Πάντελ: Το άθλημα που λατρεύουν οι Λαρισαίοι...

*ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ *ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΠΟΡ, ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΤΕΝΙΣ, ΣΚΟΥΟΣ ΚΑΙ ΡΑΚΕΤΑ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ *Ν. ΛΙΟΥΠΑΣ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2022 20:01
Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής  Ντένις Παπαθανασίου ήταν πρωτεργάτης για να έρθει το πάντελ στη Λάρισα  και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερε  αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα  το άθλημα έχει γίνει το αγαπημένο  των Λαρισαίων Ο Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Ντένις Παπαθανασίου ήταν πρωτεργάτης για να έρθει το πάντελ στη Λάρισα και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερε αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το άθλημα έχει γίνει το αγαπημένο των Λαρισαίων

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας


Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Το πάντελ τένις είναι ένα άθλημα ρακέτας που δημιουργήθηκε σχετικά πρόσφατα και παίζεται σε ζευγάρια σε ένα γήπεδο κλεισμένο σε γυάλινους τοίχους στα άκρα και στις γωνίες και στη Λάρισα αρχίζει και γίνεται λατρεία, καθώς καθημερινά τα γήπεδα του Olympic Padel Club, χάρη στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες που παρέχονται, γεμίζουν από άτομα κάθε ηλικίας.
Τρανταχτά παραδείγματα που φρόντισαν να γίνει μόδα το άθλημα αποτελούν τόσο προπονητές, όπως ο Γιούργκεν Κλοπ, που αξιοποιεί το πάντελ ως δραστηριότητα που τον αποσπά από την καθημερινή του ρουτίνα, όσο και αστέρες των ευρωπαϊκών γηπέδων, με προεξέχοντες τον Ζινεντίν Ζιντάν, Ζεράρ Πικέ, τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και, φυσικά, τον Λιονέλ Μέσι, που, μάλιστα, διαθέτει γήπεδο στο σπίτι του στη Βαρκελώνη, όπου με κάθε ευκαιρία επιδίδεται σε αγώνες ενάντια στον πρώην συμπαίκτη του, Λουίς Σουάρες.
Πού να φανταζόταν την ανάπτυξή του στη δεκαετία του 1970, ο Enrique Corcuera, ο Μεξικανός επιχειρηματίας, όταν άλλαξε ελαφρώς το παιχνίδι (η προέλευσή του χρονολογείται στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αγγλία, όπου τα πλοία και τα μεγάλα σκάφη προσάρμοσαν τα υπάρχοντα αθλήματα ρακέτας στο περιβάλλον του πλοίου για την ψυχαγωγία των επιβατών, κλείνοντας το γήπεδο σε τοίχους και δίχτυα για να μη χάνονται μπάλες στον αέρα) και πρόσθεσε τους τοίχους των άκρων περίπου 10 ποδιών (3 μέτρα), έβαλε ένα δίχτυ στη μέση για να χωρίσει την πλευρά κάθε ομάδας και έβαλε τον μεταλλικό φράχτη στις πλευρές, δημιουργώντας τον πρώτο προκάτοχο της τρέχουσας έκδοσης του παιχνιδιού.
«Δικαιωθήκαμε που το φέραμε στη Λάρισα...» μας λέει ο Νίκος Λιούπας, εκ των ιδιοκτητών Olympic Padel Club και συνεχίζει... «Δείχνει αυτήν τη στιγμή ότι είναι το νούμερο 1 αναπτυσσόμενο άθλημα, γιατί έχει τεράστια δυναμική και πολύ μεγάλο target group. Είναι ένα άθλημα που μπορούν να εξασκηθούν άτομα όλων των ηλικιών, από μικρά παιδιά ανεξαρτήτου φύλου μέχρι ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες που θέλουν να παραμείνουν ενεργοί. Σε αντίθεση με άλλα αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, δεν είναι απαραίτητο να έχεις εξαιρετική φυσική κατάσταση για να μπορείς να το εξασκείς».
*Η προοπτική είναι να γίνει Ολυμπιακό άθλημα;
«Γιατί όχι... Ξεκινήσαμε τον περασμένο Αύγουστο και ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος και το αποδεικνύει η επαναληψιμότητα της άσκησης. Κάποιος που παίζει μία φορά, ξαναπαίζει. Είναι εξαιρετικά εθιστικό το άθλημα, το οποίο ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μεγάλη εμπειρία και απευθύνεται όχι μόνο σε αθλητές που έπαιζαν τένις, αλλά σε όλους...».
*Το μυστικό όπου στη Λάρισα έχουν την πάντελ...μάνια πού οφείλεται;
«Το πάντελ ταιριάζει στους Λαρισαίους, γιατί η Λάρισα είναι αθλητική πόλη και έχει πολλούς παλαίμαχους αθλητές. Αυτοί τώρα βρήκαν ιδανικό τον τρόπο άθλησης που προσφέρει το συγκεκριμένο άθλημα».
*Πρωτάθλημα θα έχουμε;
«Ναι, τον Ιούνιο θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Olympic Padel Club, το δεύτερο πανελλήνιο τουρνουά όπου θα μετέχουν αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα».
ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Το πάντελ είναι άθλημα για άνδρες, γυναίκες, μικρούς και μεγάλους και έγινε αιτία να επιστρέψει κόσμος στον αθλητισμό. Χαρακτηριστικά η Άννυ Λιανού, αθλήτρια του Φιλαθλητικού, μας λέει: «Έγινε αιτία να επιστρέψω στον αθλητισμό... Είναι ένα άθλημα που βελτιώνει την κοινωνικότητα, το να μπορείς να γνωρίζεις νέους ανθρώπους ενώ κάνεις αυτό το άθλημα. Πιθανότατα, θα καταλήξετε να συναντήσετε πολλούς ανθρώπους που εξασκούνται στο πάντελ, διευρύνοντας τις φιλίες σας».

ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΕΝΙΣ...
Εκτός από τους τοίχους, το υπόλοιπο παιχνίδι μοιάζει πολύ με το τένις, διασφαλίζοντας ότι ο καθένας μπορεί να το παίξει από την αρχή... Αλήθεια, ένας τενίστας έχει πιο εύκολη προσαρμογή; Ο Λαρισαίος πρώην πρωταθλητής τένις Ηλίας Τσολής μας λέει ότι: «Τα δύο αθλήματα μοιάζουν και αν κάποιος γνωρίζει το τένις προσαρμόζεται πιο εύκολα. Αυτό που λέω με σιγουριά είναι ότι το άθλημα είναι αγχολυτικό, μας αρέσει ειδικά τις βραδινές ώρες. όπου βγαίνει η κόπωση της ημέρας και μπορείς εύκολα να ανεβάσεις επίπεδο μόλις προσαρμοστείς...».
«Είναι ένα άθλημα για όλο τον χρόνο χάρη στις εγκαταστάσεις που είναι κλειστές. Παίζουμε 365 μέρες τον χρόνο. Το διασκεδάζουμε εδώ και επτά μήνες και κάθε αγώνας είναι για μας απόλαυση. Έχω ενθουσιαστεί τόσο πολύ που άρχισα ταξίδια και στη Θεσσαλονίκη!» προσθέτει ο Νίκος Μιχαλακόπουλος, ένας άλλος σημαντικός Λαρισαίος αθλητής του τένις.
Πάντως, εκτός από αθλητές, το πάντελ αρχίζει να δημιουργεί και προπονητές. Χαρακτηριστικά ο Παύλος Μπαλάφας, πρωταθλητής τένις και τώρα προπονητής, μας απακάλυψε πως ...«ίσως ασχοληθώ και με την προπονητική του πάντελ. Παίζω μόλις έναν μήνα, έχω ενθουσιαστεί και ψάχνω να δω αν υπάρχει τέτοια σχολή».
Το πάντελ είναι τo πιο ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ευρώπη. Αναμένεται να είναι το επόμενο Ολυμπιακό άθλημα, 1ο δημοφιλέστερο άθλημα στην Αργεντινή, 2ο δημοφιλέστερο άθλημα στην Ισπανία, άθλημα που συνδυάζει τένις, σκουός και ρακέτα, άθλημα απλό για όλες τις ηλικίες και φυσική κατάσταση, ιδανικό και εύκολο για παιδιά, το οποίο προωθεί την ομαδικότητα, κοινωνικό και διασκεδαστικό, οικογενειακό άθλημα, βελτιώνει τα αντανακλαστικά, η αντίληψη είναι σημαντικότερη από τη σωματική δύναμη, και είναι ιδανικό για σωστή άθληση και βελτίωση της υγείας.
Στο Olympic Padel Club παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες padel από εκπαιδευμένους coaches, όπως ενοικίαση γηπέδων, ομαδικά, αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα για αρχάριους ή προχωρημένους, για παιδιά και για ενήλικες. Σε αυτό το άθλημα παίζουν δύο εναντίον δύο και επομένως η εμπιστοσύνη με τον συμπαίκτη σου είναι θεμελιώδης, ακόμη κι αν δεν χρειάζεται να του δώσεις την μπάλα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass