ΑΓΓΛΙΑ

Εξι αγώνες με ...άρωμα τίτλου, Ευρώπης και παραμονής

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2022 20:45

Η Λίβερπουλ θα επιδιώξει σήμερα, όταν επισκεφτεί στο «Βίλα Παρκ» την Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, να πιάσει προσωρινά στην κορυφή της Premier League τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτή είναι μία από τις έξι -εξ αναβολής- αναμετρήσεις που είναι προγραμματισμένες στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, από σήμερα (10/5) έως και το βράδυ της Πέμπτης (12/5).
Μπορεί οι «Κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ να έχουν κυριαρχήσει, έχοντας τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις με τους «χωριάτες» σε όλες τις διοργανώσεις και τις δύο έδρες, όμως τη μοναδική τους ήττα σε αυτό το διάστημα είναι δύσκολο να την ξεχάσουν. Ήταν 4 Οκτωβρίου 2020, για το πρωτάθλημα, όταν η Άστον Βίλα συνέτριψε με σκορ 7-2 τη Λίβερπουλ. Η οικοδέσποινα, που προέρχεται από δύο επιτυχίες στη σειρά, βρίσκεται μακριά από περιπέτειες, αλλά και την Ευρώπη, περιμένοντας αδιάφορη την ολοκλήρωση της σεζόν. Αντίθετα η Λίβερπουλ, η οποία το Σάββατο θα διεκδικήσει το Κύπελλο απέναντι στην Τσέλσι, είδε τις ελπίδες της για τον τίτλο της Premier League να υφίστανται τεράστιο πλήγμα το Σάββατο (7/5), με την ισοπαλία (1-1) απέναντι στην Τότεναμ, τερματίζοντας ένα σερί 12 διαδοχικών εντός έδρας νικών στο πρωτάθλημα, αλλά δείχνει αποφασισμένη να πάει έως το τέλος.
Μία ημέρα αργότερα -την Τετάρτη 11/5- θα επιστρέψει στο γήπεδο η Μάντσεστερ Σίτι, προκειμένου -μετά τη συντριβή (5-0) της Νιούκαστλ- να αντιμετωπίσει στο «Μολινό» τη Γουλβς του Ζοσέ Σα, επιδιώκοντας να κάνει ένα ακόμα βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου της. Οι «Λύκοι» πάντως δεν είναι αδιάφοροι, αφού στο ...πεδίο τους υπάρχει ακόμη η ευρωπαϊκή έξοδος.
Τη συνάντηση του Βόρειου Λονδίνου, ανάμεσα στην Τότεναμ και την Άρσεναλ, που κλείνει το πρόγραμμα (12/5), χαρακτήρισε ως μία καθοριστική στιγμή της σεζόν, ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, καθώς αμφότερες προσπαθούν να κλείσουν θέση στην πρώτη τετράδα, εξασφαλίζοντας μια αυτόματη θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν. Η τέταρτη Άρσεναλ μπαίνει στο ματς με πλεονέκτημα τεσσάρων βαθμών έναντι της Τότεναμ και γνωρίζοντας ότι μια νίκη θα είναι αρκετή για να εξασφαλίσει τη θέση της στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση για πρώτη φορά από το 2017.
Το πρόγραμμα των εξ αναβολής αγώνων στην Premier League έχει τα εξής:
33η αγωνιστική
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ σήμερα
Λιντς-Τσέλσι 11/5
Γουλβς-Μάντσεστερ Σίτι 11/5
21η αγωνιστική
Λέστερ-Νόριτς 11/5
30ή αγωνιστική
Γουότφορντ-Έβερτον 11/5
22η αγωνιστική
Τότεναμ-Άρσεναλ 12/5


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)
Μάντσεστερ Σίτι     86 -35 αγ. - Champions League
Λίβερπουλ     83 -35 αγ. - Champions League
Τσέλσι     67 -35 αγ.
Άρσεναλ     66 -35 αγ.
Τότεναμ     62 -35 αγ.
Μάντσεστερ Γιουν.     58 -37 αγ.
Γουέστ Χαμ     55
Γουλβς     50 -35 αγ.
Μπράιτον     47
Κρίσταλ Πάλας     44 -35 αγ.
Άστον Βίλα     43 -34 αγ.
Νιούκαστλ     43
Μπρέντφορντ     43
Λέστερ     42 -34 αγ.
Σαουθάμπτον     40
Έβερτον     35 -34 αγ.
Μπέρνλι     34 -35 αγ.
Λιντς     34 -35 αγ.
Γουότφορντ     22 -35 αγ. -Υποβιβάστηκε
Νόριτς     21 -35 αγ. -Υποβιβάστηκε

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass