Ο Τάκης Παραφέστας νέος τεχνικός του Φαλανιακού

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2022 20:40

Ο Τάκης Παραφέστας επιστρέφει στη… γενέτειρά του και θα ηγηθεί της ομάδας του Φαλανιακού αφού ο Κώστας Λυγούρας , ο νέος πρόεδρος τον έπεισε να αναλάβει προπονητής για τη νέα περίοδο.


Σίγουρα δεν χρειάζονται συστάσεις για τον… σερ του Λαρισινού ποδοσφαίρου, τον αρχηγό της κυπελλούχου Ελλάδας ΑΕΛ το 1985. Ο Τάκης Παραφέστας γεννήθηκε στη Φαλάνη στις 16 Αυγούστου 1953. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Φαλανιάκο και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του με την ΑΕΛ στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Στην ΑΕΛ ξεκίνησε το 1978 και παρέμεινε μέχρι το 1987 έχοντας πάρει μέρος σε 246 αγώνες και πετυχαίνοντας και 4 γκολ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ΑΕΛ αγωνίζονταν στη θέση του αμυντικού και κατέκτησε μαζί με την ομάδα του το Κύπελλο Ελλάδος το 1985.
Με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εμφανίστηκε μόνο σε έναν φιλικό αγώνα ενάντια στην Ανατολική Γερμανία στις 15 Φεβρουαρίου 1984.
Ο Παραφέστας ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής το 2000 αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Το 2003, όταν η ΑΕΛ έπαιζε στην Γ’ Εθνική Κατηγορία και ήταν κοντά στη ζώνη υποβιβασμού και στη διάλυσή της, ο Παραφέστας ανέλαβε για ακόμη μία φορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας και κατάφερε να σώσει τον ιστορικό σύλλογο από τον υποβιβασμό στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, αφού πήρε μια ισοπαλία με σκορ 3–3 στα Χανιά ενάντια στον τοπικό σύλλογο Α.Ο. Χανίων. Την επόμενη σεζόν κατάφερε να ανεβάσει τον σύλλογο στην Super League 2, κερδίζοντας παράλληλα και το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και μετά παραιτήθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass