Λάρισα - ΠΑΟ: Πράξη τέταρτη…

*ΤΑΚΙΑΝΟΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2022 15:50

Του Σωτ. Κέλλα

ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ-Παναθηναϊκός: Πράξη τέταρτη σήμερα στις 18.30 στο Κλειστό της Νεάπολης, με την ομάδα του Παναθηναϊκού να προηγείται με 2-1 νίκες σε μια σειρά αγώνων που θα κριθεί στις τρεις. Σε περίπτωση που η λαρισινή ομάδα κερδίσει θα υπάρξει νέο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, ενώ σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού η σειρά τερματίζεται και πλέον η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ θα παίξει για την 3η-4η θέση με τον Προμηθέα Πατρών με μειονέκτημα έδρας.
«Υπάρχει πίστη από τον κόσμο ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε με βάση την εικόνα που υπήρξε στα τρία πρώτα παιχνίδια των δύο ομάδων». Αυτά δήλωσε ο προπονητής της ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ Φώτης Τακιανός χθες μιλώντας στην «Ελευθερία» για την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.
Εμείς θα προσθέσουμε ότι η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ σίγουρα θα έχει να αντιμετωπίσει και να υπερβεί τρεις δυσκολίες. Η πρώτη είναι ότι για πρώτη φορά παίζει τόσα πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα αντίθετα με τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα όλη την αγωνιστική χρονιά. Αυτό δείχνει ότι είναι συνηθισμένος σε τέτοιους ρυθμούς αντίθετα με τη λαρισινή ομάδα.
Το δεύτερο είναι η διαιτησία. Προχθές στο ΟΑΚΑ ήταν καλή για τον… Παναθηναϊκό , ειδικά στο μαρκάρισμα του Σίβα πάνω στον Μούντι. Σφύριζαν εύκολα φάουλ στα υπόλοιπα μαρκαρίσματα και είναι φανερό ότι η ευστοχία στις βολές θα παίξει σημαντικό ρόλο. Διαιτητές σήμερα θα είναι οι: Κορομηλάς, Ζαχαρής, Κατραχούρας, με κομισάριο τον Βασίλη Βαρνά.
Το τρίτο είναι τα αγωνιστικά προβλήματα που έχει η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ. Ο Κρουμπάλι είναι τραυματίας καθώς στο δεύτερο δεκάλεπτο τραυματίστηκε με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, χτύπησε στο πηγούνι, ενώ πρόβλημα στη γάμπα έχουν ο Γκριν με τον Ζάρα. Ο Παναθηναϊκός έρχεται στη Λάρισα με τον Σαντ-Ρος που αποθεραπεύτηκε.
Από κει και πέρα οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν να κρύψουν τίποτα αφού οι τεχνικοί των δύο ομάδων ξέρουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία μια και έχουν παίξει τη φετινή χρονιά πέντε φορές, μαζί με την κανονική περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τέσσερις νίκες και τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ μία.
Πάντως αν η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ παίξει όπως στο τέταρτο δεκάλεπτο του προχθεσινού αγώνα έχει ελπίδες αυξημένες να κάνει το 2-2 και όλα να κριθούν σε πέμπτο αγώνα στο ΟΑΚΑ...
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Αν και η… καταμέτρηση συνεχίζεται για τους τρεις κορυφαίους της λίστας, ο Στέφαν Μούντι ανέβηκε στην κορυφή της λίστας των «κλεφτών» της Λάρισας. Ο Αμερικανός γκαρντ έκλεψε δύο φορές την μπάλα και έφτασε τα 37 κλεψίματα στη σεζόν, για να γίνει ο πρώτος της τριετούς ιστορίας της Λάρισας. Ο Μούντι ξεπέρασε τους Νώντα Παπαντωνίου και Ουσμάν Κρουμπάλι που έμειναν στα 35.
*Με τα 14 ριμπάουντ που είχε στο ματς του ΟΑΚΑ, ο Κρουμπάλι ξεπέρασε τα 600 ριμπάουντ σε 86 αγώνες.
ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Παναθηναϊκός-Λάρισα    87-77 (1-0)
Λάρισα-Παναθηναϊκός    84-77 (1-1)
Παναθηναϊκός-Λάρισα    94-82 (2-1)
ΣΗΜΕΡΑ
Κ.Γ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ 18:30 Λάρισα-Παναθηναϊκός
5ος ΑΓΩΝΑΣ (αν χρειαστεί)
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Ιουνίου
ΟΑΚΑ 19:30 Παναθηναϊκός-Λάρισα
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τη σειρά με τον Προμηθέα στο ΣΕΦ (3-0), παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για τους τελικούς της Α1 Ανδρών / Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 106-69 των Αχαιών στο Game 3 της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στις «μάχες» του τίτλου (θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας), που θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Λάρισα (2-1). Ο ηττημένος του ίδιου ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα για τις θέσεις 3-4.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass