Αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2022 19:25

Πουλήθηκε στη Στουτγκάρδη με 2,4 εκατ. ευρώ ο Περέα
ΠΑΙΡΝΕΙ 480.000 ΕΥΡΩ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σε ένα εξαιρετικό μεταγραφικό deal προχωράει ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τη Στουτγάρδη για την παραχώρηση του Χουάν Περέα αντί 2,4 εκατ. ευρώ, συν 500.000 ευρώ, σε μπόνους συμμετοχών και στόχων. Ο 22χρονος Κολομβιανός επιθετικός θα ταξιδέψει σήμερα Πέμπτη (7/7) για τη Γερμανία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του στους Σουηβούς, υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο.


Για τον Περέα υπήρχε ενδιαφέρον κι από άλλη μία γερμανική ομάδα, ωστόσο η Στουτγκάρδη κινήθηκε πιο γρήγορα και τον έκανε δικό της. Αξίζει να σημειωθεί πως απ’ την πώληση του Κολομβιανού θα πληρωθεί ένα πολύ σημαντικό ποσό που θα φτάσει τις 480.000 ευρώ ο Παναθηναϊκός, καθώς είχε κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης 20% από την παραχώρησή του προς τη γιαννιώτικη ομάδα το περασμένο καλοκαίρι. Οι «πράσινοι» είχαν (βάσει της περσινής συμφωνίας) και δικαίωμα ματσαρίσματος της τελικής προσφοράς άλλης ομάδας για τον Περέα, όμως δεν μπήκαν καν στη διαδικασία και θα εισπράξουν ένα πολύ σημαντικό ποσό, από έναν παίκτη που έφυγε πέρυσι απ’ την ομάδα.

 

Η Τσέλσι ενεργοποιεί τη «βόμβα» με τον Στέρλινγκ
ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΥΨΟΥΣ 64 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!

Ένα βήμα απ’ την ολοκλήρωση της πρώτης, μεγάλης μεταγραφής επί ημερών του νέου ιδιοκτήτη της Τοντ Μπόλι είναι πλέον η Τσέλσι, έχοντας φτάσει σε επίπεδο προφορικής συμφωνίας με τη Μάντσεστερ Σίτι για την απόκτηση του Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο διεθνής Άγγλος επιθετικός που είχε μπει το φετινό καλοκαίρι στη λίστα με τους υπό παραχώρηση παίκτες των «πολιτών», ετοιμάζεται για την τρίτη μεταγραφή του σε μεγάλη ομάδα του «Νησιού» κι όπως όλα δείχνουν οι «μπλε» θα είναι ο νέος προορισμός του μετά τη Λίβερπουλ και τη Σίτι. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι δύο ομάδες έχουν δώσει τα χέρια για την παραχώρηση του Στέρλινγκ αντί 52,6 εκατ. ευρώ (45 εκατ. λίρες), ενώ στη συμφωνία θα συμπεριληφθούν και μπόνους συμμετοχών και στόχων ύψους 11,7 εκατ. ευρώ (10 εκατ. λίρες). Στα επτά χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Σίτι, ο Στέρλινγκ μέτρησε 109 γκολ και 77 ασίστ σε 320 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα, 5 League Cup, 1 FA Cup και 2 Charity Shield.

 

GIANNIS ΓΙΑ ΚΑΡΙ:
«Κανένας στον κόσμο δεν άξιζε αυτό το τρόπαιο περισσότερο από αυτόν»

Επαίνους για τον Στεφ Κάρι αλλά και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, μοίρασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, στο τελευταίο μέρος του Renaissance Man podcast με τον Τζέιλεν Ρόουζ. «Ο MVP των τελικών του 2021, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ξέρει πώς είναι να τα κερδίζεις όλα. Ο σούπερ σταρ του Μιλγουόκι ξέρει επίσης πώς είναι να κερδίζεις ένα πρωτάθλημα με την ομάδα που σε έκανε ντραφτ. Όπως ακριβώς ο Στεφ Κάρι με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ο Γιάννης υποσχέθηκε να φέρει πρωτάθλημα στον σύλλογο που τον επέλεξε, τηρώντας τελικά αυτήν την υπόσχεση το 2021. Έχοντας δει τον Στεφ Κάρι να κερδίζει το 4ο του πρωτάθλημα με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ο Γιάννης πιστεύει ότι εκεί κανείς δεν αξίζει περισσότερο», αναφέρει χαρακτηριστικά το sport illustrated. «Προφανώς, ξέρω ότι οι Ουόριορς κέρδισαν το πρωτάθλημα, συγχαρητήρια σε αυτούς. Δούλεψαν εξαιρετικά σκληρά, έπαιξαν μέσα από αντιξοότητες. Είναι μαζί 10 χρόνια, είχαν μια υπέροχη δεκαετία. Είναι απίστευτο, είναι μια δυναστεία», είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο podcast. «Και ο Στεφ Κάρι... νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένας στον κόσμο αυτήν τη στιγμή που άξιζε αυτό το τρόπαιο περισσότερο από αυτόν. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτόν», πρόσθεσε. Σε μία πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε πει επίσης, ότι «ήταν μια απίστευτη δυναστεία για αυτούς, ήταν ένα απίστευτο ταξίδι. Κάθε ομάδα, κάθε παίκτης, θέλουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Μας δίνουν το παράδειγμα».

 

Αποτελέσματα Champions League

Στις πρώτες αναμετρήσεις του 1ου προκριματικού γύρου στο Champions League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Πιούνικ (Αρμενία)-Κλουζ (Ρουμανία)    0-0
Μάλμε (Σουηδία)-Βίκινγκουρ Ρέκιαβικ (Ισλανδία)    3-2
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)-Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο)    2-0
Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία)-Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία)    1-0
Μπαλκάνι (Κόσοβο)-Ζαλγκίρις (Λιθουανία)    1-1
Λεχ Πόζναν (Πολωνία)-Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)    1-0
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)-Χιμπέρνιανς (Μάλτα)    3-0
Σκούπι (Β. Μακεδονία)-Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)    3-0
Τομπόλ (Καζακστάν)-Φερεντσβάρος (Ουγγαρία)    0-0
Ελσίνκι (Φινλανδία)-RFS Ρίγα (Λετονία)    1-0
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Κλακσβίκαρ (Νησιά Φαρόε)    3-0
Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο)-Τίρανα (Αλβανία)    1-0
Ζρίνσκι (Βοσνία)-Σερίφ (Μολδαβία)    0-0
Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ (Λευκορωσία)    0-0
Σλόβαν Μπρ. (Σλοβακία)-Ντιναμό Μπατούμι (Γεωργία)    0-0
*Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 12-13 Ιουλίου. Οι νικητές προκρίνονται στον 2ο προκριματικό γύρο (στον οποίο θα μετάσχει και ο Ολυμπιακός), με τα πρώτα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τις 19-20 Ιουλίου και τις ρεβάνς για τις 26-27 του ίδιου μήνα. Οι ηττημένοι του 1ου προκριματικού γύρου συνεχίζουν στα προκριματικά του Europa Conference League.

 

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Τζόελ Μπολομπόι ο Ολυμπιακός

Ο Τζόελ Μπολομπόι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό. Ο Χασάν Μάρτιν δεν θα παραμείνει στην ομάδα του Πειραιά και στη θέση του σέντερ, δίπλα στον Μουσταφά Φαλ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τον 28χρονο Αμερικανό σέντερ, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Ολυμπιακός αναφέρει τα εξής:
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Τζόελ Μπολομπόι. Ο 28χρονος σέντερ/φόργουορντ υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τους νταμπλούχους Ελλάδας.
Το who is whο
Γεννήθηκε: 28/01/1994 (Ντόνετσκ, Ουκρανίας)
Υπηκοότητα: Αμερικανός/Ρώσος/ Ουκρανός/ Κονγκολέζος
Ύψος: 2.07, Θέση: Center/Forward
Προηγούμενες ομάδες: Utah Jazz (2016-2017), Salt Lake City Stars (2016-2017), Milwaukee Bucks (2017-2018), Wisconsin Herd (2017-2018), CSKA Moscow (2018-2022)
Οι περσινοί αριθμοί του...
Στην Ευρωλίγκα σε 23 αγώνες είχε μέσο όρο 4.8 πόντους (72.7% βολές, 59.1% δίποντα, 31.5% τρίποντα), 3.4 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ.
Στο πρωτάθλημα της VTB σε 13 αγώνες είχε μ.ο. 6.5 πόντους (78.9% βολές, 54.3% δίποντα, 38.8% τρίποντα), 4.3 ριμπάουντ και 0.3 ασίστ.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Διασυλλογικές: Euroleague Champion (2019), VTB League Champion (2019,2021)
Ατομικές: Big Sky Player of the Year (2016), First team all-Big Sky (2016), AP Honorable Mention All American (2016), Big Sky Defensive Player of the Year (2014, 2016)».

 

Οι 10 πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές που μετακινήθηκαν ως ελεύθεροι

Τα τελευταία χρόνια -και λόγω της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία της Covid-19- οι σύλλογοι στοχεύουν ολοένα και περισσότερο σε μεταγραφές ελευθέρων παικτών.
Στην κορυφή της σχετικής λίστας που δημοσίευσε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα της Αργεντινής Marketing registrado, με στοιχεία από το trasfermarkt, βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι, ανάμεσα στους 10 ποδοσφαιριστές με τη κορυφαία χρηματιστηριακή αξία που μετακινήθηκαν ως ελεύθεροι.
Η αξία του Αργεντινού επιθετικού της Παρί Σεν Ζερμέν τότε ήταν στα 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σήμερα έχει υποχωρήσει στα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, που άφησε τη Μίλαν και πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, με αξία τότε 60 εκατ. ευρώ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Αυστριακός Νταβίντ Αλάμπα, ο οποίος μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης, όταν τελείωσε το συμβόλαιό του με την Μπάγερν, έχοντας τότε αξία 55 εκατ. ευρώ.
Το Top-10:
1. Λιονέλ Μέσι     Παρί Σεν Ζερμέν 80 εκατομμύρια ευρώ
2. Τζανλουίτζι Ντοναρούμα     Παρί Σεν Ζερμέν 60
3. Νταβίντ Αλάμπα     Ρεάλ Μαδρίτης 55
4. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι     Μπάγερν 50
5. Μέμφις Ντεπάι     Μπαρτσελόνα 45
6. Φρανκ Κεσιέ     Μπαρτσελόνα 45
7. Στέφαν ντε Φράι     Ίντερ 40
8. Λέον Γκορέτσκα     Μπάγερν 40
9. Άαρον Ράμσεϊ     Γιουβέντους 40
10. Αντόνιο Ρούντιγκερ     Τσέλσι 40

 

Η FIFPRO προειδοποιεί τους παίκτες
για «εκτεταμένες» παραβιάσεις συμβολαίων
*ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΠΤΑ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΑΔΑ

Η παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών (FIFPRO), προειδοποίησε τους ποδοσφαιριστές-μέλη της, για τους κινδύνους υπογραφής σε συλλόγους της Κίνας, της Τουρκίας, της Ελλάδας και αρκετών άλλων χωρών, λόγω «συστηματικών και εκτεταμένων παραβιάσεων συμβολαίων».
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας, ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο, ότι οι σύλλογοι που δεν θα καταφέρουν να τακτοποιήσουν όλους τους εκκρεμείς μισθούς έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα υποβιβασθούν ή θα αποβληθούν, με την Chongqing Liangjiang Athletic να είναι η τελευταία ομάδα που διαλύθηκε, λόγω χρεών.
Οι παίκτες της Chongqing είχαν δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον Μάιο, αναφέροντας ότι παρέμεναν απλήρωτοι.
Η FIFPRO, επισημαίνει ότι η μη πληρωμή μισθών ήταν επίσης ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα για παίκτες στην Αλγερία, στη Σαουδική Αραβία, στη Ρουμανία και στην Τουρκία, ενώ οι σύλλογοι της δεύτερης κατηγορίας στην Ελλάδα συχνά σταματούν τη λειτουργία τους, χωρίς να πληρώσουν τα χρέη τους.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) τον περασμένο Δεκέμβριο, έδειξε ότι οι σύλλογοι της χώρας, χρωστούν περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτους μισθούς.
«Ο αυξημένος αριθμός συλλόγων στη Ρουμανία, που μπαίνουν σε διαδικασίες αφερεγγυότητας, συνεχίζει να έχει σοβαρές συνέπειες για τους παίκτες, ωθώντας τους σε ατέρμονες διαδικασίες, με ελάχιστες έως καθόλου πιθανότητες να λάβουν αποζημίωση», προσθέτει η FIFPRO και συνεχίζει:
«Τα τελευταία δύο χρόνια, η Ελλάδα ήταν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παικτών που διεκδικούν να λάβουν μέρος από τους απλήρωτους μισθούς τους από το Ταμείο Προστασίας Παικτών της FIFA».
Η FIFA συνεργάσθηκε με την FIFPRO, το 2020, προκειμένου να δημιουργήσει ταμείο για την παροχή αποζημίωσης στους παίκτες, όταν οι σύλλογοι τους αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες ή παύουν να λειτουργούν, με το ποσό αυτό, να φθάνει στα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, μόνο για εφέτος!
Η FIFPRO, ανέφερε επίσης, ότι ανησυχεί για τον αυξανόμενο αριθμό ξένων παικτών που εγκλωβίζονται στη Λιβύη, καθώς οι σύλλογοι που τους απασχολούν «αρνούνται να παράσχουν τα σχετικά έγγραφα για να φύγουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass