ΑΕΛ

Τα οικονομικά σε πρώτο πλάνο…

*ΕΝΩ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΠΑΙΡΝΕΙ …ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ *ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΕ Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2022 21:30

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου με κύριο θέμα τα οικονομικά, τα οποία μπήκαν στην ατζέντα ακόμα πιο επιτακτικά μετά τις προσφυγές των πρώην ποδοσφαιριστών Ντουρμισάι και Τσόσιτς που θα εκδικαστούν αύριο Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Ντουρμισάι οφείλονται 20.000 ευρώ και στον Τσόσιτς 10.000 ευρώ.
Αυτήν τη στιγμή όμως, το κυριότερα πρόβλημα της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι οι μηνιαίες δόσεις σε Εφορία και ΙΚΑ. Στην Εφορία υπάρχουν τρεις κατηγορίες ρυθμίσεων σε 48, 72, 100 δόσεις και στο ΙΚΑ τρέχοντες δόσεις.
Στην Εφορία τα χρέη είναι μηνιαίως 35.000 ευρώ, ενώ στο ΙΚΑ 12.000 ευρώ. Παράλληλα τα σημαντικά χρέη είναι σε Πέτριτς, Στάνκοβις και Γκοΐκοβιτς, ύψους 400.000 ευρώ, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί η λαρισινή ομάδα να πάρει αδειοδότηση.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η ΠΑΕ ΑΕΛ έκανε πρόταση στους τρεις να δοθούν 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρέη να ρυθμιστούν σε δύο χρόνια, ώστε να λυθεί το θέμα.
Μέχρι τώρα δεν υπάρχει απάντηση και αυτήν τη στιγμή ο μεγαλομέτοχος είναι έτοιμος να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση, αφού η ολική εξόφλησή τους, αν δεν δεχτούν τον διακανονισμό, θα γίνει σε δύο χρόνια με δεδομένο ότι η ΑΕΛ έχει συμβόλαια παικτών και δεν χρειάζεται μεταγραφές. Κάτι που σημαίνει ότι, αν συνεχιστούν οι πληθωριστικές πιέσεις, το ποσό θεωρητικά θα απομειωθεί ως αξία χρήματος.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Η ΑΕΛ έκανε πρόταση για ανανέωση συμβολαίου στον Θανάση Παπαγεωργίου και στον Κώστα Θεοδωρόπουλο και περιμένει την απάντησή τους ως αύριο. Σχετικά με την προετοιμασία, το πιθανότερο είναι να αρχίσει στις 15 Ιουλίου.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
Τα σενάρια αναδιάρθρωσης που δημοσίευσε η «ΕτΔ» αρχίζουν και πυκνώνουν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό δημοσίευμα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας: «Το σενάριο αναδιάρθρωσης της Super League ότι η υπόθεση Παναιτωλικού είναι αρκετά σοβαρή, αφού υπάρχουν στοιχεία τα οποία θα «βγουν» στην ακροαματική διαδικασία, ο Παναιτωλικός κινδυνεύει ακόμη και με υποβιβασμό. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Λαμία σώνεται και ο Απόλλων Σμύρνης παίζει μπαράζ.
Σε περίπτωση που προχωρήσει και μια ενδεχόμενη αναδιάρθρωση με 16 ομάδες προκύπτουν νέα δεδομένα. Αν υποβιβαστεί ο Παναιτωλικός, οι ομάδες της Super League γίνονται 13. Απόλλων Σμύρνης και Βέροια δεν θα παίξουν μπαράζ, θα είναι και οι δύο στην πρώτη κατηγορία, φτάνουμε τις 15 και λείπει μία. Κενό που θα καλυφθεί από τις δεύτερες της Super League 2. ΑΕΛ και Καλλιθέα θα τεθούν αντιμέτωπες σε νέο μπαράζ για να καλυφθεί το κενό. Ακραίο το σενάριο, αλλά στην Ελλάδα είμαστε!».
Το ερώτημα είναι με τι ομάδες θα αγωνιστούν και πότε θα γίνει το μπαράζ των δεύτερων των Ομίλων της Super League 2...

Του Σωτ. Κέλλα

 

 

ALKAZAR_3.jpg

ALKAZAR_4.jpg

ALKAZAR_5.jpg

Παρόντες ήταν οι εορτάζοντες Κώστας Φιλιππούλης, αντιδήμαρχος Κιλελέρ, και Κώστας Νινίκας, σύμβουλος
του δημάρχου Τυρνάβου

 

Επιμνημόσυνη δέηση...

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 58χρονων γενεθλίων της ΑΕΛ και μετά από ομόφωνη απόφαση στην τελευταία Γενική Συνέλευση του σωματείου τελέσθηκε χθες από τον εφημέριο πάτερ-Γεώργιο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νέστορα στο Αλκαζάρ για τους αδικοχαμένους φιλάθλους, αθλητές και διοικητικούς.
Μετά το τέλος κατατέθηκε ανθοδέσμη στο σημείο της εξέδρας όπου σκοτώθηκε ο άτυχος φίλαθλος Χαράλαμπος Μπλιόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass