F1 Ουγγαρίας και η αποχώρηση ενός αστέρα

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2022 13:03

Μονακό χωρίς τοίχους, αποκαλούν το σιρκουί του Hungaroring, που έχει μικρές απαιτήσεις από τα μοτέρ αλλά μεγάλες από τα σασί.

Το Grand Prix Ουγγαρίας Formula 1 διοργανώθηκε πρώτη φορά το 1986, ήταν ιδέα του Bernie Ecclestone και θεωρήθηκε τότε κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος βρισκόταν εν εξελίξει, με την Ουγγαρία στο στρατόπεδο της Μόσχας, πίσω από το λεγόμενο Σιδηρούν Παραπέτασμα. Η κίνηση πέτυχε, ισχυροποιώντας τη θέση του Ecclestone, και από τότε ως σήμερα ο αγώνας διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι.
Ο Lewis Hamilton έχει νικήσει εδώ 8 φορές, περισσότερες από όλους, και ακολουθούν οι Michael Schumacher με 4 νίκες και ο Ayrton Senna με 3. Εδώ πήρε την 1η του νίκη ο Fernando Alonso το 2003 με Renault, ενώ πέρσι την 1η και ως εδώ μοναδική τους νίκη η Alpine και ο Esteban Ocon. Το σιρκουί του Hungaroring είναι σχετικά μικρό και στενό, με λεία άσφαλτο και αρκετά αργά κομμάτια, θυμίζοντας το Μονακό, σε βαθμό που κάποιοι το αποκαλούν, Μονακό με γρασίδι αντί για τοίχους. Λόγω των παρόμοιων απαιτήσεων που παρουσιάζουν οι δύο διαδρομές, μικρές από τα μοτέρ αλλά μεγάλες από τα σασί, υπό φυσιολογικές συνθήκες αναμένεται οι Ferrari να είναι ταχύτερες από τις Red Bull, όπως στο Μονακό, όπου όμως οι Ferrari έχασαν λόγω αλλοπρόσαλλης στρατηγικής.
Δεν αισθάνομαι να θέλω να πω αντίο αλλά ευχαριστώ, στον κόσμο της Formula 1», αναφέρει ο πολυπρωταθλητής Sebastian Vettel, καθώς ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τους αγώνες στο τέλος της χρονιάς. Με ένα μικρό σοκ ξεκινά η μέρα για τους φίλους του αθλήματος, καθώς η Aston Martin ανακοινώνει επίσημα ότι ο 4κις Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πολύ δημοφιλής Sebastian Vettel, αποχωρεί από τους αγώνες στα τέλη του 2022.  (παραμένει ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία της Formula 1). Συναρπαστικό Grand Prix Ουγγαρίας λοιπόν, σήμερα στις 16:00 (4 το απόγευμα).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass