«Βασίλισσα» για πάντα

ΚΟΥΡΤΟΥΑ ΚΑΙ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2022 20:35

Με «ήρωες» τον Τίμπο Κουρτουά, ο οποίος κατέβασε τα ...ρολά σε κάθε επιθετική προσπάθεια της Λίβερπουλ, και τον σκόρερ Βινίσιους Τζούνιορ (59’) η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 1-0 τους «reds» στον τελικό του φετινού Champions League στο «Stade de France» και κατέκτησε το 14ο τρόπαιο της Ιστορίας της, ανεβαίνοντας ξανά μετά από τέσσερα χρόνια στην κορυφή της Ευρώπης.


Στην κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του, ο Βέλγος γκολκίπερ των Μαδριλένων σταμάτησε με τρομερές επεμβάσεις όλες τις προσπάθειες των παικτών του Γιούργκεν Κλοπ, την ώρα που ο Βινίσιους σημείωνε το 22ο φετινό και πιο πολύτιμο τέρμα της καριέρας του, προσφέροντας στη «βασίλισσα» το 14ο πολύτιμο ...πετράδι στο «στέμμα» της!
Η Λίβερπουλ, με τον Τιάγκο να ξεκινάει εν τέλει στη σύνθεσή της, καθώς ξεπέρασε τελικά τον μυικό τραυματισμό και τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην προθέρμανση του τελικού, άρχισε πολύ πιο επιθετικά τον αγώνα, πιέζοντας την άμυνα της Ρεάλ, με κυριότερο εκφραστή της τον Μοχάμεντ Σαλάχ.
Γήπεδο: «Stade de France» (Παρίσι).
Σκόρερ: 59’ Βινίσιους.
Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπάν (Γαλλία).
Κίτρινες: Φαμπίνιο.
Αποβολές: -
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Τιάγκο (77’ Φιρμίνο), Χέντερσον (77’ Κεϊτά), Σαλάχ, Ντίαζ (65’ Ζότα), Μανέ.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90’ Θεμπάγιος), Βαλβέρδε (86’ λ. τρ. Καμαβινγκά), Βινίσιους (90’+4’ Ροντρίγο), Μπενζεμά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass