Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2022 16:30

Τηλεοπτική πληρωμή των μισών αγώνων του Μουντιάλ

Το πείραμα του ΑΝΤ1+ ξεκίνησε έχοντας στη φαρέτρα του ελληνικές σειρές, δημιουργημένες αποκλειστικά για την επί πληρωμή πλατφόρμα του, ξένη μυθοπλασία, αλλά και το πολύ δυνατό χαρτί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2022 που θα διεξαχθεί φέτος στο Κατάρ. Παρόλα αυτά δεν θα καλυφθεί όλη η διοργάνωση μόνο από το συνδρομητικό κανάλι του ομίλου, αλλά και από τον ελεύθερο ΑΝΤ1.


Οι αντιδράσεις από το κοινό ήταν μεγάλες, αφού για πρώτη φορά συνδρομητικό κανάλι φαινόταν έτοιμο να καλύψει κατά αποκλειστικότητα τη μεγαλύτερη διοργάνωση ποδοσφαιρικών αγώνων Εθνικών ομάδων, χωρίς να υπάρχουν μεταδόσεις σε ελεύθερα κανάλια. Συνηθισμένοι οι θεατές να βλέπουν το Μουντιάλ στα κανάλια του δημόσιου φορέα αντέδρασαν και τελικά ο ΑΝΤ1 θα μοιράσει τις μεταδόσεις στο ελεύθερο κανάλι του και στη συνδρομητική του πλατφόρμα.
Πιο συγκεκριμένα, στον όμιλο του Αμαρουσίου θα υπάρξουν 64 συνολικά αγώνες, με τους 32 να προβάλλονται στην ελεύθερη τηλεόραση και τους άλλους 32 στην πλατφόρμα Ant1+. Μάλιστα αφήνεται να εννοηθεί ότι οι 32 αγώνες που θα προβληθούν στην ελεύθερη τηλεόραση θα είναι οι πιο σημαντικοί του Μουντιάλ 2022.
Κάτι αντίστοιχο θα κάνει και η ίδια η FIFA στη δική της πλατφόρμα, με το φετινό Μουντιάλ και αυτόν τον τρόπο μετάδοσης να αποτελεί δοκιμαστικό τεστ για το μέλλον των μεταδόσεων σε Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Ρεκόρ τζίρου με 10 δισ. δολάρια έκανε φέτος το NBA

Η Εθνική Λίγκα Καλαθοσφαίρισης (NBA) των ΗΠΑ συνεχίζει να αναπτύσσεται αλματωδώς. Το αμερικανικό Πρωτάθλημα έκανε τζίρο περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2021-2022, καταγράφοντας τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπός του, Άνταμ Σίλβερ.
Σύμφωνα με την ισπανική ιστοσελίδα Palco23, από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, τα 8,9 δισεκατομμύρια προήλθαν από συλλόγους και παίκτες. «Οι αριθμοί είναι πραγματικά σημαντικοί και λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε ακόμη στη δίνη της πανδημίας, μπορούμε να πούμε ότι το ΝΒΑ έχει επιβιώσει από τον ιό», δήλωσε ο Σίλβερ.
Η αύξηση των εσόδων αντιπροσωπεύει μια αύξηση 20% συγκριτικά με την περίοδο πριν από την πανδημία της Covid-19, όταν το NBA σημείωσε έσοδα 8,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, οι τριάντα ομάδες της Λίγκας μέτρησαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις από τον εμπορικό κλάδο τους αυτήν τη σεζόν, που αντιπροσωπεύει μια αύξηση 50% από έτος σε έτος.
Η αύξηση του τζίρου οφείλεται στην οριστική επιστροφή του κοινού φέτος, μετά το διάστημα των άδειων εξεδρών. Οι φετινοί τελικοί, στους οποίους οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θριάμβευσαν επί των Μπόστον Σέλτικς, προσέλκυσαν κατά μέσο όρο 12,4 εκατομμύρια θεατές ανά αγώνα, αύξηση 22% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και 65% σε σύγκριση με δύο σεζόν πριν.
Συνολικά, ένας στους πέντε Αμερικανούς συντονίστηκε μπροστά στην τηλεόραση στους τελικούς του NBA φέτος και τα έξι γεγονότα με τις περισσότερες προβολές τον Ιούνιο στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τα έξι παιχνίδια που έδωσαν τον τίτλο στην ομάδα του Στεφ Κάρι.

 

Εκιτικέ, παίρνει η Παρί απ’ τη Ligue 1, μετά τον Μπαπέ!

Μοιάζει απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Ουγκό Εκιτικέ από Ρεμς, με τον 20χρονο Γάλλο επιθετικό να γίνεται η πρώτη μεταγραφική κίνηση των Παριζιάνων απ’ την αγορά της Ligue 1 μετά απ’ αυτήν του Κιλιάν Μπαπέ το 2017!
Επί μία πενταετία οι περσινοί πρωταθλητές Γαλλίας έκαναν συνολικά 34 μεταγραφές απ’ όλες τις υπόλοιπες Λίγκες, ξοδεύοντας συνολικά περίπου 742 εκατ. ευρώ, μέχρι να κινηθούν επίσημα για το νέο «παιδί-θαύμα» του γαλλικού ποδοσφαίρου.
Η μεταγραφή του νεαρού φορ θα κοστίσει άλλα 30 εκατ. ευρώ στην Παρί, με τον ίδιο να ετοιμάζεται για τις υπογραφές, προκειμένου να πετάξει στη συνέχεια για την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται η υπόλοιπη ομάδα για περιοδεία.

 

Το CAS επιβεβαίωσε τον αποκλεισμό
των ρωσικών Εθνικών ομάδων και συλλόγων

Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) εξέδωσε χθες (15/7) τις αποφάσεις για τις προσφυγές που κατέθεσε η Ρωσική Ομοσπονδία κατά της UEFA και της FIFA, αλλά και για εκείνες που κατέθεσαν η Ζενίτ, το Σότσι, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ντιναμό Μόσχας κατά της UEFA, επιβεβαιώνοντας την απόφαση αποκλεισμού συλλόγων και Εθνικών ομάδων από τους διάφορους αγώνες, στους οποίους θα είχαν -υπό κανονικές συνθήκες- δικαίωμα συμμετοχής.
Και οι έξι προσφυγές παραπέμφθηκαν στο ίδιο σώμα διαιτητών του CAS, που πραγματοποίησε ακροάσεις με τα μέρη μέσω τηλεδιάσκεψης στις 5 και 11 Ιουλίου 2022. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η Επιτροπή έκρινε ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι απαιτήσεις από το κοινό και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο δημιούργησαν απρόβλεπτες και πρωτόγνωρες συνθήκες, στις οποίες η FIFA και η UEFA έπρεπε να ανταποκριθούν.
«Κατά τον καθορισμό ότι οι ρωσικές Εθνικές ομάδες και οι σύλλογοι της χώρας δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε αγώνες υπό την αιγίδα τους, ενώ αυτές οι συνθήκες επιμένουν, το σώμα (διαιτητών) διαπίστωσε ότι και τα δύο μέρη ενήργησαν εντός της διακριτικής ευχέρειας που τους παραχωρήθηκε, βάσει των αντίστοιχων καταστατικών και κανονισμών τους», υπογραμμίζει το CAS, αναφερόμενο στο κίνητρο για την απόφαση των ανώτατων ποδοσφαιρικών αρχών.
«Το σώμα θεωρεί ατυχές το γεγονός ότι οι τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη ρωσικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, Εθνικές ομάδες και παίκτες, έχουν, για αποφάσεις της FIFA και της UEFA, τόσο αρνητικό αντίκτυπο σε αυτούς και στο ποδόσφαιρο. Όμως, αυτές οι επιπτώσεις έχουν αντισταθμιστεί από την ανάγκη για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών γεγονότων για τον υπόλοιπο κόσμο», ολοκληρώνει το CAS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass