Με την πλάτη στον τοίχο…

ΑΠΩΛΕΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ *ΣΤΕΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ», ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣΤΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΝΟΔΟΥ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2022 21:20

Στις καθυστερήσεις απέφυγε τον εφιάλτη ο Δωτιέας Αγιάς, ο οποίος πήρε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2 κόντρα στον Αστέρα Καρδίτσας σε εντός έδρας αγώνα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική (4ος Όμιλος). Ένα αποτέλεσμα που κάνει πολύ δύσκολη τη συνέχεια για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι ωστόσο έχουν ακόμη ελπίδες ανόδου, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


Σ’ ένα παιχνίδι που έπρεπε να είχε κερδηθεί πάση θυσία, η ομάδα της Αγιάς -αν και δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες- δεν επέδειξε την απαιτούμενη οξυδέρκεια και αποτελεσματικότητα για να φτάσει στον στόχο της. Από δω και πέρα (και με δεδομένο το βαθμολογικό προβάδισμα του Πύρασου, της Στυλίδας και του Διγενή), το «δύο στα δύο» αποτελεί μονόδρομο για τον Δωτιέα προκειμένου να κάνει το όνειρο της ανόδου πραγματικότητα.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Δωτιέα Αγιάς που μόλις στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Χατζή, ο οποίος με έξυπνο «τακουνάκι» μετά από σέντρα του Μακρή έγραψε το 1-0.
Απέναντι σ’ έναν δυνατό και έμπειρο αντίπαλο ο Δωτιέας Αγιάς συνέχισε τις επιθετικές του πρωτοβουλίες και στο 3ο λεπτό έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, ωστόσο ο Τσατσαλίδης σημάδεψε το δοκάρι.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 8’ με τον Ντόβα και στο 17’ με τον Τζέκο, για να φτάσουμε στο 35’ όταν ο Μακρής έχασε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Τελικά, κι ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, στο 45’+2’ οι φιλοξενούμενοι με τον Ντόβα κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια φτάνοντας στο 1-1.
Ο Δωτιέας Αγιάς μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να βάλει ένα τέλος στην αγωνία, αλλά τόσο ο Μακρής στο 46’ όσο και ο Μπλατσέρης στο 58’ δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα.
Από το 60’ και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να ρισκάρουν για τη νίκη παίζοντας με δύο σέντερ φορ και τρεις στην άμυνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο 77’ ο Καραγιάννης μετά από μπαλιά του Μπιτέλη να δώσει για πρώτη φορά το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους γράφοντας το 1-2.
Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο Ανάβρας πάγωσε, αφού ενδεχόμενη ήττα θα ήταν καταστροφική για τον Δωτιέα που τελικά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και στο 90’+3’ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Κουμπούρα.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Μάλτζαρης, Τσακάλι, Δημολιός, Μάνικος (65’ Πατσιωτός), Ντακούλας, Κουμπούρας, Σούλης (46’ Γκατζούλης), Τσιρογιάννης (46’ Σούμπασης), Τσατσαλίδης, Χατζής (58’ Μπλατσέρης), Μακρής.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Ι. Παφλιάς): Γεωργαντζάς, Ζάρρας, Καραγκούνης, Μάττας, Καλύβας, Σάββας (65’ Μπάλλας), Μπιτέλης, Μίχος (59’ Ρόβας), Τζέκος, Τσιρογιάννης (70’ Καραγιάννης), Ντόβας.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πύρασος-Μακεδονικός Φούφα 2-0
(20’ αυτ., 36’ Οικονόμου)
Δωτιέας Αγιάς-Αστέρας Καρδίτσας 2-2
(1’ Χατζής, 90’+3’ Κουμπούρας-45’+2’ Ντόβα, 77’ Καραγιάννης)
Πυρσός Γρεβενών-ΑΟ Στυλίδας 0-1
(18’ Βαρυπάτης)
Ρεπό: Διγενής Νεοχωρίου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μακεδονικός Φ. 13-3 12
Πύρασος 17-4 10
Στυλίδα* 4-1 7
—————————————
Διγενής* 6-5 7
Δωτιέας Αγιάς* 5-6 5
Αστέρας* 3-12 1
Πυρσός* 1-18 0
*Με αστερίσκο (*) οι ομάδες που έχουν κάνει το ρεπό τους.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (29/5)
Πυρσός Γρεβενών - Δωτιέας Αγιάς
Στυλίδα - Μακεδονικός Φούφας
Διγενής - Αστέρας Καρδίτσας
Ρεπό: Πύρασος Ν. Αγχιάλου

 

Τ. Μπεριτζάς: Ισως αυτός ο βαθμός να αποδειχθεί χρυσός

Τη δυσαρέσκειά του από το τελικό αποτέλεσμα εξέφρασε μετά το χθεσινό παιχνίδι ο τεχνικός του Δωτιέα Αγιάς, Τάσος Μπεριτζάς, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι η ομάδα έχει ελπίδες ανόδου και μάλιστα όπως χαρακτηριστικά είπε με ισάριθμες νίκες στα δύο παιχνίδια που απομένουν μπορεί να πετύχει τον στόχο της ανόδου.
Αναλυτικά:
«Ήταν ένα κακό αποτέλεσμα για μας, ωστόσο ο βαθμός της ισοπαλίας ίσως να μας κρατήσει μέσα στο παιχνίδι της ανόδου. Χρειάζεται ηρεμία και προσπάθεια. Το ταμείο θα το κάνουμε στο τέλος. Όταν μαθηματικά δεν έχει κριθεί κάτι και η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να ξανασηκωθεί όταν πέσει, γιατί έχει παίκτες με θράσος, τότε τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Νομίζω ότι σήμερα (σ.σ. χθες) οι παίκτες δεν είχαν ηρεμία. Ήταν νευρικοί. Το άγχος και η πίεση για να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν την απαιτούμενη απόδοση. Παρ’ όλα αυτά δείξαμε ότι το παλέψαμε μέχρι το τέλος, γιατί αυτός ο βαθμός μπορεί να είναι χρυσός. Με «δύο στα δύο» η ομάδα βγαίνει μαθηματικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass