Ξαναγράφει ιστορία

*Πανάξια στη Γ’ Εθνική ο Δωτιέας Αγιάς που επιστρέφει μετά από έξι χρόνια *Νίκησε χθες με 2-1 τον Πύρασο Ν. Αγχιάλου και τερμάτισε στη 2η θέση του 4ου Ομίλου *MVP ο Γ. Μπλατσέρης *Χαμόγελα σε Συκούριο και Ακαδημία Τυρνάβου

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2022 21:05

Ήταν το 7ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο διαιτητής κ. Δημητριάδης σφύριζε τη λήξη της αναμέτρησης και ταυτόχρονα έδινε το έναυσμα για τα ξέφρενα πανηγύρια των παικτών του Δωτιέα Αγιάς. Η ομάδα του Τάσου Μπεριτζά κέρδισε 2-1 τον Πύρασο Ν. Αγχιάλου και έκανε το όνειρο της ανόδου πραγματικότητα, ξαναγράφοντας ιστορία.

Ο Δωτιέας Αγιάς ανήκει από χθες και επίσημα πλέον στη Γ’ Εθνική κατηγορία, μετά από μία εξαιρετική χρονιά, για την επιτυχία της οποίας αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές των «ερυθρολεύκων». Πρωτίστως όμως στους ποδοσφαιριστές που υπερέβαλαν εαυτούς και έδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι από μέταλλο.
Ο Δωτιέας επιστρέφει στη Γ’ Εθνική μετά από έξι χρόνια, αλλά αυτήν τη φορά σκέφτεται να γίνει μόνιμος κάτοικος. Η ποδοσφαιρική Αγιά φοράει τα καλά της και γιορτάζει μια μεγάλη ποδοσφαιρική επιτυχία. Μία επιτυχία που αφήνει υποσχέσεις για ένα ευοίωνο ποδοσφαιρικό μέλλον.
Μαζί με τον Δωτιέα Αγιάς δύο ακόμα ομάδες του Νομού πανηγυρίζουν την άνοδο. Πρόκειται για τον Κίσσαβο Συκουρίου (από τη Β’ στην Α’ ΕΠΣΛ) και την Ακαδημία Τυρνάβου (από τη Γ’ στη Β’ ΕΠΣΛ), οι οποίες ευεργετήθηκαν από το δώρο των «ερυθρολεύκων».ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Σχετικά με το χθεσινό παιχνίδι που είχε διαστάσεις τελικού για τον Δωτιέα Αγιάς, αλλά και ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους φιλοξενούμενους (που εν τέλει δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την άνοδο, καθώς δεν μπόρεσαν να πάρουν τον βαθμό που ήθελαν και κατά συνέπεια την 3η προνομιούχο θέση κατέλαβε ο Διγενής Νεοχωρίου μετά το 2-0 επί της Στυλίδας) εξελίχτηκε σε ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» να είναι σαφώς καλύτεροι, αλλά και πιο αποφασιστικοί.
Οι παίκτες του Τάσου Μπεριτζά με κορυφαίο τον Γιώργο Μπλατσέρη ήταν καλά διαβασμένοι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων πιέζοντας τον αντίπαλό τους από τα πρώτα λεπτά. Μετά από κάποιες χαμένες ευκαιρίες των Τσιρογιάννη, Τσατσαλίδη και Κουμπούρα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται ουσιαστικοί. Έτσι στο 38’ μετά από φάουλ του Δημολιού η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι, ο Παππάς σούταρε, η μπάλα κόντραρε, αλλά ο Κουμπούρας από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα, γράφοντας έτσι το 1-0, ενώ στις καθυστερήσεις (45’+1’) ο Μπλατσέρης ελίχθηκε πολύ ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με εύστοχο σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν βάλει οριστικό τέλος στο παιχνίδι στο 66’, όταν ο Μπλατσέρης με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Αντί όμως για το 3-0 έγινε το 2-1, όταν δύο λεπτά αργότερα ο Καραγιώργος κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Οικονόμου μειώνοντας σε 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους στα τελευταία λεπτά προκειμένου να πάρουν τον βαθμό που θα τους έδινε την άνοδο και είχαν τρεις πολύ καλές στιγμές στο 86’ και στο 90’ με τον Οικονόμου, στις οποίες ο τερματοφύλακας Μάλτζαρης έκανε καθοριστικής σημασίας επεμβάσεις και στο 90’+2’ με την κοντινή κεφαλιά του Βλάχου που πέρασε λίγο άουτ.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά το σκορ της αναμέτρησης δεν άλλαξε κι έτσι το γλέντι αρχικά στο γήπεδο Ανάβρας, αλλά και μετέπειτα στην Αγιά ξεκίνησε για τα καλά.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Δημητριάδη και των βοηθών του κ. Τσίρωνα και Κούρα (όλοι από την ΕΠΣ Χαλκιδικής).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Τσακάλι, Δημολιός, Παππάς (78’ Γκατζούλης), Ντακούλας, Κουμπούρας, Σούμπασης (78’ Μάνικος), Τσιρογιάννης (70’ Πατσιωτός), Τσατσαλίδης (70’ Σούλης), Μπλατσέρης (90’+2’ Χατζής), Μακρής.
ΠΥΡΑΣΟΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ (Ι. Σιαμέτης): Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόουλος (41’ Μπόλης), Ρακής (63’ Καραγιώργος), Αγιασιώτης (87’ Κατής), Αραπίτσας, Βλάχος, Οικονόμου, Ζάχος (87’ Φουρκιώτης), Δημητριάδης, Ροτζέριο.

DSC_0534.jpg

Τ. Μπεριτζάς: Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς τόνισε τα εξής:
«Συγχαρητήρια σ’ αυτά τα παιδιά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επίτευξη της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο τόσο της Αγιάς όσο και του Νομού που ήρθε και μας βοήθησε, την ΕΠΣΛ και τον πρόεδρο κ. Μπουχλαριώτη για τη στήριξή του στο μίνι πρωτάθλημα, τον Δήμο Αγιάς και τον δήμαρχο κ. Γκουντάρα για τις συνθήκες στα γήπεδα του Δήμου και φυσικά ένα μεγάλο μπράβο στους συνεργάτες μου.
Τα δύσκολα για τον Δωτιέα τώρα ξεκινούν.
Αφιερώνω την άνοδο στην οικογένειά μου και στον φροντιστή της ομάδας Σταύρο Γουργιώτη, την καψούρα των παικτών».

Τα αποτελέσματα
4ος ΟΜΙΛΟΣ-7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Δωτιέας - Πύρασος Αγχ.    2-1
Διγενής Νεοχ. - Στυλίδα    2-0
Αστέρας Καρδ. - Πυρσός    5-1
Ρεπό: Μακεδονικός Φούφα.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μακεδονικός Φ.    15-3    15
2. Δωτιέας Αγιάς    15-7    11
3. Διγενής    8-5    11
—————————————
4. Πύρασος    18-6    10
5. Στυλίδα    4-5    7
6. Αστέρας Κ.    8-13    5
7. Πυρσός    2-31    0

Παραλειπόμενα από τον θρίαμβο του Δωτιέα

 11-aulhtika.jpg

*Μετά τη λήξη του αγώνα ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς Τάσος Μπεριτζάς κατευθύνθηκε στο σημείο όπου βρισκόταν ο γνωστός τεχνικός Γιώργος Βαζάκας. Οι δύο άντρες είχαν θερμό εναγκαλισμό, με τον Τάσο Μπεριτζά να είναι εμφανώς συγκινημένος. Και πώς άλλωστε να μην είναι, αφού ο Γιώργος Βαζάκας πριν το παιχνίδι είχε πει: «Ήρθα για τον φίλο μου τον Τάσο».
Ήρθε παράλληλα και για τον φίλο του τον Αντώνη Γκουντάρα, τον δήμαρχο Αγιάς, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις και μαζί παρακολούθησαν το ματς.

285933800_2045578582298954_286286755167810335_n.jpg
*Χαρούμενος και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, για την άνοδο μίας ακόμα ομάδας του Νομού στη Γ’ Εθνική, συνεχάρη μετά το τέλος του αγώνα τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση του συλλόγου.

285285587_315313274094124_3197854261994357312_n.jpg

DSC_0475.jpg

*Δεν έπεφτε καρφίτσα πέριξ της περίφραξης του γηπέδου Ανάβρας. Η κερκίδα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, αλλά και περιμετρικά το γήπεδο, καθώς περισσότεροι από 400 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον αγώνα.

548715b0105e31aa49203fedc749d41f_DSC_0576.jpg
*Διακριτική η παρουσία του Βασίλη Καραπιάλη ο οποίος συγχαίρει τον αρχηγό του Δωτιέα Αγιάς, Βασίλη Ντακούλα για την επιτυχία της ομάδας.

 Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass