Γιορτάζει το πρωτάθλημα με τον Βασίλη Χατζηπαναγή

Ο Ηρακλής Λάρισας σήμερα στην τελετή λήξης των ακαδημιών

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2022 15:34

Ο Ηρακλής Λάρισας γιορτάζει σήμερα, στις 17.30 στο Ael Fc Arena, την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με θέα… ακόμη και την άνοδο στη Super League 2 (θα εξαρτηθεί από την απόφαση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ μετά την απόφαση του CAS να δικαιώσει τη Λευκίμμη σε βάρος του Μακεδονικού) με την παρουσία του «θρύλου» του ελληνικού ποδοσφαίρου Βασίλη Χατζηπαναγή.


Ο Βασίλης Χατζηπαναγής θεωρείται από τους σπουδαιότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών και για πολλούς ο κορυφαίος. Το 2003 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ε.Π.Ο. για τον εορτασμό των 50 χρόνων της UEFA. Η IFFHS τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.
Το 1984 κλήθηκε και αγωνίστηκε στη Μικτή Κόσμου εναντίον της αμερικανικής ομάδας Νιου Γιορκ Κόσμος, σε φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε στις 22 Ιουλίου 1984 στο Νιου Τζέρσεϊ, στο Στάδιο των «Τζάιαντς», ενώπιον 40.000 θεατών, από τους οποίους 15.000 Ελληνοαμερικανοί ομογενείς. Συμπαίκτες του ήταν, μεταξύ άλλων, οι: Πίτερ Σίλτον, Ζαν Μαρί Πφαφ, Ρούντι Κρολ, Ούγκο Σάντσες, Ελίας Φιγκερόα, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Κέβιν Κίγκαν, Μάριο Κέμπες και ο Θωμάς Μαύρος. Η Μικτή νίκησε 3-1 και ο Χατζηπαναγής μπήκε στο 65ο λεπτό στη θέση του Κίγκαν. Με τις ενέργειές του συνάρπασε την κερκίδα δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Μία από τις στιγμές που ξεσήκωσε τους φιλάθλους συνέβη στο 86ο λεπτό, όταν με χτύπημα κόρνερ ο Χατζηπαναγής βρήκε τον Μαύρο, η γυριστή κεφαλιά του οποίου χτύπησε στο δοκάρι.
Ο Θωμάς Μαύρος τον περιέγραψε αργότερα ως εξής: «Ήταν ένας παίκτης που με την μπάλα στα πόδια ήταν άφθαστος. Βιρτουόζος, δεξιοτέχνης, με φοβερές εμπνεύσεις που δεν υπάρχουν στο σημερινό ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης που έκανε πολύ κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο για να τον παρακολουθήσει, χωρίς να είναι Ηρακλής. Πήγαινε μόνο και μόνο για να τον δει να ντριμπλάρει και να τον δει να μιλάει της μπάλας».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
* 17:30 - 18:30: Φιλικό παιχνίδι της ανδρικής ομάδας του Ηρακλή με την Κ16 της ακαδημίας.
* 18:30 - 19:30: Ο μάγος της μπάλας Βασίλης Χατζηπαναγής έρχεται στο AEL FC Arena και διδάσκει τα μυστικά της ντρίπλας στους μικρούς φίλους του Ηρακλή.
* 19:30 - 20:30: Απονομές - βραβεύσεις στους: Παυσανία Μαντζανή (ο αείμνηστος γενικός αρχηγός το 1951), Βασίλη Χατζηπαναγή, Τάκη Παραφέστα, Κώστα Κολομητρούση (προπονητές του Ηρακλή Λάρισας), Δημήτρη Αβραμούλη (πρώτος σκόρερ όλων των κατηγοριών με τη φανέλα του Ηρακλή Λάρισας), Ιωάννη Κυριάκη (γενικός αρχηγός του Ηρακλή Λάρισας), Σωτήρη Κέλλα (αθλητικός συντάκτης), Θανάση Σανίδα (αντιπρόεδρος και στυλοβάτης του συλλόγου την τελευταία πενταετία).
Θα ακολουθήσει η απονομή του Κυπέλλου Πρωταθλήματος του 3ου Ομίλου Γ’ Εθνικής στην ανδρική ομάδα του Ηρακλή Λάρισας από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ.Ν. Λάρισας, κ. Δημήτρη Μπουχλαριώτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass