Συνάντηση στην Αθήνα για τις τελευταίες λεπτομέρειες...

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ * «ΕΦΥΓΕ» Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΛΩΝΟΣ ΓΙΑΝΟΥΣ ΚΟΥΠΤΣΕΒΙΤΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2022 20:19

Στην Αθήνα έγινε χθες η τελευταία συνάντηση για την αγοροπωλησία της ΠΑΕ ΑΕΛ μεταξύ του νυν μεγαλομέτοχου Αλέξη Κούγια και του υποψήφιου Αχιλλέα Νταβέλη, όπου οι δύο πλευρές κατέληξαν να δοθεί το προπονητικό κέντρο από τον κ. Κούγια στον κ. Νταβέλη με χρήματα μετρητά

και να μην μπει στο πρόγραμμα των δόσεων.
Λογικά σήμερα θα υπάρξουν οι υπογραφές του συμβολαίου της μεταβίβασης που θα γίνει στις 20.00 σε συμβολαιογράφο στη Λάρισα όπως έχει ανακοινωθεί.
Από κει και πέρα θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επιφάνεια τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη της ομάδας.
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΚΟΥΠΤΣΕΒΙΤΣ
Ο παλαίμαχος Πολωνός ποδοσφαιριστής Γιάνους Κούπτσεβιτς, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ΑΕΛ τη σεζόν 1985-1986 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 67 ετών. Γεννήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 1955 στο Γκντανσκ. Με τη φανέλα της ΑΕΛ αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια του πρωταθλήματος και πέτυχε δυο τέρματα, ενώ αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια για το κύπελλο κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης με αντίπαλο τη Σαμπντόρια.
Ο Γιάνους Κούπτσεβιτς ήταν ο άνθρωπος που σφράγισε την 3η θέση στο Μουντιάλ του 1982 όταν πέτυχε το τρίτο γκολ της Πολωνίας στον μικρό τελικό με τη Γαλλία (τελικό σκορ 3-2), με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, αλλά, όπως συχνά-πυκνά ανέφεραν οι συμπατριώτες του, ποτέ δεν έφτασε στο σημείο που θα μπορούσε σύμφωνα με το ταλέντο του.
Ένας μέσος με ηγετικές ικανότητες, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Όλστιν, αλλά ενώ θα μπορούσε να παίξει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της χώρας του επέλεξε την Άρκα Γκντίνια στη Βαλτική όπου άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του... Ο Κάζιμιρ Γκόρσκι (ο θρυλικός προπονητής με τη σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα) τον κάλεσε στην Εθνική Πολωνίας σε ηλικία 20 ετών.
Στην ΑΕΛ ήρθε 30 χρονών (αγωνιζόταν στη Σεντ Ετιέν) για να καλύψει το κενό του Κμιέτσικ, αλλά χωρίς επιτυχία.  Όταν έφυγε από την ΑΕΛ έπαιξε στη Λέχια Γκντανσκ και μετά στην Τουρκική Αντάνασπορτ.
Ψηφίστηκε στην καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών του Arka Gdynia αφού κέρδισε το πρώτο τους Κύπελλο Πολωνίας το 1979. Στη συνέχεια κέρδισε τον τίτλο με τη Λεχ Πόζναν το 1982.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass