Η Θεσσαλία στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Πόλο

Νίκη πέτυχε η Εθνική Κορασίδων στη Λάρισα και η Παίδων στον Βόλο

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2022 21:03

Η Θεσσαλία βρίσκεται από προχθές στο επίκεντρο του Παγκόσμιου Πόλο, καθώς ξεκίνησαν σε Λάρισα και Βόλο τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κορασίδων και Παίδων αντίστοιχα, όπου οι δύο Εθνικές ομάδες της Ελλάδας πέτυχαν νίκες.

Οι Κορασίδες επί της Αυστραλίας με 8-5 και οι Παίδες επί της Ιαπωνίας με 18-7.
Την παράσταση έκλεψαν οι τελετές έναρξης, όπου στη Λάρισα έγινε στο Ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας, το οποίο γέμισε για πρώτη φορά με κόσμο για να δούνε τη βελτιωμένη εγκατάσταση, αλλά και να ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας.
Παρέλασαν οι εκπρόσωποι των 13 ομάδων που συμμετέχουν, με τελευταία την οικοδέσποινα Ελλάδα.
Χαιρετισμούς απηύθυναν κατά σειρά ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, που κήρυξε και την έναρξη, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Βασίλειος Πινακάς, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος του μπιρό της FINA, Liaison με την υδατοσφαίριση Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής πόλο της FINA Τάμας Μόλναρ.
Μετά την ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πινακά προβλήθηκε σε βίντεο χαιρετισμός του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης είπε: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων (Κ-16), διοργανώνεται στη Λάρισα, σε μια πόλη με ιστορία αιώνων.
Σε μια πόλη που, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, στην καρδιά του μεγάλου κάμπου της Θεσσαλίας, ήταν και είναι μια ανοιχτή πόλη.
Μια πόλη που εδώ κι πολλούς αιώνες, οι κάτοικοί της ζούσαν και ζουν αρμονικά, χωρίς προβλήματα και χωρίς διαχωρισμούς.
Αυτά είναι άλλωστε και τα βαθύτερα νοήματα και τα ιδανικά του αθλητισμού: ο υγιής ανταγωνισμός, η άμιλλα, η συναδέλφωση, η ειρήνη, η συνεργασία.
Είσαστε σε μια πόλη που αγαπάει τον αθλητισμό.
Οι γεμάτες κερκίδες του κολυμβητηρίου το αποδεικνύουν.
Σε μια πόλη όπου οι αθλητικές της υποδομές βρίσκονται κοντά, συνομιλούν, με τα μεγάλα πολιτιστικά Μνημεία της μακραίωνης ιστορίας της, όπως το Αρχαίο Θέατρο.
Σε μια πόλη με φιλόξενους, δυναμικούς και ανοιχτούς ανθρώπους
Είμαι βέβαιος ότι όπου και εάν βρεθείτε στην πόλη, μέσα ή έξω από τους αγωνιστικούς χώρους, θα νιώσετε τη ζεστασιά και τη φιλοξενία των ανθρώπων του τόπου μας.
Είσαστε σε μια πόλη δυναμική, σε μια πόλη που επιδιώκει την εξωστρέφεια, κατοχυρώνοντας το στίγμα της ως μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
Είσαστε σε μια πόλη που έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει μεγάλα και διεθνή γεγονότα.
Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση και καλή διαμονή σε όλες τις ομάδες, στα κορίτσια που θα αγωνιστούν σε αυτές τις όμορφες εγκαταστάσεις και στα στελέχη της διοργάνωσης.
Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά την Παγκόσμια Ομοσπονδία, την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνεργασία.
Επιτρέψτε μου όμως να κλείσω ευχαριστώντας τους ανθρώπους του Δήμου Λαρισαίων. Όλους όσοι εργάστηκαν μέσα στο καλοκαίρι, κάτω από δύσκολες συνθήκες και πολλοί απ’ αυτούς χωρίς μία ημέρα καλοκαιρινής άδειας, για να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διοργάνωση.
Χωρίς αυτούς, τους υπαλλήλους και συνεργάτες, χωρίς το φιλότιμο και την αυταπάρνησή τους, δεν θα μπορούσαμε σήμερα να είμαστε έτοιμοι».
Ο κ. Γιαννόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως: «Η επιλογή της Λάρισας ως διοργανώτριας πόλης ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς διαθέτει πολύ καλές εγκαταστάσεις και κόσμο που αγαπάει και βοηθάει τον αθλητισμό και την υδατοσφαίριση. Από εδώ θα σταλεί το μήνυμα ότι ο αθλητισμός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών όλου του κόσμου. Θερμά ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων».
Την τελετή έκλεισε χορευτικό παραδοσιακό συγκρότημα που στο τέλος στους ρυθμούς του Ζορμπά κατάφεραν να ξεσηκώσουν, αλλά και να κερδίσουν το χειροκρότημα του κοινού με δεκάδες πυροτεχνήματα να κατακλύζουν τον ουρανό παραπλεύρως του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Οι 13 ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Κορασίδων (Κ-16) της Λάρισας έχουν χωριστεί σε τέσσερις ομίλους. Μετά τα παιχνίδια που θα δώσουν, θα χωριστούν εκ νέου και στο τρίτο στάδιο θα ξεκινήσουν οι αγώνες για τα μετάλλια. Στην πορεία θα υπάρχει το silver, gold και το platinum γκρουπ. Το Σάββατο 27/08 θα διεξαχθούν οι τελικοί. Ένα πρόγραμμα δηλαδή με 52 συνολικά παιχνίδια.
Στις πρώτες φάσεις θα διεξάγονται τέσσερις περίοδοι των έξι λεπτών, ενώ στην τελική φάση θα γίνουν τα κλασικά οκτάλεπτα.

 

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Με τη συμπαράσταση του κόσμου, η Εθνική Κορασίδων Κ-16 κέρδισε με 8-5 την Αυστραλία στην πρεμιέρα του Β’ Ομίλου στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης.
Δεν επηρεάστηκαν από το ξεκίνημα που βρήκε την αντίπαλο να προηγείται 2-0. Μέσα σε 16 δευτερόλεπτα μάλιστα, στην εκπνοή του πρώτου εξαλέπτου, κατάφεραν και ισοφάρισαν με τις Καραμπέτσου και Φουράκη. Το σερί συνεχίστηκε στο δεύτερο εξάλεπτο που …πετούσαν. Με τρία διαδοχικά τέρματα από τις Κανελλοπούλου, Κλαψιανού 4-2 και Δρακωτού, διεύρυναν τη διαφορά στο +3 (5-2), αλλά η Αυστραλία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Μείωσε λοιπόν στο 5-4, όμως αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για τα κορίτσια μας να ξεκινήσουν την τελική τους αντεπίθεση. Έσφιξαν την άμυνα και με τις Καραμπέτσου, Κοβάτσεβιτς και Κανελλοπούλου να βρίσκουν δίχτυα, έκαναν το 8-4 και καθάρισαν τη νίκη που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο που έμεινε μετά την τελετή έναρξης και καταχάρηκε την εμφάνιση και τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας στην πρεμιέρα αυτής της νέας παγκόσμιας διοργάνωσης που έχει την τιμή να φιλοξενεί η χώρα στη Λάρισα.
Εξάλεπτα: 2-2, 3-0, 0-1, 3-2.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Τσόκας): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 1, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Κανελλοπούλου 2, Μπέτα, Παπαδοπούλου, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 2, Μπεκρή.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ντάιερ, Χιουζ 1, Λέβενμπεργκ-Πένκλις, Νταν, Όουεν, Μούιρ, Μακ Κάλοχ, Ισαάκ 1, Κράνλεϊ 1, Βάουχ 2, Μπρόντι, Νας, Μάλιγκαν.
Διαιτητές: Φόντορ (Ουγγαρία), Ναβάρα (Ιταλία).
Σήμερα στις 20.45 η Εθνική αντιμετωπίζει την Ελβετία.
Παρόντες, εκτός των προαναφερομένων, στην τελετή έναρξης ήταν οι βουλευτές Στέλλα Μπίζιου, Βασίλης Κόκκαλης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου, ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Μπέμπης, οι αντιδήμαρχοι Θάνος Αδαμόπουλος, Δημήτρης Δεληγιάννης, Ντίνος Διαμάντος, Παναγιώτης Νταής, Γιάννης Αλεξούλης, Μιχάλης Αναστασίου, Κοσμάς Γιαννακόπουλος, ο θεσσαλάρχης της Αστυνομίας Αστέριος Μαντζιώκας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Τζατζάκης και Θανάσης Μαμάκος, ο περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος σε θέματα Αθλητισμού Νίκος Λιούπας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηλίας Καφφές, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του ΕΑΚ κ. Γιάννης Κουρδής και Αντώνης Ζήλος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο πρώην διεθνής διαιτητής κ. Δημήτρης Γκάγκας και άλλοι.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΚΑΣ:
Περιμένουμε βοήθεια και στη συνέχεια

Ενθουσιασμένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Τσόκας δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε, ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Ξέρουμε παράλληλα τι θέλουμε και τι ζητάμε. Στο ξεκίνημα παρουσιαστήκαμε πολύ αγχωμένοι και αυτό φάνηκε, καθώς η Αυστραλία προηγήθηκε 2-0. Μετά, σιγά-σιγά, περνώντας ο χρόνος, τα κορίτσια ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλά, ήταν πολύ σωστές και στην άμυνα και στην επίθεση. Εμείς μέσα από την άμυνα κερδίζουμε τα παιχνίδια. Για αυτό και πήραμε τη νίκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο και περιμένουμε στη συνέχεια να μας βοηθήσει περισσότερο».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass