Πλέι οφ στην Α1 ΕΣΚΑΘ και εξ ημισείας στα σωματεία τα έξοδα διαιτητών-κριτών

ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ - ΣΤΙΣ 11/9 Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2022 20:20

Αλλαγές στο Πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, καθώς για πρώτη φορά θα διοργανωθούν πλέι οφ με τις ομάδες να μεταφέρουν τις νίκες της κανονικής περιόδου.

Επίσης θα πληρώνονται εξ ημισείας για πρώτη φορά από τα σωματεία αυτά τα έξοδα διαιτητών και κριτών (εκτός της αμοιβής υπάρχουν και έξοδα μετακίνησης 0,25 λεπτά το χιλιόμετρο ανά αυτοκίνητο).
Αναλυτικά μερικά άρθρα της προκήρυξης:
Στο Πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας Ε.Σ.ΚΑ.Θ. δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω σωματεία: 1. Α.Ε. Λάρισας, 2. Μύτικας Λάρισας, 3. Ίωνας Βόλου, 4. Α.Ε.Σ. Αναλήψεως Βόλου, 5. Α.Σ. Δαναοί Τρίκαλα, 6. Νέος Κεραυνός Λάρισας, 7. Αιολικός Βόλου, 8. Άρης Τρικάλων Α.Ε., 9. Γ.Σ. Βόλου, 10. Α.Ο. Φοίβος 2002, 11. Γ.Σ. Σκιάθου, 12. Τρίκαλα 14 – Φούντας.
Η συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική, σε περίπτωση που σωματείο ενώ δικαιούται συμμετοχή δεν συμμετέχει ή δεν κατέβει να αγωνισθεί σε δύο (2) αγώνες ή αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα, τότε θα επιβληθούν οι κυρώσεις που αναγράφονται στις αντίστοιχες Γενικές Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. (ΑΘΛ. ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΓΑ ΒΑΣΔΕΚΗ Μυτιλήνης Χαλκηδόνος Τ.Κ. 38446, ΒΟΛΟΣ) το αργότερο μέχρι τις 30-07-22 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ . Κάθε σωματείο μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα υποβάλει στην Ε.Σ.ΚΑ.Θ. και το έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει.
Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται στις 08-10-22.
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11-09-22 στη Λάρισα σε αίθουσα του ΕΒΕΛ και ώρα 11.00 π.μ., εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές οδηγίες, σε αντίθετη περίπτωση θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα ανοιχτός χώρος.
Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Οι αγώνες θα διεξάγονται κατά βάση μία φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο, εφόσον δεν παραστεί ανάγκη θα διεξάγονται και δεύτερη φορά την εβδομάδα για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος.
Στα play off συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 της βαθμολογικής κατάταξης, όπως διαμορφώθηκε μετά τη λήξη της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος και θα συναντηθούν μεταξύ τους ο 1ος με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο.
Νικήτριες στα ημιτελικά είναι οι ομάδες που θα επιτύχουν τρεις (3) νίκες επί των αντιπάλων τους στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση).
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας, η οποία θα έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος (κανονική περίοδος) και εάν χρειαστεί δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα των αντιπάλων τους.
Οι νικήτριες ομάδες της Β’ Φάσης θα αγωνιστούν μεταξύ τους και πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί αυτή η οποία θα επιτύχει τρεις (3) νίκες επί της αντιπάλου της στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση). Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας, η οποία θα έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος και ο δεύτερος αγώνας εάν χρειαστεί στην έδρα της αντιπάλου της.
Β’ ΦΑΣΗ – (PLAY OUT)
Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου θα καταλάβουν την 11η και 12η θέση, σύμφωνα με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν.
Στα play out συμμετέχουν οι ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 7-10, όπως διαμορφώθηκε μετά τη λήξη της Α’ Φάσης.
Νικήτριες στη φάση αυτήν αναδεικνύονται οι ομάδες, οι οποίες θα επιτύχουν τρεις νίκες επί των αντιπάλων τους στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση). Ο πρώτος αγώνας διεξάγεται στην έδρα της ομάδας η οποία θα έχει καταταγεί στην υψηλότερη θέση της βαθμολογίας της Α’ Φάσης του Πρωταθλήματος (κανονική περίοδος).
Στη συνέχεια οι νικήτριες ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους και νικήτρια θα αναδειχθεί η ομάδα η οποία θα επιτύχει τρεις (3) νίκες επί της αντιπάλου της στους μεταξύ τους αγώνες, μεταφέροντας τις νίκες και ήττες της κανονικής περιόδου (Α’ Φάση).
Οι ηττημένες ομάδες της Β’ Φάσης θα αγωνιστούν μεταξύ τους, με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για τις νικήτριες ομάδες και η νικήτρια θα καταλάβει την ένατη (9η) θέση και η ηττημένη τη δέκατη (10η) θέση.
ΠΑΙΚΤΕΣ
Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές. Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στη 12άδα περισσότερους από έξι (6) παίκτες τριάντα δύο (32) ετών και άνω (γεννηθέντες το 1990 και μεγαλύτεροι).
Επίσης στη 12άδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο (2) αθλητών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες 2002 και μικρότεροι), χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα. Διευκρινίζεται ότι εφόσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές, δεν ισχύει η υποχρεωτική δήλωση αθλητών κάτω των 20 ετών. Για την εφαρμογή των παραπάνω αρμόδιοι είναι οι διαιτητές και ο γυμνασίαρχος του αγώνα. Σε περίπτωση που καταστρατηγηθούν οι παραπάνω δύο περιορισμοί, το παράπτωμα χαρακτηρίζεται αντικανονική συμμετοχή αθλητή με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της Ε.Ο.Κ.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Τα διαγωνιζόμενα σωματεία υποχρεούνται προ της ενάρξεως των αγώνων να καταθέτουν τα δελτία στα οριζόμενα για τον έλεγχο του αγώνα, μαζί με τα δελτία Ταυτότητας του προπονητή τους, το οποίο έχει εκδοθεί από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλ/σης (ΣΕΠΚ), θεωρημένο για το τρέχον αθλητικό έτος (ο αριθμός του οποίου θα αναγράφεται στο Φύλλο Αγώνα).
Σε περίπτωση που σωματείο δεν έχει επίσημο αναγνωρισμένο προπονητή, τότε στο Φύλλο Αγώνα δεν αναγράφεται κανένας με (ευθύνη των διαιτητών) και η ομάδα δεν θα καθοδηγείται από κανέναν.
Κανένας δεν θα στέκεται όρθιος και μόνον ο εξουσιοδοτημένος έφορος θα έχει δικαίωμα να σηκωθεί και να ζητήσει πληροφορίες από τη Γραμματεία ή να ζητήσει time out.
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα της Α-1 Κατηγορίας Ανδρών, πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σε μία από τις διοργανώσεις παίδων ή εφήβων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθμών από το Πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας.
Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 5 του πειθαρχικού κανονισμού της Ε.Ο.Κ, πρέπει δε να υποστηριχτούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από χρηματικό ποσό είκοσι (20) ευρώ ως παράβολο που βεβαιώνεται με Γ.Ε. της Ένωσης.
Προσφυγές κατά των αποφάσεων της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. ασκούνται ενώπιον του ΑΣΕΑΔ ή του ΣΔΟΑ, κατά περίπτωση σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν.
ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Ο πρώτος νικητής των αγώνων κατάταξης της τελικής φάσης των 4 ομάδων, σύμφωνα με την προκήρυξη Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της Ε.Ο.Κ. θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική.
Β) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓ.
1. Από την Α1 Κατηγορία Ανδρών θα υποβιβαστεί ίσος αριθμός σωματείων με τον αριθμό των σωματείων της Θεσσαλίας που θα υποβιβαστούν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία στο τοπικό Πρωτάθλημα και περιοριστικά θα είναι από 2-4 ομάδες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Η αμοιβή των διαιτητών θα βαρύνει τα διαγωνιζόμενα σωματεία και ανέρχεται στο ποσό των 16 ευρώ για κάθε διαιτητή, συν τα έξοδα μετακίνησης. Τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων θα βαρύνουν τα ίδια. Η αμοιβή των κριτών ανέρχεται στο ποσό των 9 ευρώ έκαστος. Οδική μετακίνηση 0,25 ανά χιλιόμετρο (ανά αυτοκίνητο). Η αμοιβή και η μετακίνηση των διαιτητών και κριτών βαρύνουν ισόποσα και τα δύο σωματεία και θα καταβάλλεται πριν την έναρξη του αγώνα. Η τιμή των εισιτηρίων και η διαχείριση των αγώνων ανατίθεται στα σωματεία, τα οποία και θα κρατούν τις εισπράξεις των αγώνων.
ΟΡΓΑΝΑ ΑΓΩΝΩΝ
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υπεύθυνο σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ. 5 να τοποθετεί στο τραπέζι της γραμματείας το Φύλλο Αγώνα, τα χρονόμετρα και γενικά όσα προβλέπουν οι κανονισμοί παιδιάς.
ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να μεριμνούν για την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ
Η διαδικτυακή κάλυψη των αγώνων ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. Το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση. Οποιαδήποτε διαδικτυακή κάλυψη θα πρέπει να πάρει την έγκριση του Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Θ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass