Δύο νίκες για την Εθνική!

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜA ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ *ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 20.45 ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ *Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ»

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2022 20:06

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης,
Αλέξ. Παπαγεωργίου
Δυο νίκες αγωνιστικά πέτυχε η Εθνική Κορασίδων Ελλάδας υδατοσφαίρισης στο «Fina World Cadet 16U Women’s Waterpolo Championship 2022» χθες στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, καθώς κέρδισε το πρωί την Τουρκία με 10-2 και το απόγευμα την Ιαπωνία με 11-6. Για

μία ακόμα φορά, οι Λαρισαίοι φίλαθλοι και κυρίως τα νέα παιδιά στήριξαν την Εθνική ομάδα γεμίζοντας το κολυμβητήριο όλη την ημέρα στα παιχνίδια της ομάδας, δείχνοντας αθλητικό ήθος και πάθος.
Η Εθνική Ελλάδας, μετά την ένσταση της Ελβετίας, θα αντιμετωπίσει την Κροατία σήμερα στις 20.45 για το Platinum γκρουπ. Στον ημιτελικό (26/08, 21:00) θα παίξει με τη νικήτρια της αναμέτρησης Αυστραλία-Ολλανδία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΣΗΜΕΡΑ 25/08
09:00 Τουρκία - Νότια Αφρική
    (silver round)
10:15 Ισραήλ - Ελβετία
    (silver round)
11:30 Ουγγαρία - Ιταλία
     (Platinum-Gold)
12:45 Ιαπωνία - Ισπανία
     (Platinum-Gold)
17:00 Νότια Αφρική - ΗΠΑ
    (silver round)
18:15 Ελβετία -Τουρκία
    (silver round)
19:30 Αυστραλία-Ολλανδία
    (Platinum-Gold)
20:45 ΕΛΛΑΔΑ - Κροατία
    (Platinum-Gold)
Αγωνιστικά έκλεψε την παράσταση η Εθνική Κορασίδων, αλλά κάποιος στην κερκίδα, και συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ήταν διπλά ενθουσιασμένος παρά την κόπωσή του από το ταξίδι στην Αμερική. Χαρά για τη νίκη της Εθνικής και χαρά για τη δυναμική που αρχίζει να αποκτά το έργο του κολυμβητηρίου.
Είπε χαρακτηριστικά: «Με το έργο του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου φαίνεται στην πράξη η υλοποίηση του συνθήματός μας ότι «κάνουμε έργα που αφήνουν μέλλον» γιατί μόνο με τέτοια έργα θα ερχόταν τέτοιες διοργανώσεις στη Λάρισα.
Το Ανοιχτό Κολυμβητήριο είχε ξεκίνησε το 2002, προκειμένου να είναι έτοιμο την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Δυστυχώς όμως σταμάτησε. Το 2013 η Περιφέρεια Θεσσαλίας με προσωπική μου πρωτοβουλία, ζήτησε την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να μπορέσουμε να το χρηματοδοτήσουμε και να ολοκληρωθεί. Έτσι, το έργο έχει χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια, συνολικού ύψους 4,5 εκατομμύρια ευρώ, και παραδόθηκε στον Δήμο για να το λειτουργήσει. Συνεχίζουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις για το καλό των συμπολιτών μας. Είναι ένα μεγάλο έργο γι’ αυτό μπορούν να φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις. Για εμάς ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Είναι ένα στολίδι, που έλειπε από την πόλη της Λάρισας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα της Εθνικής Κορασίδων, οι παίκτριες με τον προπονητή και τον γραμματέα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Αυγουλέα προσκάλεσαν τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να φωτογραφηθεί μαζί τους.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Το πρωί η Εθνική ομάδα νίκησε 10-2 και την Τουρκία και σημείωσε την τέταρτη επιτυχία της σε ισάριθμους αγώνες.
Ο αγώνας εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, καθώς από το ξεκίνημα η Εθνική μας πήρε διαφορά στο σκορ, που σταδιακά αυξήθηκε και έφτασε ακόμα και στα εννέα γκολ.
Κορυφαία σκόρερ με τέσσερα τέρματα αναδείχθηκε η Αριάδνη Παντελία Καραμπέτσου που δήλωσε ότι: «Εμείς μπήκαμε στην πισίνα συγκεντρωμένες από το ξεκίνημα. Κάθε παιχνίδι έχει τη δική του δυσκολία. Εμείς πρέπει κάθε παιχνίδι να το αντιμετωπίζουμε με τον συγκεκριμένο τρόπο και να δείχνουμε την ανάλογη προσοχή που χρειάζεται. Εμείς τον σημερινό αγώνα τον κάναμε να φαίνεται εύκολος, στην αρχή δεν ήταν. Έπρεπε να μπούμε μέσα δυναμικά, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, όπως και σε κάθε άλλο. Το βραδινό παιχνίδι θεωρητικά είναι το πιο σημαντικό μέχρι τώρα, και πρέπει να βγούμε πρώτες στον όμιλο για να διεκδικήσουμε θέση στην τετράδα».
Εξάλεπτα: 5-1, 1-0, 3-0, 1-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 2, Κοβάτσεβιτς, Φουράκη, Δρακωτού 1, Πιοβάν 2, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 4, Μπεκρή.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Πεχλιβάνογλου 1, Γκιουρελί 1.
Διαιτητές: Ναβάρα (Ιταλία), Κόντεκ (Κροατία).
ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙ ΙΑΠΩΝΙΑΣ
Έβγαλε χαρακτήρα και αντίδραση όταν χρειάστηκε η Εθνική ομάδα των Κορασίδων, νίκησε και την -πάντα επικίνδυνη- Ιαπωνία 11-6 και πανηγυρικά προκρίθηκε (πρώτη στον F’ όμιλο) στην οκτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (Κ-16) που διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία στη Λάρισα.
Η Εθνική είχε σε όλη τη διάρκεια του κρίσιμου αγώνα τα ηνία στο σκοράρισμα. Δεν το έχασε ποτέ. Και όταν η Ιαπωνία πλησίασε στο γκολ (6-5 και 7-6 στο τρίτο εξάλεπτο), η ομάδα έδειξε τον χαρακτήρα της και αντέδρασε σωστά.
Η Δέσποινα Δρακωτού ήταν η κορυφαία σκόρερ με τέσσερα τέρματα, τρία πέτυχε η Αριάδνη Παντελία Καραμπέτσου.
Εξάλεπτα: 4-2, 2-1, 2-3, 3-0.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 2, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη, Δρακωτού 4, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου 1, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού, Καραμπέτσου 3, Μπεκρή.
ΙΑΠΩΝΙΑ: Φουκούντα 2, Σιρονοσίτα 2, Γιαμαμότο 1,Όμε 1.
Διαιτητές: Σπιριτοσάντο (ΗΠΑ), Χιμένεθ (Ισπ.)
ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Τους αγώνες, μεταξύ άλλων, παρακολούθησε και η γενική γραμματέας της Τεχνικής Επιτροπής Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Βούλα Κοζομπόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass