Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2022 19:59

Εκλογοαπολογιστική Γεν. Συνέλευση στον Π.Ο.Ε.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΟΕ καλεί σε ετήσια τακτική Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελασσόνας, στην Κεντρική

πλατεία (άνωθεν ALPHA BANK) στις 19:30, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Παρουσίαση των Διοικητικών και Οικονομικών πεπραγμένων των ετών 2020/21 και 2021/22.
2. Παρουσίαση προγραμματισμού και προϋπολογισμού επόμενου έτους 2022/23.
3. Γενικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Σωματείου.
*Παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργώς στα διοικητικά όργανα του σωματείου να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 6977-227.455 ή γραπτώς στο email: poelassona@gmail.com.

 

*Ο Σιδηρόπουλος διαιτητής στο Αυστρία-Γαλλία
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα είναι ο διαιτητής στον σημερινό αγώνα στη Βιέννη μεταξύ Αυστρίας και Γαλλίας, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Nations League, στο πρώτο γκρουπ της 1ης κατηγορίας της διοργάνωσης. Βοηθοί του θα είναι οι Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης, 4ος ο Διαμαντόπουλος και στο VAR οι Άγγελος Ευαγγέλου και ο Ιταλός Ιράτι.

 

*Κατηγορίες για «στημένους» αγώνες εναντίον 21 ατόμων
Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για 21 άτομα ζήτησε η αστυνομία της Τσεχίας, στο πλαίσιο έρευνας για χειραγωγημένους αγώνες στις μικρότερες ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας. Σύμφωνα με ανάρτηση της αστυνομίας στο Twitter, οι ύποπτοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για εγκλήματα διαφθοράς, δωροληψία, υπεξαίρεση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Τα άτομα για τα οποία ζητήθηκε η δίωξή τους δεν κατονομάζονται, όμως ένας εξ αυτών κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 12 ετών και άλλα τρία άτομα με φυλάκιση έως 10 έτη.
Η εν λόγω έρευνα είχε οδηγήσει τον Οκτώβριο του 2020 στη σύλληψη 19 ατόμων, μεταξύ των οποίων ήταν ο τότε αντιπρόεδρος της τσεχικής ομοσπονδίας, Ρόμαν Μπερμπρ, ενώ πέρυσι δικαστήριο της Τσεχίας καταδίκασε σε εξαετή φυλάκιση τον άλλοτε πρόεδρο της ομοσπονδίας, Μίροσλαβ Πέλτα.

 

*ΠΑΟΚ και Αρης στους «ισχυρούς»
ΤΟΥ Β’ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟ CONFERENCE LEAGUE
Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στον β’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Άρης θα βρίσκονται στους «ισχυρούς» της κλήρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου.
Από εκεί και πέρα, εφόσον προκριθούν στην επόμενη φάση οι δύο ελληνικοί σύλλογοι, με τα παιχνίδια να είναι προγραμματισμένα για τις 21 και 28 Ιουλίου, ο μεν ΠΑΟΚ θα παραμείνει στους «ισχυρούς», ο δε Άρης θα είναι στους «αδύναμους».
Αναλυτικά, η λίστα με τους «ισχυρούς» της β’ προκριματικής φάσης του Europa Conference League όπως τους ανακοίνωσε η UEFA έχει ως εξής:
Βασιλεία (Ελβετία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Άλκμααρ (Ολλανδία)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
Μπασσκσεχίρ (Τουρκία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
Αστάνα (Καζακστάν)
Μόλντε (Νορβηγία)
ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)
Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία)
Ριέκα (Κροατία)
Αντβέρπ (Βέλγιο)
Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Φεχέρβαρ (Ουγγαρία)
Γκιμαράες (Πορτογαλία)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)
Σούντουβα (Λιθουανία)
Μπρόντμπι (Δανία)
Σπάρτακ Τρνάβα (Σλοβακία)
Καϊράτ (Καζακστάν)
Όσιγιεκ (Κροατία)
Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα (Ρουμανία)
Μάδεργουελ (Σκωτία)
Νέφτσι Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)
Τσουκαρίτσκι (Σερβία)
Ραντνίτσκι (Σερβία)
Βαντούζ (Λιχτενστάιν)
Βόρσκλα Πόλταβα (Ουκρανία)
Άρης (Ελλάδα)
Η αντίστοιχη λίστα με τους «αδύναμους»:
Βίκινγκ (Νορβηγία)
Λίλεστρομ (Νορβηγία)
Βίμποργκ (Δανία)
Κόνιασπορ (Τουρκία)
Άρης Λεμεσού (Κύπρος)
Αραράτ Αρμενία (Αρμενία)
ΑΪΚ Στοκχόλμης (Σουηδία)
Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ)
Τζουργκάρντενς (Σουηδία)
Έλφσμποργκ (Σουηδία)
Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)
Σέπσι (Ρουμανία)
Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν)
Ακαδημία Πούσκας (Ουγγαρία)
Κισβάρντα (Ουγγαρία)
Ρακόβ Τσεστόχοβα (Πολωνία)
Κίζιλζχαρ (Καζακστάν)
Κόπερ (Σλοβενία)
Γκόμελ (Λευκορωσία)
Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)
Βαλμιέρα (Λετονία)
Ρασίνγκ Ουνιόν (Λουξεμβούργο)
Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ (Ιρλανδία)
Βλάζνια (Αλβανία)
Μακεντόνιγια (Βόρεια Μακεδονία)

 

*Τέσσερις επαναστατικοί κανονισμοί στη 2η κατηγορία της Ολλανδίας
ΠΛΑΓΙΟ ΑΟΥΤ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΩΝ

«Φωτιά» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο βάζουν οι Ολλανδοί, με την απόφαση της Ομοσπονδίας για την εφαρμογή ριζικών αλλαγών και κανονισμών, που θα φέρουν τεράστιες αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, οι «Οράνιε» θέλουν να εφαρμόσουν τέσσερις αλλαγές κανονισμών στη 2η κατηγορία της χώρας από τη σεζόν 2023/2024. Αναλυτικά αυτοί είναι:
1) Πλάγιο άουτ: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής θα μπορεί να στήσει την μπάλα και είτε να την εκτελέσει είτε να ντριμπλάρει και να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο θα συμβαίνει και στα κόρνερ και στα ελεύθερα. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα είναι αναγκασμένος να εκτελεί, θα μπορεί να ξεκινήσει κούρσα.
2) Κίτρινη κάρτα: Στο εξής ο ποδοσφαιριστής που θα χρεώνεται με κίτρινη, θα πρέπει να περνάει πέντε λεπτά εκτός αγωνιστικού χώρου.
3) Αλλαγές: Οι προπονητές θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν όσες αλλαγές θέλουν, χωρίς να σταματάει ο χρόνος. Οι «flying substitutions», όπως ονομάζονται, δεν θα επηρεάζουν τα ματς, καθώς οι αγώνες θα συνεχίζονται κανονικά όσο κάποιος μπαίνει και κάποιος βγαίνει από τον αγωνιστικό χώρο.
4) Μείωση χρόνου ημιχρόνων: Το πρώτο και το δεύτερο μέρος θα διαρκούν από 30 λεπτά, οπότε κάθε αγώνας θα έχει συνολική διάρκεια 60 λεπτών, σε καθαρό χρόνο.*Σε δύο μήνες η φάση των Ομίλων στο Champions League
Η διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022, τον ερχόμενο χειμώνα, προκαλεί αλλαγές και στον προγραμματισμό των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, οι αγώνες για τους Ομίλους του Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου θα αρχίσουν στις 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν το πρώτο διήμερο του Νοεμβρίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.
Ειδικότερα, η 1η αγωνιστική στη φάση των Ομίλων θα διεξαχθεί το διήμερο 6 και 7 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν η 2η (13-14/9), η 3η (4-5/10), η 4η (11-12/10), η 5η (25-26/10) και η 6η (1-2/11).
Όσον αφορά τον τελικό του Europa League, θα φιλοξενηθεί στη Βουδαπέστη στις 31 Μαΐου, ενώ το τρόπαιο του Europa Conference League θα ...περιμένει τους φιναλίστ στις 7 Ιουνίου, στην Πράγα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass