Στις 16 Οκτωβρίου η σέντρα για τις γυναίκες της ΑΕΛ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2022 20:46

Το Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών, στο οποίο θα πάρει μέρος και η ΑΕΛ, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους των οκτώ ομάδων (σύνολο 16 ομάδες), οι οποίες θα χωριστούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.
Ως ημερομηνία έναρξης του Πρωταθλήματος ορίστηκε η Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Οι ομάδες έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν στην Ε.Π.Ο., έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 15:00, πρωτότυπη δήλωση συμμετοχής.
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Η Α’ Φάση θα είναι η κύρια περίοδος του Πρωταθλήματος και η Β’ φάση θα είναι αγώνες σε έναν Όμιλο play off.
Μετά την οριστική βαθμολογική κατάταξη της Α’ Φάσης, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, 2η και 3η θέση σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους θα αγωνιστούν σε αγώνες play off σε έναν Όμιλο, για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας.
Οι αγώνες που θα διεξαχθούν θα είναι διπλοί (εντός και εκτός έδρας) μετά από κλήρωση. Δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι ομάδες οι οποίες στην κανονική περίοδο ανήκαν στον ίδιο Όμιλο.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Με τη λήξη του Πρωταθλήματος θα υποβιβαστούν στη Β’ κατηγορία έξι ομάδες, οι τέσσερις εκ των οποίων απευθείας και οι δύο κατόπιν αγώνων play out. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 7η και 8η θέση (τις δύο τελευταίες θέσεις) σε κάθε έναν από τους δύο Ομίλους θα υποβιβαστούν απευθείας. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η, 5η και 6η θέση θα αγωνιστούν σε αγώνες play out σε έναν Όμιλο, για τον υποβιβασμό ακόμα δύο ομάδων. Οι αγώνες θα είναι διπλοί (εντός και εκτός έδρας) μετά από κλήρωση. Δεν θα αγωνιστούν μεταξύ τους ομάδες, οι οποίες στην κύρια περίοδο ανήκαν στον ίδιο Όμιλο. Οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης της Β’ Φάσης (play out) θα υποβιβαστούν στη Β’ κατηγορία.
*Τέλος, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν Όμιλο, τον οποίον θα απαρτίζουν 14 ομάδες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass