Φιλική νίκη πέτυχε ο Απόλλων Λάρισας

*ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ ΕΠΙ ΤΟΥ Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ 3-1 *ΑΡΕΣΑΝ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΣΙΣΟΚΟ ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΝΤΙΟΥΛΓΚΕΡΟΦ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΕΝΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2022 21:05
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ο Απόλλων Λάρισας βελτιωμένος κέρδισε χθες στη Φιλιππούπολη σε φιλική αναμέτρηση τον Α.Ο. Τρικάλων, με σκορ 3-1.


Παρουσία του νέου προέδρου Κώστα Τσακίρη (σ.σ. στο γήπεδο ήταν και ο πρώην πρόεδρος Παναγιώτης Μαντζανάς), οι «κυανόλευκοι» του Βαγγέλη Μόρα έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα με την αγωνιστική τους παρουσία, αν και είναι πολύ νωρίς για να βγούνε συμπεράσματα.
Στην αρχική ενδεκάδα χρησιμοποιήθηκαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ο Ιταλός γκολκίπερ Γκαμπριέλ Μελί και ο Ντι Αγκουστίνο, ενώ άφησε καλές εντυπώσεις ο Γάλλος Πασέκου Σισοκό (20χρονος από το Μάλι), που έπαιξε στην αριστερή πλευρά και ήταν ο δημιουργός του πρώτου γκολ.
Επίσης, στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκε ο γκολκίπερ Γιάννης Οικονομόπουλος, ο οποίος πέρυσι ήταν στην Κυπριακή ομάδα Ακρίτα Χλώρακα, που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία.
Στο 60’ πέρασε στον αγώνα και ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός Στάνισλαβ Ντιουλγκέροφ (19 ετών, προχθές είχε γενέθλια και αγωνιζόταν στην Κ-21 της Τβέντε), που πέτυχε εκπληκτικό γκολ με σουτ στο 88’.
Ο Βαγγέλης Μόρας επέλεξε για τον Απόλλωνα το σύστημα 4-2-3-1, ενώ ο Τάκης Ρούσσας με τον Στέλιο Αρσένο, επέλεξαν για τα Τρίκαλα το σύστημα 4-4-2.
Για τον Απόλλωνα ήταν το δεύτερο εντός Ελλάδος φιλικό, καθώς προηγήθηκε αυτό με την Α.Ε. Κιλελέρ, ενώ για τον Α.Ο. Τρικάλων ήταν το τρίτο (σ.σ. έπαιξε στον Αλμυρό και με τον Π.Ο. Ελασσόνας στη Φιλιππούπολη).

ΤΑ ΓΚΟΛ
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν όταν στο 5’ από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Σισοκό, και παράλληλα σέντρα, ο Σταμάτης πέτυχε το 1-0. Οι «κυανέρυθροι» που προσπάθησαν φιλότιμα, ισοφάρισαν προσωρινά με πέναλτι του Ριζογιάννη στο 19’, το οποίο κέρδισε ο Αλεξίου, όταν το κράτησε αντικανονικά ο Λίταινας. Ωστόσο στο 51’ οι «κυανόλευκοι» πήραν εκ νέου το προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιαννίτση (2-1), όταν σε σέντρα του Νικολόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε το χέρι του Κατσαντώνη.
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 88’ με εξαιρετικό σουτ ο Ντιουλγκέροφ, ο οποίος δέχτηκε την μπάλα από πάσα του Ζιάκα και την έστειλε στην αριστερή πλευρά της εστίας, του -ανήμπορου να αντιδράσει- Μπουρούση.
Ο Απόλλωνας πέτυχε και ένα ακόμα γκολ στο 34’ με κεφαλιά του Γιαννίτση, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Δύο λεπτά αργότερα, στο 36’, δημιουργήθηκε ένταση όταν έγινε σκληρό τάκλιν σε ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα, όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, χωρίς να συμβεί κάτι παρόμοιο μέχρι τη λήξη του.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Θωμά Μπουρουζίκα, ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Στάικο, Δεδικούση, όλοι από την ΕΠΣ Λάρισας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Βαγγέλης Μόρας): Μέλι (46’ Οικονομόπουλος), Γιαννίτσης (80’ Διβανές), Φουρκιώτης (46’ Κλιγγόπουλος), Σκούπρας (60’ Αυλωνίτης), Χατζής (60’ Χαλάτσης), Λίταινας (60’ Ντιουλγκέροφ), Φυτόπουλος (46’ Ζιάκας), Νικολόπουλος (60’ Σκύφτας), Σταματής (68’ Παρασκευούδης), Σισοκό (68’ Πασιάς), Ντε Αγκουστίνο (60’ Πελτέκης)
Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ (Τάκης Ρούσσας, Στέλιος Αρσένος): Γρηγοριάδης (74’ Μπουρούσης), Νιάρος, Σανδραβέλης, Κατσαντώνης, Παπακώστας, Ριζογιάννης, Αγρόδημος, Κυρίτσης Γ., Αλεξίου, Τσιαφίτσας, Κουτσιανικούλης.
Έπαιξαν και οι: Γεωργάκης, Κοντογεώργος, Μπακρατσάς, Μπραντίτσας, Λουκάς, Κωστόπουλος, Μπολάκης, Νικλητσιώτης, Κυρίτσης Θ., Νίντος
*Επόμενο φιλικό παιχνίδι για τον Απόλλωνα είναι προγραμματισμένο για τις 4 Σεπτεμβρίου με τη Νίκη Βόλου, ενώ τα Τρίκαλα θα αγωνιστούν με τον Μακεδονικό Φούφα.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass