Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2022 20:38

Η Οσέρ επέστρεψε στη Ligue 1 μετά από 10 χρόνια
*Οδυνηρός υποβιβασμός για Σεντ Ετιέν

Η Οσέρ επέστρεψε στα «σαλόνια» του γαλλικού ποδοσφαίρου έπειτα από 10 χρόνια, καθώς επικράτησε της Σεντ Ετιέν με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παρ.), στο δεύτερο μπαράζ παραμονής/ανόδου προς τη Ligue 1.


Στο Geoffroy-Guichard η Οσέρ πήγε αποφασισμένη να ...πουλήσει πολύ ακριβά το «τομάρι» της, παρά το ισόπαλο 1-1 του πρώτου αγώνα στην έδρα της. Ο Σακχί στο 51’ έδωσε το προβάδισμα στην Οσέρ, όμως ο Μαχντί Καμαρά στο 76’ έφερε το ματς στα ίσα και τη σειρά σε απόλυτη «ισορροπία». Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στην 30λεπτη παράταση και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη ...ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι, όπου η Οσέρ ήταν απόλυτα εύστοχη. Οι Ντουτζιμόν, Γιουμπάλ, Περέν, Σαρμπονιέ και Τουρέ ευστόχησαν στις δικές τους εκτελέσεις, την ώρα που ο Μπουντεμπούζ έχασε το πρώτο πέναλτι για τη Σεντ Ετιέν (απέκρουσε ο Ντονοβάν Λεόν). Οι Νορντίν, Τράουκο, Ντιούς και Μπουανγκά βρήκαν δίχτυα στα δικά τους χτυπήματα, όμως το πρώτο χαμένο πέναλτι έκανε στο τέλος τη διαφορά κι οδήγησε τον «στεφανουά» στη Β’ Κατηγορία και την Οσέρ στον ...παράδεισο της Ligue 1 μετά από μία δεκαετία!
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οπαδοί της Σεντ Ετιέν, απογοητευμένοι για τον υποβιβασμό στη Ligue 2, εισέβαλαν στο γήπεδο, επιδόθηκαν σε ρίψη καπνογόνων, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να αποχωρούν ...πανικόβλητοι προς τη φυσούνα.

 

Τρίτη επίδοση όλων των εποχών από τη Γναφάκη στα 400 μ. εμπόδια
Η Δήμητρα Γναφάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα των αγώνων Βενιζέλεια - Χανιά, που έγινε χθες στα Χανιά. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε τα 400 μ. εμπ. σε 56.67 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 57.00 από την περσινή χρονιά και έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.
Νικήτρια στην κούρσα ήταν η Ντανιέλα Λεντέκα (Σλοβακία) με 56.36. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Μητσιούλη, νικήτρια στην πρώτη σειρά με 59.80. Η νεαρή θα συμμετάσχει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-20, το οποίο θα γίνει στο Κάλι. Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα είχε 60.21 από φέτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass