Νέος ιδιοκτήτης στην ΠΑΕ ΑΕΛ ανέλαβε ο Αχ. Νταβέλης

*ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ» *ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ, ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΓΙΑ * ΔΩΡΕΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ AEL FC ARENA ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2022 21:05

Αλλαγή σελίδας είχαμε χθες το απόγευμα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς αποχώρησε ο Αλέξης Κούγιας και νέος ιδιοκτήτης αναλαμβάνει ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης.


Αμφότεροι εμφανίστηκαν στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στο Επιμελητήριο, εκεί που ο κ. Κούγιας -δάκρυσε στην αρχή της ομιλίας του- ανακοίνωσε ότι είναι για τον ίδιο μια στενάχωρη ημέρα, αλλά για την ΑΕΛ «μία πολύ μεγάλη ημέρα», επισημαίνοντας ότι μετά από διαπραγματεύσεις με τον κ. Νταβέλη κατέληξαν σε συμφωνία. Ο κ. Κούγιας έκανε μια εκτενή αναφορά στα επτά χρόνια παρουσίας του στην ομάδα, αναφέρθηκε στις καλές, αλλά και στις δύσκολες στιγμές, ενώ ευχαρίστησε ανθρώπους που ήταν δίπλα του, όπως επίσης και δημοσιογράφους για την εντιμότητά τους. Ανέφερε πως προπονητής στην ομάδα θα παραμείνει ο Σωτήρης Αντωνίου και νέος διευθυντής θα είναι ο Νίκος Σαμολαδάς και έκανε γνωστό πως δέχτηκε προτάσεις για τους ποδοσφαιριστές Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη, Νίνο και Μιλτιάδη, αλλά δεν προχώρησαν οι συζητήσεις γιατί η ΑΕΛ πρέπει να πρωταγωνιστήσει την καινούργια σεζόν.
Από την πλευρά του ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ τόνισε ότι «Η ΑΕΛ ανήκει πλέον σε εσάς». Έκανε λόγο για «κοινωνικό συμβόλαιο» και κάλεσε τους πάντες να βρεθούν δίπλα στην ομάδα. Τόνισε ότι την επόμενη χρονιά η ομάδα θα αγωνιστεί στο στάδιο Αλκαζάρ και ότι θα δωρίσει ένα ποσοστό μετοχών στον Δήμαρχο Λαρισαίων, θέλοντας να ξεκινήσει ο δήμαρχος μία μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε το AEL FC ARENA να περάσει στη δικαιοδοσία του. Τόνισε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, αποκαλύπτοντας επίσης ότι θα δοθεί ένα μέρος των εισιτηρίων διαρκείας σε παιδιά πρώτων τάξεων γυμνασίων του νομού. Έκλεισε μάλιστα λέγοντας ότι μοναδικός στόχος είναι η επιστροφή της ΑΕΛ στον χώρο που ανήκει.
Αναλυτικά τα όσα είπαν οι κ. Κούγιας, Νταβέλης:
Aλέξης Κούγιας: «Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για την ΑΕΛ και στενάχωρη μέρα για μένα. Στη συμπλήρωση των 7 χρόνων από την παρουσία μου εδώ, μετά από επίμονες αναζητήσεις του κ. Πλεξίδα, στην αγορά των μετοχών από μένα στην ομάδα.
Το ταξίδι από τη Λάρισα στην Αθήνα το κάνω σε δύο ώρες και τώρα το έκανα σε πέντε. Στη διαδρομή με πήραν τηλέφωνο και απέφευγα να απαντήσω για το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ. Προσπαθούσα να βρω δικαιολογίες για να μην την αφήσω. Είναι άσχημη μέρα για μένα. Όταν έλεγα ότι ήθελα να μείνω εδώ, το εννοούσα. Είμαι σκληρός άνθρωπος. Δεν ευχαριστήθηκα ούτε μια μέρα. Περίμενα να βρω άλλους ανθρώπους εδώ. Πάλευα κάθε μέρα, αλλά έβρισκα παντού εμπόδια. Αλλά η ζωή είναι γεμάτη λύπες και λίγες χαρές.
Ξαφνικά δέχτηκα ένα τηλέφωνο. Ο μόνος Λαρισαίος που πρόσφερε στην ΑΕΛ χωρίς να ζητήσει ποτέ τίποτα. Αυτός είναι ο κ. Νταβέλης. Ό,τι θέλαμε όλα αυτά χρόνια, μας το πρόσφερε χωρίς ποτέ να πάρει τίποτα από εμάς.
Χρειάστηκε να μιλήσουμε μόνο 5 λεπτά για να καταλάβω τι άνθρωπος ήταν.
Χαίρομαι όμως, παρά το γεγονός πως είναι μαύρη μέρα για μένα, η οικογένεια του κ. Νταβέλη γκρέμισε τον μύθο. Ότι οι επιφανείς Λαρισαίοι δεν θα ασχοληθούν ποτέ με την ΑΕΛ. Η ομάδα πουλήθηκε σαν μια μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ.  
Υπάρχει υπογραφή συμβολαίου και μέχρι τις 20 Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η λειτουργία της ΠΑΕ.
Εγώ μέχρι τότε θα λειτουργώ την ομάδα, προπονητής θα παραμείνει ο Αντωνίου και το αγωνιστικό κουμάντο θα το κάνει ο κ. Σαμολαδάς.
Εγγυώμαι την εξόφληση του τρέχοντος τμήματος, των παλαιών ποδοσφαιριστών και αφήνουμε απ’ έξω τους παίκτες που προσέφυγαν στη ΦΙΦΑ. Η ΑΕΛ έκανε 5 μεταγραφές, αλλά είναι θέμα Νταβέλη. Δεν ήξερα πως θα εμφανιζόταν αυτή η οικογένεια, άνθρωποι που έχουν τιμηθεί πανελληνίως για το έργο τους, άνθρωποι που προσφέρουν, άνθρωποι που μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα του πρωθυπουργού. Θα του συνέστηνα να κλείσει τα αυτιά του στους επαγγελματίες ΑΕΛίστες, που έχει πολλούς τέτοιους η Λάρισα. Αλλά για μένα γνωρίζει καλύτερα από καθέναν άλλο την κοινωνία της Λάρισας.
Θέλω να ευχαριστήσω τους αγνούς οπαδούς της ΑΕΛ, τους ανθρώπους που έμειναν μέχρι το τέλος μαζί μου και τους παλαιμάχους της ΑΕΛ. Τον Μητροπολίτη Λάρισας που είναι άρρωστος ΑΕΛ, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.  Θέλω να ολοκληρώσει τα σχέδια που έχω ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το μουσείο της ΑΕΛ στο Αλκαζάρ. Ευχαριστώ, τους κ.κ. Κουρδή, Ζήλο και Δρυστέλλα που με βοήθησαν στο θέμα του Αλκαζάρ. Είμαι περήφανος γιατί βρήκα έναν άνθρωπο καλύτερο από μένα.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου, τους κ. Χριστακόπουλο, Λαμπρογιώργο, Κοταρέλλα, Σαμπάνη, τους κ. Θεοχαρίδη, Καρακώστα και τους φιλάθλους Βαλασόπουλο, Μόργκαν και τον Δημήτρη Αβραμούλη, που ήταν στα εντός, αλλά και σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας».
-Αχιλλέας Νταβέλης: «Αποφάσισα μετά από δύσκολες, αλλά έντιμες, διαπραγματεύσεις με τον Αλέξη Κούγια να αναλάβω τις τύχες της ομάδας της πόλης αυτής που τόσο αγαπάμε. Στην πόλη με τα μεγάλα brands, αναλαμβάνω ίσως το μεγαλύτερο, που είναι η ΑΕΛ. Θα ξεχάσουμε ό,τι έχει συμβεί στο παρελθόν. Όποια πικρία και λάθος μάς έχει φέρει σε αυτό το σημείο. Σας καλώ όλους όσους έχετε αγνά συναισθήματα για την ομάδα, να μας στηρίξετε ψυχολογικά και ηθικά. Είναι σημαντικό αυτό για μένα αφού κολυμπώ σε αχαρτογράφητα ύδατα όσον αφορά το ποδόσφαιρο.
Και επιθυμώ από εσάς να αγκαλιάσετε την ομάδα, να κατακλείσετε το γήπεδο από αύριο, σε κάθε αγώνα. Είτε φιλικό, είτε επίσημο. Η έδρα μας θα είναι το θρυλικό Αλκαζάρ στο οποίο έχουμε ζήσει πολλές χαρές και λύπες. Άμεσα ξεκινάμε τη διάθεση των καρτών διαρκείας. Υπάρχει ένα γήπεδο που ρημάζει στην πόλη. Έχει γίνει μια επένδυση εκατομμυρίων και ξέρετε καλύτερα από εμένα πού ανήκει. Από τις 20 Ιουλίου θα κάνω μια κίνηση σημαντική. Θα παραχωρήσω μέρος των μετοχών στον Δήμο Λαρισαίων, με σκοπό να τον αναγκάσω να αναλάβει πρωτοβουλίες που αφορούν το AEL FC ARENA. Ξέρετε πολύ καλά σε ποιον άνηκε το οικόπεδο. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Λαρισαίων έχει λόγο. Είναι περιττό να αναφέρω κάτι άλλο. Θα πρέπει και ο Δήμαρχος μέσα στο μεγάλο του πρόγραμμα να εκχωρήσει αυτήν τη δραστηριότητα, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει Πανλαρισαϊκό στόχο προκειμένου το γήπεδο να επιστρέψει στους Λαρισαίους.
Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα, αλλά χωρίς το γήπεδο κατάμεστο, χωρίς συμβούλους, χωρίς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις και τύχη δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα.
Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε να ξαναδούμε την ΑΕΛ εκεί που της αξίζει να βρίσκεται και όλοι μας ζούμε για αυτόν τον στόχο. Είμαστε φανατικά κατά της βίας. Σε αυτόν τον ανένδοτο αγώνα κατά της βίας η ομάδα θα είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο, αλλά η είσοδός τους στον αγωνιστικό χώρο θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά τους. Γιατί ποτέ δεν κανιβαλίζεις την ομάδα που αγαπάς.  Έχουμε ζήσει χαρούμενες και θλιβερές στιγμές, ακόμη και στο Αλκαζάρ, αλλά από σήμερα λέμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή βίας.
Η δεύτερη εξαγγελία που κάνω αφορά τον σημαντικό αριθμό των εισιτηρίων διαρκείας που θα δοθούν στα παιδιά έως τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου. Θέλουμε ξανά τις οικογένειες στο γήπεδο. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ευρωπαϊκά πρότυπα στον σύλλογο και αυτά που βλέπουμε στην Ευρώπη, να τα δούμε και στην πόλη μας.
Ο κ. Κούγιας είναι ένας μεγάλος νομικός και θέλω να σας παρακαλέσω να δεσμευτείτε να αντιμετωπίσετε τον απερχόμενο πρόεδρο με τη δέουσα ευγένεια κατά την αποχώρησή του. Υβριστικά συνθήματα δεν έχουν θέση εναντίον του. Οι Λαρισαίοι είναι φιλόξενοι και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι άλλο.  Μαζί μου θα είναι δύο εξαίρετοι άνθρωποι οι Δοντάς, Καρκανιάς.
Πάμε να κάνουμε τη Λάρισα περήφανη και την ΑΕΛ μεγάλη».

ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ:
Σημαντική ημέρα για την ΑΕΛ

Σε ανάρτηση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Αποστόλη Καλογιάννη για τις εξελίξεις στην ΑΕΛ, επισημαίνονται τα εξής: «Σημαντική η ημέρα για την πόλη και ειδικά για την ΑΕΛ. Κλείνει μια περίοδος έντονης τοξικότητας στην τοπική κοινωνία και στις τάξεις των χιλιάδων φιλάθλων της ομάδας.
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του, ο τέως μεγαλομέτοχος φρόντισε και πάλι να χρησιμοποιήσει δηλητηριώδη λόγο κατά θεσμικών και αθλητικών παραγόντων, αλλά και απλών φιλάθλων. Δεν θέλησε ποτέ να ακούσει τις προτροπές μας, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στην πόλη, για την αναγκαία διαφύλαξη της ενότητας. Είναι αναμφίβολα θετικό ότι η ΑΕΛ επιστρέφει στα χέρια Λαρισαίων. Ευχόμαστε στη νέα διοίκηση να καταφέρει σύντομα να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η προηγούμενη περίοδος και να αντλήσει τα θετικά στοιχεία από τις λαμπρές σελίδες της ομάδας, επαναφέροντάς τη, στη θέση που της αξίζει. Όλα τα υπόλοιπα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε».

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass