Ετσι ιδρύθηκε ο Ηρακλής Λάρισας...

* ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ 1930 ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΙΩΑΚΕΙΜ *ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ: Ο ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2022 21:05

Η βράβευση κατά την προχθεσινή εκδήλωση του Ηρακλή Λάρισας του αείμνηστου γενικού αρχηγού Παυσανία Μαντζανή που έγινε στο Ael Fc Arena για να γιορτασθεί ο τίτλος του πρωταθλητή του Γ’ Ομίλου της Γ’ εθνικής κατηγορίας στάθηκε αφορμή για να έρθει στην επιφάνεια ένα δημοσίευμα για την ίδρυση του Ηρακλή Λάρισας το 1930 από τον πρόεδρο του συλλόγου, Λάμπρο Ιωακείμ, που ανέφερε τα εξής:
«Ένα από τα πιο φιλοπρόοδα και φιλαθλητικά σωματεία που παίζουν κάθε χρόνο πρωτεύοντα ρόλον εις την όλην ποδοσφαιρικήν κίνησιν όχι μόνον της Λαρίσης, αλλά και ολοκλήρου της Θεσσαλίας, είναι ασφαλώς και ο Ηρακλής.

Το λαμπρό αυτό σωματείο, που κατέχει μια ξεχωριστή θέσιν στην αξιοθαύμαστη Ιστορία του Λαρισαϊκού ποδοσφαίρου, ιδρύθη το έτος 1930 από τίμιους και αγνούς φιλάθλους, που πίστευαν ειλικρινά στην ιεράν ιδέαν του αθλητισμού. Ιδρυταί του Ηρακλέους -καθώς μας πληροφορεί ο νυν γεν. γραμματέας κ. Ανδρ. Γκράβας- ήσαν οι Ξιφαράς, δημοσιογράφος, Χρ. Κωνσταντίνου, εργολάβος, Τ. Παπαδόπουλος, ιδιωτ. υπάλληλος και Αθ. Παπακωνσταντίνου, έμπορος. Σ’ αυτούς ο Ηρακλής οφείλει πολλά, πάρα πολλά...
Δέον να σημειωθή ότι η ομάς του Ηρακλέους ενισχύεται οικονομικώς από το Δ.Σ. του Συλλόγου και ολίγους συνδρομητάς, οπαδούς του Ηρακλέους.
Με λίγα λόγια ο Ηρακλής δεν απολαμβάνει ουδεμιάς κρατικής οικονομικής ενισχύσεως. Παρ’ όλα αυτά όμως η ομάς εμφανίζεται εις όλους τους αγώνας με θαυμάσιον ιματισμόν».
Η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει και μια άλλη πτυχή του Ηρακλή Λάρισας ότι ψάχνει τις ρίζες του και ίσως κάποια στιγμή τις αναδείξει μέσα από μια εκδήλωση παλαιών αθλητών του, όσοι βρίσκονται εν ζωή.
ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ: Ο ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠOΡΤΑΣ
Πάντως στην προχθεσινή εκδήλωση έκλεψε την παράσταση ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλης Χατζηπαναγής, που κυριολεκτικά είναι ο σταρ της διπλανής πόρτας.
Αγαπάει το ποδόσφαιρο όσο τίποτα άλλο στη ζωή του, παντρεύτηκε την ...μπάλα γι’ αυτό και προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τα μυστικά του αθλήματος σε νέα παιδιά τα τελευταία δέκα χρονιά που ασχολείται με τα αναπτυξιακά προγράμματα ποδοσφαίρου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν τον ρωτήσαμε αν του έκαναν πρόταση να ασχοληθεί με την πολιτική, μας είπε: «Όλοι μου έκαναν πρόταση να ασχοληθώ, αλλά δεν ήθελα να φθαρώ. Ο κόσμος ήθελα να με θυμάται σαν ποδοσφαιριστή και όχι σαν πολιτικό. Και αυτό που κάνω μου αρέσει».
Όσο για τη ζωή του, λιτή και απέριττη... Και το πιο σημαντικό, δεν μετάνιωσε που έπαιξε μόνο στον Ηρακλή...
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

iraklis.jpg

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass