταντοπούλου να αποκρούει ένα πέναλτι. Το καθοριστικό όμως ήταν το δεύτερο πέναλτι που απέκρουσε, όταν η Αυστραλία με αντεπίθεση στο τρίτο οκτάλεπτο είχε μειώσει στο 8-6. Εκεί, η διεθνής γκολκίπερ νίκησε τη Μίλιγκαν και έμεινε η διαφορά των δύο τερμάτων.
Στην τελευταία περίοδο, η Κλαψιανού έδωσε τη διαφορά των τριών τερμάτων και η Χιουζ απλά μείωσε.
Οκτάλεπτα: 4-1, 2-1, 2-4, 1-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 1, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού 2, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου 1, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Χιουζ 2, Βάουχ 2, Λέβενμπεργκ –Πέκλις 1, Όουεν 1, Μακ Κάλοχ 1.
Διαιτητές: Κόντεκ (Κροατία), Τσουζάκι (Ιαπωνία).
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Όπως το προέβλεψε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Τσόκας, η Ουγγαρία μετά από ένα συγκλονιστικό, όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι, επικράτησε 5-4 της Ισπανίας και θα τεθεί αντίπαλος της Εθνικής μας Ομάδας στον platinum τελικό.
Η Ουγγαρία προηγήθηκε 5-2, η Ισπανία μείωσε 5-4 και στα τελευταία 4.36 έγινε μεγάλο ντέρμπι, χωρίς όμως καμία από τις δύο ομάδες να καταφέρει να σκοράρει.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
PLATINUM (1-4)
ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 5-4
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1, 1-1, 0-1.
ΣΚΟΡΕΡ
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Χόρβατ 1, Ν. Λεντβάι 1, Χάιντου 1, Βάρο 1, Ζ. Λεντβάι 1.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Γκονζάλες 2, Μουρίγιο 1, Αρετσαβαλέτα 1.
ΓΙΑ ΤΟ SILVER ROUND ROBIN
ΕΛΒΕΤΙΑ – ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ 0-11
ΕΛΒΕΤΙΑ: -
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Μπανκς 2, Βαν Χέερντεν 2, Κρέιμποργκ 2, Χάρτι 1, Λοϊζίδης 1, Βαν Μπρέντα 1, Κάτο 1, Γιους 1.
ΙΣΡΑΗΛ – ΗΠΑ 5-13
ΙΣΡΑΗΛ: Ραχούμ 2, Κατζίρ 1, Τίρος 1, Κλάιν 1.
ΗΠΑ: Κόεν 3, Ο’Ντέα 3, Μίντον 2, Πανταλέον 2, Μπιλινγκσλάι 1, Ντέπρεζ 1, Χάαλαντ –Φορντ 1.
ΟΜΙΛΟΣ GOLD
Η Ιαπωνία (10-4 την Ολλανδία) και η Ιταλία (19-5 την Κροατία) θα διεκδικήσουν σήμερα (17:30) την πρώτη θέση στον Όμιλο Gold του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ-16) στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα.
Οι ηττημένες ομάδες θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση (16:00).
Για τις θέσεις 9-13, η ομάδα των ΗΠΑ συνέτριψε 24-1 την Ελβετία και το Ισραήλ επικράτησε 13-6 της Τουρκίας.
GOLD (1-4)
ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ 4-10
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Γκέρτερ 1, Βρέελινγκ 1, Όουενς 1, Κλάινλουγκντεμπελντ 1.
ΙΑΠΩΝΙΑ: Σιρονοσίτα 5, Όμε 2, Μορίτα 1, Γιαμαμότο 1, Φουκούντα 1.
GOLD (1-4)
ΚΡΟΑΤΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ 5-19
ΚΡΟΑΤΙΑ: Σρόι 2, Πέσιτς 1, Αλαμάτ 1, Ριζόφ 1.
ΙΤΑΛΙΑ: Ρόστα 5, Λομπάρντο 3, Γκράσο 3, Μπιάνκο 3, Μπακέλε 3, Μοσέτι 1, Πολιντόρι 1.
SILVER ROUND ROBIN
ΗΠΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ 24 -1
ΗΠΑ: Χάσετ 5, Νόβατζεκ 3, Μπιλινγκσλάι 2, Ουμέντα 2, Ντεπρέζ 2, Χάαλαντ –Φορντ 2, Κόεν 2, Μίντον 2, Ράιζιν 2, Ο’Ντέα 1, Πανταλέον 1.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Νουσμπάουμερ 1.
SILVER ROUND ROBIN
ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΣΡΑΗΛ 6-13
ΣΚΟΡΕΡ
ΤΟΥΡΚΙΑ: Νταμπάζ 3, Γκιουρελί 1, Γκουρούν 1, Γκουτσλού 1.
ΙΣΡΑΗΛ: Ραχούμ 3, Τιρός 3, Μπεν Ααρόν 2, Κατζίρ 1, Αρμπίβ 1, Ραζ 1, Κλάιν 1, Μπορενστάιν 1.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09:00, ΗΠΑ – Τουρκία (Silver Round Robin)
10:15, Νότια Αφρική – Ισραήλ (Silver Round Robin)
16:00, Ολλανδία – Κροατία (Gold 3-4)
17:30, Ιαπωνία – Ιταλία (Gold 1-2)
19.00, Ουγγαρία – ΕΛΛΑΔΑ (Platinum 1-2)
20.30, Ισπανία – Αυστραλία (Platinum 3-4)

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΣ:
Εχω μελετήσει την Ουγγαρία...

Ο προπονητής Γιώργος Τσόκας δεν άλλαξε τη συνήθειά του όπως κάνει μετά από κάθε αγώνα. Μάζεψε γύρω του τις αθλήτριες , είπε δυο τρεις κουβέντες και μετά η ιαχή «Ελλάς Ελλάς». Δήλωσε στη συνέχεια: «Κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι, είχαμε μελετήσει πάρα πολύ καλά την Αυστραλία, θέλαμε οπωσδήποτε αυτή τη νίκη για να μας βγάλει στον τελικό. Από την αρχή προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τους τόνους γιατί έτσι έπρεπε να κάνουμε. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτά τα παιδιά και σε αυτή την ομάδα. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά, και πραγματικά το αξίζουν. Θα πάμε τώρα στο ξενοδοχείο, έχουμε μελετήσει την Ουγγαρία που νομίζω θα προκριθεί, ήμουν σίγουρος με την Αυστραλία και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα το απολαύσουμε όλοι μας».
Η Ευτυχία Κωνσταντοπούλου απέκρουσε δυο πέναλτι, και ήταν γενικά άγρυπνος φρουρός της εστίας μας: «Είμαι πολύ χαρούμενη που οι κόποι μας τόσους μήνες ανταμείφθηκαν- είπε. Τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει, το εισιτήριο για τον τελικό πήραμε μόνο. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που κάθε μέρα έχει αυτή τη συγκλονιστική παρουσία. Μας βοηθάει πάρα πολύ. Και εκείνοι συμμετέχουν στον αγώνα».

 

Τζωρτζίνα Κόβατς: Συγχαρητήρια...

Η προπονήτρια της Εθνικής Αυστραλίας Τζωρτζίνα Κόβατς δήλωσε στην «Ε» τα εξής: «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα και εύχομαι καλή επιτυχία στον τελικό».

 

Παραιτήθηκε ο Γιαννουρής

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν χθες, παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ο Γιάννης Γιαννουρής.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ
ΦΩΤ.: ΒΑΣ. ΝΤΑΜΠΛΗΣ

 

KOLYMBHTHRIO24.jpg

Καρέ πλακετών...

Στο ημίχρονο του ημιτελικού Ελλάδας-Αυστραλίας, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας απένειμε τιμητικές πλακέτες στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, Βασίλη Πινακά, καθώς και στον πρόεδρο της ΔΗΚΕΛ, Βαγγέλη Μόρα.
Όλες τις απονομές τις έκανε ο πρόεδρος της Κ.Ο.Ε. Κυριάκος Γιαννόπουλος.

 

IMG_6311_1.jpg

 

IMG_6325.jpg

Ενας «Κύκνος» στην Εθνική...

Ένας «Κύκνος», ο Σύλλογος Συνδρόμου Down της Θεσσαλίας, βρέθηκε χθες στο ξενοδοχείο της Εθνικής Κορασίδων, με αφορμή τη θέρμη, με την οποία αγκάλιασαν τον Ιωάννη-Θόδωρο οι νεαρές πολίστριες που παρακολουθεί ανελλιπώς όλα τα παιχνίδια της Εθνικής. Στο πρόσωπό του αγκάλιασαν όλα τα παιδιά με σύνδρομο Down και τα νεαρά αυτά παιδιά με την αριθμητική παρέκκλιση με ένα επιπλέον χρωμόσωμα 21.
Γι’ αυτό χθες έδωσαν «Το (πολύ ξεχωριστό) Χρωμόσωμα 21» που έχει γράψει η κτηνίατρος - συγγραφέας Έπη Ν. Μίχη-Ζέγγου στις πολίστριες, ενώ όπως είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ντίνος Διαμάντος, τα παιδιά αγαπάνε τον Υγρό Στίβο, άλλωστε είναι αναπόσπαστο στοιχείο να μεγαλώσουν με θεραπευτική κολύμβηση που κάνουν από μικρά.
Εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της γυναικείας υδατοσφαίρισης. Δημήτρης Κύρκος, ευχαρίστησε για την ξεχωριστή τιμή και χάρισε αναμνηστικά στα παιδιά και στους συνοδούς τους.
Η ευχή τους για πρόκριση στον τελικό έπιασε, ενώ στην εκδήλωση αυτήν παρόντες ήταν ακόμα η γενική γραμματέας Άννα Γκαργκά και τα μέλη κ. Λαϊνά και Φακίρη, όπως και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου.

 

KOLYMBHTHRIO2.jpg

Στον χθεσινό αγώνα, μεταξύ άλλων, είδαμε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, τους αντιπεριφερειάρχες Β. Πινακά και Αποστόλη Μπίλλη, τους αντιδημάρχους Δημήτρη Δεληγιάννη, Ντίνο Διαμάντο και Μιχάλη Αναστασίου, τον περιφερειακό σύμβουλο, υπεύθυνο Αθλητικών Νίκο Λιούπα, τους δημοτικούς συμβούλους Θανάση Μαμάκο και Φώτη Τζατζάκη, τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας, Αγάπιο Χαρακόπουλο και άλλους.

 

ofys.jpg

Δυναμική κι η παρουσία στους αγώνες του Λαρισαϊκού - Τιτάνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass