Επιστροφή στις προπονήσεις για τους παίκτες της ΑΕΛ

Νέα εβδομάδα ξεκινάει για τους «βυσσινί» και οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν σε όλα τα επίπεδα

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2022 20:25

Επιστροφή σήμερα στις προπονήσεις για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ μετά το ρεπό της Κυριακής που τους δόθηκε και ενόψει φυσικά της μετάβασης της ομάδας στο Καρπενήσι, όπου από τις 12 έως τις 26 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.


Οι ρυθμοί ανεβαίνουν σταδιακά στους «βυσσινί» σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, ενώ από την πλευρά της διοίκησης γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστεί το εμπόδιο των μεταγραφών λόγω του ban που επέβαλε η FIFA για συγκεκριμένες προσφυγές μέχρι να διακανονιστούν τα χρέη, ούτως ώστε η ομάδα να ολοκληρώσει τις κινήσεις της στα χρονικά πλαίσια που έχει θέσει.
Μια νέα εβδομάδα ξεκινάει για την ΑΕΛ και αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς στόχος της νέας διοίκησης είναι να κλείσει, πριν τις 12 του μηνός, δηλαδή πριν αναχωρήσει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι, το θέμα που αφορά στα χρήματα που πρέπει να δοθούν στους τρεις Σέρβους ποδοσφαιριστές, Γκοΐκοβιτς, Στάνκοβιτς και Πέτριτς, και να προχωρήσει στην υλοποίηση 5-6 μεταγραφών, όπως έχει ζητήσει ο προπονητής Παναγιώτης Γκουτσίδης. Όπως είναι γνωστό μέχρι τώρα οι Κώστας Πλέγας, Δημήτρης Θωμαΐδης και Πέτρος Καλουτσικίδης προπονούνται κανονικά με τους «βυσσινί», αλλά δεν μπορούν να ανακοινωθούν επίσημα.
Παράλληλα εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης των μετοχών από τον κ. Κούγια στον κ. Νταβέλη.
Εν τω μεταξύ και σε ό,τι αφορά στα χρήματα από τη φορολογία των κερδών του στοιχήματος για τις ομάδες της Super League 2 (το ίδιο θα ισχύσει και για τις Super League 1, Βasket League και Volley League) είναι οριστικό και αμετάκλητο ότι δεν θα δοθούν έως τον Ιανουάριο του 2023. Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για μόνιμο μέτρο και για νέα χρηματοδότηση τον Ιανουάριο του επόμενου έτους.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση σχετικά με τη διάθεση μέρους των φορολογικών εσόδων από τυχερά παίγνια για τη χρηματοδότηση των αθλητικών ομάδων «διατέθηκαν ως προκαταβολή για τα μελλοντικά έσοδα των ετών 2021 και 2022 από τον νέο τρόπο φορολόγησης κερδών από τυχερά παίγνια 62 εκατ. ευρώ.
Όπως προβλέπεται στις σχετικές αποφάσεις, το ποσό που χρησιμοποιείται ως βάση για τον υπολογισμό του ποσού της χρηματοδότησης ανέρχεται σε ποσοστό 60% επί της εκτιμώμενης αύξησης του ποσού από τη φορολογία των τυχερών παιχνιδιών του άρθρου 79 του Ν. 4764/2020 που εμφανίζεται στον Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων 1150489001 «Λοιποί φόροι επί κερδών από λαχεία και τυχερά παίγνια», για τα έτη 2021 και 2022 σε σχέση με το έτος 2020.
Σημειώνεται ότι από την εφαρμογή του νέου μηχανισμού έως τον Ιούνιο του 2022 είχαν εισπραχθεί 47 εκατ. ευρώ, ενώ η προκαταβολή των 62 εκατ. ευρώ αναμένεται να εξαντλήσει το ποσό χρηματοδότησης που αφορά το διάστημα έως το τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, το μέτρο είναι μόνιμου και διαρκούς χαρακτήρα και νέα χρηματοδότηση προγραμματίζεται να δοθεί τον Ιανουάριο, εμπροσθοβαρώς για τα έσοδα που θα εισπραχθούν το 2023».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass