ΠΑΕ ΑΕΛ:

Oλα δείχνουν Τάσο Βενέτη για τεχνικό διευθυντή

Συμβιβαστική λύση με Μανώλη Μπέρτο - Αναβλήθηκε η σημερινή εκδίκαση της προσφυγής του

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2022 21:10

Το πρόσωπο του Λαρισαίου ποδοσφαιριστή και κυπελλούχου της ΠΑΕΛ ΑΕΛ το 2007 Τάσου Βενέτη είναι αυτό που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να αναλάβει νέος τεχνικός διευθυντής στην ΠΑΕ ΑΕΛ και πληροφορίες θέλουν να έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με τον νέο ιδιοκτήτη της λαρισινής ομάδας Αχιλλέα Νταβέλη.


Ο Τάσος Βενέτης διακρίθηκε για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες (είναι ο πρώτος Λαρισαίος ποδοσφαιριστής που αγωνίσθηκε σε ομάδα του εξωτερικού)  αλλά και το ήθος του, ενώ υπήρξε τεχνικός διευθυντής και στην Κέρκυρα. Είναι γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1980 και αγωνιζόταν ως ποδοσφαιριστής στην αμυντική γραμμή.
Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα Λάρισας και πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή σε ηλικία μόλις 16 χρονών αφού το ταλέντο του εντόπισαν ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Την επόμενη σεζόν μετακόμισε στην ΑΕΛ όπου αγωνίσθηκε από το 1997-99 σε 41 παιχνίδια και πέτυχε ένα τέρμα.
Στη συνέχεια μετακόμισε στη Σκωτία και πέρασε τρεισήμισι χρόνια στην  Πρέμιερ Λιγκ Νταντί Γιουνάιτεντ (67 παιχνίδια, 2 γκολ)  με άλλους έξι μήνες στη Ρος Κάουντι (9 παιχνίδια, 1 γκολ) . Ο Βενέτης επέστρεψε στην Ελλάδα το 2003, όπου θα έπαιζε στον Ακράτητο (23 παιχνίδια), Καλλιθέα (24 παιχνίδια) για να καταλήξει ξανά στην ΑΕΛ το 2006 όπου έμεινε μέχρι το 2008. Το 2007 ήταν παίκτης της κυπελλούχου ομάδας όπου αγωνίσθηκε στο συγκεκριμένο θεσμό σε έξι αγώνες.
Στη συνέχεια πήγε τον ΟΦΗ για ένα χρόνο όπου από το 2009 και μετά βρήκε την…Ιθάκη του στην Κέρκυρα όπου τελείωσε την καριέρα του το 2017 (193 παιχνίδια, έξι τέρματα σε όλες τις κατηγορίες). Μόλις σταμάτησε το ποδόσφαιρο ανέλαβε στη συγκεκριμένη ομάδα τεχνικός διευθυντής.
Σήμερα μαζί με τη γυναίκα του Στέλλα Παπανικολάου (υπήρξε βολλευμπωλίστρια της ΑΕΛ μαζί με τις αδελφές Τζήκα, την Κουτσονίκου, τη Φαρμάκα και άλλες) παρέμεινε στην Κέρκυρα έχοντας δυο παιδιά, τη Ζωή που είναι 13 ετών και τον Άγγελο που είναι 7.
Ο Βενέτης έπαιξε για την Εθνική Ελλάδας κάτω των 21 ετών (6 παιχνίδια), κάνοντας το ντεμπούτο του το 2000.

 

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΥ
Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της προσφυγής του Μανώλη Μπέρτου κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ για χρέη ύψους 22.000 ευρώ καθώς υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι ο ποδοσφαιριστής θα εξοφληθεί μέχρι το Σεπτέμβριο αφού αναμένονται έσοδα 400.000 ευρώ στην ΑΕΛ που είναι 300.000 ευρώ από το Στοίχημακαι 100.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά.
Υπάρχουν ακόμα για εκδίκαση σήμερα οι προσφυγές των Φέστα (1000 ευρώ), Πατράλη (2750 ευρώ) και Συμελίδη (5705 ευρώ) που όμως ταποσά είναι μικρά (περίπου 10.000 ευρώ)
Γεμάτο με προσφυγές αποκλειστικά ΠΑΕ που μετείχαν στη Super League 2 είναι το πινάκιο της ΠΕΕΟΔ εν όψει της σημερινής συνεδρίασης . Από τις πρωτοείσακτες ήταν και η προσφυγή του Μανώλη Μπέρτου κατά της ΑΕΛ που αναβλήθηκε και αυτή των Χανίων σε βάρος του Αντμίρ Μπαΐροβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός έχει ανακοινωθεί από τη Σουκοτάι και οι Κρητικοί στρέφονται εναντίον του, δείχνοντας ότι δεν υπήρξε κοινή συναινέσει λύση συμβολαίου.
Νέες προσφυγές είναι ακόμα των Λαρισαίων Κουτσιανικούλη, Καρανίκα κατά της Αναγέννησης Καρδίτσας, των Κουντουριώτη, Μαρκοπουλιώτη, Βερνάρδου, Ξύδα, Κόκα, Χατζή κατά του Ολυμπιακού Βόλου και του Τσούπανου σε βάρος του ΑΟ Τρίκαλα.
Αναλυτικά:
* Προπονητής Φέστα (1.000 ευρώ) κατά ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ
*Ποδοσφαριστές Νασιμέντο, Πάνου, Γιαννιώτης, Μπεκατώρος, Μπότσαρης, Μαυρος ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας, Αδαμίδης κατά Αλμωπού Αριδαίας, Συμελίδη (5.705 ευρω), Πατράλη (2750 ευρώ) κατά ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ, Μπιανκόνι, Μπραμπίγια, Κουτσιανικούλης, Καρανίκας κατά Αναγέννηση Καρδίτσας, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Βερνάρδος, Ξύδας, Κόκας, Χατζής κατά ΝΕΑ ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, Τσουπάνος κατά ΠΑΕ Α.Ο. Τρίκαλα.
* ΠΑΕ Χανιά κατά Μπαίροβιτς.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass