Εύκολη νίκη για την Εθνική Κορασίδων Πόλο

*Η ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ *ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ (20.45) *ΑΓΩΝΕΣ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΙΑΠΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2022 21:00


Η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των Κορασίδων συνέτριψε 21-3 την Ελβετία, στο τελευταίο της παιχνίδι για την Α’ φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ-16, που διεξάγεται στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα. Το συγκρότημα του Γιώργου Τσόκα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν χαώδης, και πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Υπενθυμίζουμε ότι δεν υπήρξε προκριματική φάση και όσες ομάδες δήλωσαν συμμετοχή αγωνίζονται κανονικά.


Με δύο νίκες, λοιπόν, σε ισάριθμα παιχνίδια, η Εθνική μας ομάδα Κορασίδων κατέλαβε την πρώτη θέση στον Β’ Όμιλο του Πρώτου Γύρου στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης. Πλέον, θα συνεχίσει στον ΣΤ’ Όμιλο και θα αγωνισθεί σήμερα 23/08 στις 20:45 με αντίπαλο τη Νότια Αφρική και αύριο 24/08 στις 12:45 με την Τουρκία και στις 19:30 με την Ιαπωνία.
Αναλυτικά:

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ουγγαρία 6 βαθμοί, Ιταλία 4,
Κροατία 2, Τουρκία 0
Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα 4 βαθμοί, Αυστραλία 2, Ελβετία 0
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ισπανία 4 βαθμοί, Ιαπωνία 2,
ΗΠΑ 0
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία 4 βαθμοί, Ισραήλ 2,
Νότια Αφρική 0

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΓΥΡΟΥ
Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΗΠΑ,
ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ
Ζ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΚΡΟΑΤΙΑ
Η’ ΟΜΙΛΟΣ: ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΗΜΕΡΑ 23/08/22
09:00, Ουγγαρία-Αυστραλία
10:15, Νότια Αφρική-Τουρκία
11:30, Ισπανία-Ισραήλ
12:45, Ολλανδία-Ελβετία
17:00, Ιαπωνία-Τουρκία
18:15, Ουγγαρία-ΗΠΑ
19:30, Ισπανία-Κροατία
20:45, ΕΛΛΑΔΑ-Νότια Αφρική
ΑΥΡΙΟ 24/08/22
09:00, Αυστραλία-ΗΠΑ
10:15, Ολλανδία-Ιταλία
11:30, Ιαπωνία-Νότια Αφρική
12:45, ΕΛΛΑΔΑ-Τουρκία
17:00, Ιταλία-Ελβετία
18:15, Ισραήλ-Κροατία
19:30, ΕΛΛΑΔΑ-Ιαπωνία

ΔΥΟ ΓΚΟΛ Η ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Στον χθεσινό αγώνα κόντρα στην αδύναμη Ελβετία (21-3), που έγινε με ικανοποιητική παρουσία κόσμου παρά τη βροχή, η Λαρισαία Γαλανοπούλου πέτυχε δύο γκολ.
Τα εξάλεπτα: 9-2, 5-0, 3-1, 4-0.
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 6, Κοβάτσεβιτς 2, Φουράκη 2, Δρακωτού 1, Πιόβαν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου 2, Γαλανοπούλου 2, Κλαψιανού 2, Καραμπέτσου 2, Μπεκρή.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ραβέλια, Σβαμπ 1, Ματσάρια, Τζένκινσον, Σέφερ, Γκρανσάμπ, Αντράντε Ντουάρτε, Νουσμπάουμερ 2, Χες, Ντάσιτς.
*Στα σημαντικότερα χθεσινά ματς, η Ισπανία νίκησε 6-3 τις ΗΠΑ, που τερμάτισαν τελευταίες στον Όμιλό τους (καθώς χθες είχαν χάσει και από την Ιαπωνία), ενώ η Ουγγαρία επιβλήθηκε 9-4 της Ιταλίας. Πλέον στη Β’ φάση σχηματίζεται ένας «όμιλος θανάτου», με Ουγγαρία, ΗΠΑ και Αυστραλία να διεκδικούν δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά.
Συνοπτικά τα χθεσινά αποτελέσματα:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Ουγγαρία-Κροατία 11-2
Τουρκία-Κροατία 4-7
Ιταλία-Ουγγαρία 4-9
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες): Ουγγαρία 6, Ιταλία 4, Κροατία 2, Τουρκία 0.
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Αυστραλία-Ελβετία 32-2
Ελλάδα-Ελβετία 21-3
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες): Ελλάδα 4, Αυστραλία 2, Ελβετία 0.
Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
Ισπανία-ΗΠΑ 6-3
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες): Ισπανία 4, Ιαπωνία 2, ΗΠΑ 0.
Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
Ολλανδία-Ισραήλ 10-6
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες): Ολλανδία 4, Ισραήλ 2, Νότια Αφρική 0.

ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Στον χθεσινό αγώνα της Εθνικής παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Διαμάντος, Παναγιώτης Νταής και Γιάννης Αλεξούλης, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας. Παρουσία έκπληξη ήταν αυτή του πρώην αντιδημάρχου και πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Διαμαντή Αδαμόπουλου, που μιλούσε για την ανάπτυξη της συνοικίας της Ανθούπολης χάρη στο υπερσύγχρονο κολυμβητήριο.
Ο Βασίλης Πινακάς σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Από χθες και για εφτά ημέρες, η καρδιά της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης χτυπά εδώ στη Θεσσαλία, στη Λάρισα και στον Βόλο!
Ευχαριστούμε τη FINA και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, καθώς και για τη στήριξη και την άψογη συνεργασία που είχαμε κατά το διάστημα των προετοιμασιών πριν τους αγώνες, ώστε να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Κ-16 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στις πόλεις της Λάρισας και του Βόλου!
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνετέλεσαν στην άρτια διοργάνωση και προετοιμασία για τη διεξαγωγή των αγώνων!
Κυρίως όμως ευχαριστούμε όλες τις ομάδες, και ιδιαίτερα τους αθλητές που συμμετέχουν, για τη δυνατότητα που μας δίνουν να παρακολουθήσουμε από κοντά αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου και να καμαρώσουμε τους μελλοντικούς πρωταγωνιστές της Παγκόσμιας Υδατοσφαίρισης, τους μελλοντικούς Ολυμπιονίκες!
Το σίγουρο είναι πως θα κερδίσει ο Αθλητισμός! Ο Αθλητισμός ως πρεσβευτής της ζωής και της υγείας, ως θετικός καταλύτης της φιλίας, της κατανόησης και της ειρήνης μεταξύ των λαών!».

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Πολύ εύκολο έργο είχε η Εθνική Υδατοσφαίρισης των Παίδων, στο δεύτερο παιχνίδι της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-16, που φιλοξενείται στον Βόλο. Η ομάδα του Φώντα Λεμπέση συνέτριψε 21-4 την αδύναμη Ελβετία, έκανε το «2 στα 2» και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν ότι η Εθνική στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε επτά πέναλτι (!) και τα αξιοποίησε όλα με επτά διαφορετικούς παίκτες.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναμένεται να «σφραγίσει» την πρωτιά στον 4ο Όμιλο, σήμερα (20:30), με νίκη επί της Γεωργίας, η οποία χθες ηττήθηκε από την Ιαπωνία με 14-9.
Τα εξάλεπτα: 6-0, 7-2, 4-1, 4-1.
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 1, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 3, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης 1, Ζαχόπουλος 3, Σιαμάς 1, Μπελέσης 2, Χωματάς 2, Κρατημένος.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Μούσελι, Μπότσο, Λουέτι 1, Κατιλάζ, Μπραμπιλάσκα, Γκέσερ 2, Γιάνκοβιτς, Φλίκιγκερ, Βαλσαντζιάκομο, Ρουτζ, Ραβέτα 1, Πιτσόλι, Ξαντίπε.
Από τα υπόλοιπα χθεσινά ματς, ξεχώρισε το ντέρμπι του 1ου Ομίλου, όπου το Μαυροβούνιο επικράτησε 14-12 της Αυστραλίας. Ο Όμιλος αυτός διασταυρώνεται στα νοκ-άουτ με τον Όμιλο της Εθνικής, κάτι που σημαίνει ότι εφόσον η ελληνική ομάδα τερματίσει πρώτη, θα αντιμετωπίσει στους «16» την Αυστραλία.
Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μαυροβούνιο-Αυστραλία 14-12
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Σλοβενία-Αζερμπαϊτζάν 17-3
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ισπανία-Βραζιλία 14-10
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιαπωνία-Γεωργία 14-9
Ελλάδα-Ελβετία 21-4
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιταλία-Αίγυπτος 7-5
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Καζακστάν-Μάλτα 3-13
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουγγαρία-Νότια Αφρική 25-3
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Γερμανία-Πορτογαλία 16-2

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

 

Ο φωτογραφικός φακός του Βασίλη Ντάμπλη βρέθηκε στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας και μετέφερε μερικά ενδιαφέροντα στιγμιότυπα από το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Κ-16:

KOLYMBHTHRIO21.jpg

Ακόμη και ο εκπαιδευμένος σκύλος της αντιτρομοκρατικής ήθελε τη διαπίστευσή του...
***

KOLYMBHTHRIO13.jpg

Σε άδειο κολυμβητήριο γίνονται τα περισσότερα παιχνίδια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με εξαίρεση τον αγώνα της Εθνικής και την τελετή έναρξης. Όπως μας έλεγε ο Δημήτρης Κουρέτας, που ίδρυσε το γυναικείο πόλο στη Λάρισα, ο κόσμος δεν έχει την παιδεία του αθλήματος και έπρεπε να υπάρξει μια οργανωτική επιτροπή προς αυτήν την κατεύθυνση.
***

KOLYMBHTHRIO1.jpg

Με αδιάβροχα οι διαιτητές και τα στελέχη του αγώνα λόγω της βροχής.
***

KOLYMBHTHRIO7.jpg

Ανάγκη για ηλεκτροδότηση στα δημοσιογραφικά. Αλλά τα έργα που έγιναν στο κολυμβητήριο σίγουρα δεν σκιάζονται από το συγκεκριμένο γεγονός, αφού το κολυμβητήριο έχει άλλη όψη χάρη στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του αντιδήμαρχου Θάνου Αδαμόπουλου.
***

KOLYMBHTHRIO14.jpg

Χρειάζεται λίγο προσοχή για όσους περπατούν στις εγκαταστάσεις της υπερχείλισης.
***

katranas.jpg

Γιώργος Κατράνας και Κατερίνα Γκουσγκούνη βρέθηκαν στο στοιχείο τους με την παρουσίαση της τελετής έναρξης, αφού βασίστηκε σε συγκρότημα παραδοσιακών χορών.
Το συγκρότημα Δρώμενον Εστία Λαογραφίας και Τέχνης, χορεύοντας μπάλο, λοκατσάρια και συρτάκι, έδωσε ρυθμό στην τελετή έναρξης.
***

 

ellinaki.jpg

Μία Ολυμπιονίκης στη Λάρισα

Στη Λάρισα για τους αγώνες βρίσκεται η ασημένια Ολυμπιονίκης της Αθήνας με την Εθνική Ομάδα Πόλο Γυναικών, τερματοφύλακας Γεωργία Ελληνάκη, που μιλούσε με κολακευτικά λόγια για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη διοργάνωση των αγώνων. Στη φωτογραφία με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πινακά.

 

Κείμενα: Σωτ. Κέλλας

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass