Ρεάλ Μαδρίτης vs Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ (22:00)

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2022 20:25

Η νικήτρια του Champions League Ρεάλ Μαδρίτης θα συναντήσει την κάτοχο του Europa League Άιντραχτ Φρανκφούρτης σήμερα (22:00) στο Ολυμπιακό στάδιο του Ελσίνκι, στην αναμέτρηση που ανοίγει παραδοσιακά την «αυλαία» της νέας ευρωπαϊκής σεζόν, με την επιθυμία να ξεκινήσει την περίοδο 2022-23 με ένα τρόπαιο.


Η «βασίλισσα» είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση από την πρόσφατη –σχεδόν δύο μήνες πριν- κατάκτηση της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων στον πλανήτη, αλλά και ενισχυμένη από τους πολλά υποσχόμενους νεοαποκτηθέντες, Αντόνιο Ρούντιγκερ και Ορελιέν Τσουαμενί, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τον πρώτο επίσημο αγώνα τους με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.
Αντίθετη ψυχολογία έχει η Άιντραχτ, η οποία γνώρισε τη συντριβή (1-6) από την Μπάγερν Μονάχου την Παρασκευή στην πρεμιέρα του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ δεν θα είναι μαζί της ο αριστερός χαφ της, Φιλίπ Κόστιτς.
Ο Σέρβος σταρ των «αετών» έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τη Γιουβέντους, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, και περιμένει μόνο να συμφωνήσουν οι δύο σύλλογοι για το ύψος της μεταγραφής (σ.σ: ο Κόστιτς έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023), το οποίο ανέρχεται σε περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

 

ΜΙΑ ΣΤΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Σε περίπτωση νίκης της Ρεάλ, ο Κάρλο Αντσελότι θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία που θα μετράει τέσσερα Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.
Η Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθεί αντιμέτωπη με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για πρώτη φορά μετά από 62 χρόνια, μετά τον εντυπωσιακό τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1960, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το τρόπαιο στη διοργάνωση για πέμπτη διαδοχική φορά, νικώντας τους «αετούς» με 7-3 στο «Χαμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης.

 

ΤΟ ΗΜΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΟΦΣΑΪΝΤ
Θα είναι η πρώτη εμφάνιση ημι-αυτόματης τεχνολογίας οφσάιντ, την οποία η UEFA θα εισαγάγει και στο Champions League από τον Σεπτέμβριο.
Το νέο σύστημα θα λειτουργεί χάρη σε εξειδικευμένες κάμερες που μπορούν να παρακολουθούν 29 διαφορετικά σημεία του σώματος ανά παίκτη.

 

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ
Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Σούπερ Καπ της UEFA. Όταν κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 1980, δεν αγωνίστηκε στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, γιατί το τρόπαιο απέναντι στην -πρωταθλήτρια Ευρώπης- Νότιγχαμ Φόρεστ διεκδίκησε η -κάτοχος του Κυπέλλου Κυπελλούχων- Βαλένθια.
Η Ρεάλ Μαδρίτης πραγματοποιεί την όγδοη παρουσία της στο Σούπερ Καπ, έχοντας προκριθεί σε κάθε περίπτωση ως πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχει σημειώσει τέσσερις νίκες και τρεις ήττες στα επτά προηγούμενα ματς.

 

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Ντάνι Καρβαχάλ, Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Τζούνιορ.
Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τουρέ, Τούτα, Εντικά, Κνάουφ, Σο, Ρόντε, Λεντς, Καμάντα, Γκέτσε, Μπορέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass