5η θέση για την Κατερίνα Στεφανίδη…

ΚΑΙ ΜΕΤΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2022 20:50

Στην 4η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η «χρυσή» το 2017 στο Λονδίνο και «χάλκινη» το 2019 στην Ντόχα, Κατερίνα Στεφανίδη, έμεινε εκτός του βάθρου των νικητών στον τελικό του άλματος επί κοντώ της διοργάνωσης του Όρεγκον και κατετάγη 5η με 4.70 μ. στην 3η της προσπάθεια.


Παρότι βελτίωσε την καλύτερη επίδοσή της για το 2022 (είχε 4.65 μ. από τον περασμένο Μάρτιο), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν τα κατάφερε στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε στα 4.80 μ. (έκανε ένα αποτυχημένο άλμα) και 4.85 μ. στη συνέχεια (τα έπαιξε όλα για όλα), με αποτέλεσμα να πάρει την 5η θέση στον αγώνα.
Η Κατερίνα Στεφανίδη έδειξε από την αρχή ότι βρισκόταν σε καλή κατάσταση, περνώντας με άνεση τα δύο πρώτα άλματα που επιχείρησε στα 4.45 μ. και 4.60 μ. Το ίδιο έκαναν και τα άλλα δύο φαβορί για το βάθρο των νικητών, οι Αμερικανίδες Ναζότ και Μόρις.
Τα πράγματα άρχισαν να ...σοβαρεύουν στα 4.70 μ., ύψος που τόσο η Στεφανίδη όσο και η Ναζότ δεν κατάφεραν να υπερβούν με την πρώτη τους προσπάθεια, σε αντίθεση με τη Μόρις, η οποία έκανε ένα «καθαρό» άλμα κι έβαλε ...πλώρη για τα μετάλλια.
Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο, η οποία βρέθηκε στο Παγκόσμιο με καλύτερη φετινή προσπάθεια στα 4.65 μ. δεν μπόρεσε, παρότι έκανε καλύτερο άλμα, να περάσει το συγκεκριμένο ύψος στη 2η προσπάθειά της, ωστόσο, στην 3η και τελευταία έδειξε την κλάση της και παρέμεινε στη ...ζώνη των μεταλλίων κάνοντας season best.
Ο πήχης ανέβηκε στα 4.80 μ., όπου η Αυστραλή Κένεντι έκανε μεγάλο άλμα στην πρώτη της προσπάθεια και μπήκε σε «θέση οδηγού», με τη Μόρις που συνέχισε τις ...υψηλές πτήσεις της, αλλά και τη Ναζότ, η οποία ήταν σε καταπληκτική μέρα και πέρασε με την πρώτη τα 4.85 μ., όπως και η Μόρις με τη δεύτερη. Η Στεφανίδη επιχείρησε στη συνέχεια να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση στο ίδιο ύψος, χωρίς να τα καταφέρει κι έμεινε στην 5η θέση.

 

ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ….
Στις πρώτες της δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση εμφανίστηκε ικανοποιημένη μετά την πέμπτη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι στο Ευρωπαϊκό θα είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση.
Για το γεγονός ότι ο αγώνας πήγε πιο ψηλά από το αναμενόμενο σημείωσε πως: «Σίγουρα πήγε πιο ψηλά από ό,τι περίμενα, αλλά είχε εξαιρετικές καιρικές συνθήκες και ευνοϊκό αέρα. Για να πω την αλήθεια, το υποπτεύτηκα όταν βγήκα στο στάδιο και είδα τον καιρό. Ξέρω ότι αυτές οι συνθήκες βοηθούν τις Αμερικανίδες και τη Σλοβένα που δεν περίμενα να βγει.
Εγώ είμαι ευχαριστημένη, γιατί έκανα την καλύτερη επίδοση της χρονιάς, αλλά είμαι σε πάρα πολύ κατάσταση. Θεωρώ ότι είμαι σε κατάσταση για πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά σήμερα δεν ήμουνα. Σήμερα από το ζέσταμα αισθανόμουν πιο βαριά, τα πόδια μου δεν έτρεχαν, οπότε μπορώ μόνο να είμαι ευχαριστημένη που έκανα καλύτερη φετινή επίδοση κάτω από αυτές τις συνθήκες».
Για το ότι άφησε το 4,80 και πήγε στο 4,85 μ. δήλωσε ότι: «Δεν είχα άλλη επιλογή. Παράλληλα είχα κάνει πολλές διαδοχικές προσπάθειες σε εκείνο το σημείο και ήθελα δύο λεπτά να ξεκουραστώ και να συγκεντρωθώ ξανά. Αισθάνθηκα καλυτέρα στο 4,85 μ., αλλά εάν τα κατάφερνα θα έκανα είκοσι εκατοστά πάνω από το φετινό μου ρεκόρ. Σίγουρα θα ήταν τεράστια επιτυχία. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου, αλλά δεν αισθάνθηκα τόσο φρέσκια σήμερα».
Για την αγκαλιά που την πήρε ο άνδρας της είπε ότι: «Κι εκείνος ήταν αρκετά περήφανος. Προέρχομαι από μία σχετικά μέτρια χρονιά μέχρι τώρα και ήρθαμε στο Παγκόσμιο, προκριθήκαμε στον τελικό και κατακτήσαμε την πέμπτη θέση. Σίγουρα θέλαμε κάτι παραπάνω, αλλά είναι σχετικά νωρίς. Είμαστε στα μέσα Ιουλίου και έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε μέσα Αυγούστου.
Θέλω να ελπίζω ότι στο Μόναχο θα λέμε αλλά πράγματα. Γενικά δεν βρήκαμε τόσο ρυθμό. Τον τελευταίο μήνα που είμαστε εδώ κάναμε καλή προπόνηση και γι’ αυτό πίστευα ότι μπορώ να κάνω από 4,80 και πάνω. Παρ’ όλα αυτά δεν μου έχει βγει ακόμη στους αγώνες και ήταν δύσκολο να μου βγει σήμερα. Είναι άλλα τα κοντάρια, είναι άλλοι χρόνοι. Πάντα ξεκινάω πιο χαμηλά τη χρονιά, όμως πάντα είχα ένα άλμα στα 4,80 πριν από κάθε μεγάλο πρωτάθλημα».
Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είπε πως: «Έχω το Diamond League του Μονακό και μετά θα πάω στο Μόναχο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass