Πλήρης δικαίωση της ΑΕΛ

ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2022 21:00

Πλήρης δικαίωση για την ΠΑΕ ΑΕΛ και από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη την ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη» στους «βυσσινί», κάνοντας δεκτή την έφεση της λαρισινής ΠΑΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ εξετάζει το ενδεχόμενο να στραφεί νομικά κατά της ΕΠΟ για αλλοίωση του φετινού πρωταθλήματος της Super League 2 σχετικά με τα κριτήρια αδειοδότησης 11 ΠΑΕ στις οποίες επέτρεψαν να κάνουν μεταγραφές.


Η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ αναφέρει:
«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. έλαβε την εξής απόφαση.
Δέχεται την έφεση της ΠΑΕ Αθλητική Ένωση Λάρισας κατά της υπ’ αριθμ. 232/2022 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο.
Εξαφανίζει την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και κηρύσσει απαράδεκτη την ασκηθείσα πειθαρχική δίωξη».
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ
Επί του θέματος η ΠΑΕ ΑΕΛ τοποθετήθηκε με χθεσινή της ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«-Η απόλυτη ηθική δικαίωση για την ΑΕΛ και τον πρόεδρό της κ. Αλέξιο Κούγια ήταν η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας που τιμώρησε με έκπτωση από το αξίωμα τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, τον αναπληρωτή πρόεδρο Αστέριο Αντωνίου, τον ταμία Κλέαρχο Τζαφέρη, αλλά και ουσιαστικά τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ Νίκο Μπάρτζη και τον διευθυντή της υπηρεσίας Αδειοδοτήσεων και νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ Βασίλη Σαράκη για τη σκανδαλώδη απόφασή τους, κατόπιν παράνομης εισηγήσεως των δύο δικηγόρων, να αδειοδοτήσουν 11 ΠΑΕ της Super League 2 και να τους επιτρέψουν να κάνουν μεταγραφές αλλοιώνοντας το πρωτάθλημα της Super League 2.
Την τιμωρία των δύο δικηγόρων η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
-Δεκτή έγινε η έφεση της ΑΕΛ από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και έτσι εξαφανίσθηκε το εξοντωτικό πρόστιμο των 11.000€ το οποίο είχε επιβάλει, μετά από παράνομη άσκηση πειθαρχικής διώξεως, οι ποδοσφαιρικοί Εισαγγελείς μετά από εισήγηση του Ιάκωβου Φιλιππούση, στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, δικαιώνοντας της ΑΕΛ και τον πρόεδρό της, οι οποίοι κατήγγειλαν διωγμό της ΑΕΛ και του κ. Κούγια, ώστε να μην αναδεικνύει τις παρανομίες που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για αυτές τις συμπεριφορές των ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων και των πειθαρχικών δικαστών ο κ. Κούγιας και η ΠΑΕ ΑΕΛ θα υποβάλουν αναφορά στην πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά θα καταγγείλουν και τον Ιάκωβο Φιλιππούση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Σημειωτέον ότι ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ εκκρεμεί η εκδίκαση αλλά και αποφάσεις άλλων αυτού του είδους παράνομων διώξεων».

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
ΤΟΥ ΟΜΑΡ ΑΜΠΟΥΝΤ
Παρελθόν για τους «βυσσινί» αποτελεί ο Ομάρ Αμπούντ, καθώς χθες λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο των δύο πλευρών. Ο Κενυάτης αμυντικός αγωνίστηκε σε 23 συνολικά ματς τη φετινή σεζόν (20 στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο) με 1823 συνολικά λεπτά συμμετοχής.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
«H ΑΕΛ για οικονομικούς λόγους που αφορούν την επιβίωσή της έλυσε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιο συνεργασίας με τον διεθνή Κενυάτη ποδοσφαιριστή Οmar Abud.
Στον Οmar Abud ευχόμαστε κάθε ευτυχία στην ποδοσφαιρική του και στην οικογενειακή του ζωή, γιατί είναι ένα θαυμάσιο παιδί τον οποίο αγαπήσαμε όλοι και τον περιμένουμε σύντομα να είναι πάλι μέλος της οικογένειάς μας.
Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα δημοσιοποιήσουμε το συγκινητικό μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο κ. Αλέξιο Κούγια».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ
Ανακοίνωση με αφορμή τον χαμό του πρώην προέδρου της ΑΕΛ Ηλία Κελεσίδη εξέδωσε η ΠΑΕ στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ θεωρεί υποχρέωσή της να υπερτονίσει την τεράστια προσφορά του Ηλία Κελεσίδη, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία σε καιρούς χαλεπούς και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να επαναφέρει την ομάδα στην Α’ Εθνική.
Μπορεί εκείνος ο στόχος να μην επετεύχθη, ωστόσο η απαρχή της «λαρισοποίησης» του ρόστερ και η προώθηση των γηγενών ταλέντων, φέρουν την υπογραφή του Ηλία Κελεσίδη.
Επί προεδρίας του μπήκαν οι πρώτες βάσεις για τη δημιουργία της «ομάδας μοντέλο» κι αυτό είναι μια ιστορική νομοτέλεια που δεν μπορεί να παραγραφεί.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της λαρισινής γης που σκέπασε έναν από τους κορυφαίους σκαπανείς της αγαπημένης μας ομάδας».
Παράλληλα με άλλη ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΛ υποστηρίζει ότι μετά από ενέργειες ανακάλυψε τον δράστη της επίθεσης στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων Κ-20 στην Ξάνθη τον οποίο κατονόμασε και παράλληλα δημοσιοποίησε τη φωτογραφία του στο Instagram.
Δ.Σ. ΓΙΑ ΕΡΤ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
Κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στη Σούπερ Λίγκα 2. Στο Δ.Σ. που θα ξεκινήσει στις 13.00 θα γίνει ενημέρωση για τη σύμβαση με την ΕΡΤ, καθώς επίσης και για το μείζον θέμα των χρημάτων που δικαιούνται οι ομάδες από τη φορολόγηση του στοιχήματος. Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση εταιρείας για συνεργασία μετάδοσης αγώνων εκτός εκείνων που προβάλλονται από την ΕΡΤ.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42 - 4ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ενημέρωση σχετικά με τη σύμβαση της ΕΡΤ
2. Ενημέρωση σχετικά με το ποσοστό που προκύπτει από τα κέρδη φορολόγησης του στοιχήματος
3. Παρουσίαση εταιρείας για συνεργασία μετάδοσης αγώνων εκτός εκείνων που προβάλλονται από την ΕΡΤ
4. Διάφορα Θέματα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass