MOTOGP

Επιστροφή στη δράση με έναν συναρπαστικό αγώνα

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2022 16:28

Μετά από διακοπές, τα MotoGP είναι έτοιμα να επιστρέψουν στην πίστα και η επιστροφή αυτή θα τους βρει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Silverstone, μια από τις ταχύτερες πίστες της σεζόν, μας έχει δώσει απίστευτο θέαμα από τότε που οι αγώνες επέστρεψαν εκεί το 2010, και δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε κάτι διαφορετικό φέτος.
Φτάνοντας στον 12ο αγώνα της σεζόν, υπάρχει ένα πρόβλημα για τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στην βρετανική πίστα: τη Yamaha. Μετά το σπάνιο λάθος του στο TT Circuit Assen, ο Fabio Quartararo έχει να εκτίσει μια ποινή μεγάλου γύρου αυτό το Σαββατοκύριακο – αλλά με την απίστευτη φόρμα του, το ρεκόρ της Yamaha στην πίστα και πολλά άλλα, θα αποδειχθεί αυτή η ποινή πραγματικό εμπόδιο στις ελπίδες του Γάλλου για νίκη;


Όσο για τους υπόλοιπους αναβάτες στην Aprilia, αυτή η ανάκαμψη έχει ήδη ξεκινήσει από την τελευταία μας επίσκεψη στο Silverstone. Δεν ήταν τίποτα λιγότερο από απίστευτο το να βλέπεις το εργοστάσιο της Noale να παίρνει το πρώτο του βάθρο στην εποχή των MotoGP στο Βρετανικό GP του 2021 και να αγωνίζεται τώρα για το Πρωτάθλημα, να κερδίζει έναν αγώνα και να έχει και τους δύο αναβάτες στο βάθρο. Ο Aleix Espargaro έχει σίγουρα μια σοβαρή ευκαιρία για τη νίκη αυτό το Σαββατοκύριακο, ερχόμενος από μια πραγματικά εκπληκτική ανάκαμψη στο Assen, και με τον βασικό του αντίπαλο, Quartararo, να έχει την ποινή του μεγάλου γύρου, ο #41 έχει μια μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά στο Πρωτάθλημα.
Πέρυσι είδαμε τις Yamaha, Suzuki, Aprilia, Ducati, Honda και KTM μέσα στην πρώτη εξάδα στο Silverstone, που σήμανε την πρώτη φορά που υπήρχαν έξι διαφορετικοί κατασκευαστές στην πρώτη εξάδα από το 1972… Οπότε...τι μας επιφυλάσσει το Silverstone;
Η πιο δύσκολη στροφή από τις 18 της πίστας, είναι η 7η στο τέλος της μεγαλύτερης ευθείας της πίστας, με μήκος στα 770 μέτρα.
Εκεί οι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα στα 326χλμ/ώρα για να πέσουν στα 125χλμ/ώρα φρενάροντας για 4,4’’ επί 259 μέτρα.
Η μέγιστη επιβράδυνση που ασκείται είναι στο 1,5g, ενώ η δύναμη στη μανέτα αγγίζει τα 7 κιλά (6,8kg).
Αρκετά απαιτητικές είναι και οι στροφές 1 (στο τέλος της μικρής ευθείας εκκίνησης-τερματισμού) και 16.
Το θέαμα αναμένεται συναρπαστικό: στις 15.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass