«Τεράστια η επιτυχία και τα οφέλη για τη Λάρισα»

ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ - «ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2022 20:25

Σε μία πρώτη αποτίμηση της «σπουδαίας αυτής διοργάνωσης», όπως χαρακτήρισε τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, προχώρησε χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Καλογιάννης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στην «τεράστια η επιτυχία και τα οφέλη για τη Λάρισα» από τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις όποιες αδυναμίες και προβλήματα παρουσιάστηκαν, τονίζοντας «το πρόσημο από τη διοργάνωση του 4ου ΕΤΑΠ και του τερματισμού στην πόλη ήταν απολύτως θετικό».

 

ΤΑ ΟΦΕΛΗ
«Η πόλη απέδειξε ότι μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες και σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις και σ’ αυτόν τον δρόμο θα συνεχίσει» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Όπως καταλαβαίνετε για τη Λάρισα τα οφέλη είναι τεράστια. Όχι μόνο γιατί έγινε στη Λάρισα ο τερματισμός του 4ου ΕΤΑΠ, με την τεράστια προβολή που συνεπάγεται για την πόλη, αλλά κατέδειξε ότι η πόλη μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις.
Είναι εύκολα αντιληπτό ότι οι μεγάλες διοργανώσεις, όπως αυτές που έχουν γίνει στο παρελθόν ή αυτές που θα γίνουν στο μέλλον, συμβάλλουν και στη στήριξη της οικονομίας της πόλης, είτε έμμεσα με την προβολή που εξασφαλίζει η περιοχή, είτε άμεσα. Ειδικά σε μια κρίσιμη περίοδο, μετά την πανδημία τέτοιου είδους event, με άμεσο και έμμεσο οικονομικό αποτέλεσμα πρέπει να αποτελούν ζητούμενο για τη Λάρισα.
Κατά την άποψή μου πέρα από τη στενή συνεργασία που είχαμε για την προετοιμασία του αγώνα, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων στελεχών που ενεπλάκησαν στη διοργάνωση ήταν η συμμετοχή του κόσμου.
Θέλω λοιπόν σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν και κινητοποιήθηκαν σε συνεργασία μαζί μας για αυτήν τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, αλλά με τεράστια σημασία για την προβολή αλλά και την οικονομία της πόλης.
Εξάλλου πιστεύω βαθιά πως το θέμα της συμμετοχής της κοινωνίας στη δημόσια σφαίρα και στα δρώμενα, που εξελίσσονται στην πόλη αφενός συνιστά παράγοντα επιτυχίας μεγάλων διοργανώσεων και γεγονότων αλλά αφετέρου αφορά και βαθύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον ρόλο των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες, την καλλιέργεια της ατομικής και κοινωνικής συνείδησης, το αίσθημα της αλληλεγγύης κ.ά.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως το κεφάλαιο «συμμετοχή και συμμετοχικότητα» των ανθρώπων της πόλης σε τέτοια γεγονότα και όχι μόνο αποτελούν κρίσιμο στοιχεία αλλά και λύση σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν».

 

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Αναφερόμενος στα προβλήματα που παρατηρήθηκαν ο κ. Καλογιάννης είπε:
«Σε ό,τι αφορά το θέμα της ενημέρωσης, το γεγονός της διεξαγωγής του αγώνα ήταν γνωστό στα ΜΜΕ εδώ και εβδομάδες, ενώ αναλυτικά για τα μέτρα που θα ίσχυαν οι σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. έγιναν πριν το Πάσχα, ενώ τις ημέρες πριν τον αγώνα η ενημέρωση από τον Δήμο εντατικοποιήθηκε. Δόθηκε και συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή και τον Διοικητή της Τροχαίας. Μάλιστα στις ανακοινώσεις προσδιορίζονταν με μεγάλη ακρίβεια και το χρονικό διάστημα των τριών τεσσάρων ωρών που θα κορυφώνονταν τα μέτρα. Άρα λοιπόν, δεν τίθεται θέμα έλλειψης ενημέρωσης.
Σε κάθε περίπτωση για όσους οδηγούς ταλαιπωρήθηκαν επειδή δεν γνώριζαν και δεν ενημερώθηκαν οφείλουμε μια συγγνώμη, καλώντας τους παράλληλα να παρακολουθούν τη δραστηριότητα στην πόλη.
Για όσους είχαν ενημερωθεί και γνώριζαν για τον αγώνα και τα μέτρα και προτίμησαν εκείνες τις ώρες να κινηθούν με αυτοκίνητο, θέλω να τονίσω την αναγκαιότητα η πόλη, φορείς και κοινωνία, να λειτουργούν όσο γίνεται πιο συντεταγμένα. Είναι κέρδος για όλους.
Επίσης, υπάρχει και μια άλλη κριτική, ότι «ο αγώνας θα έπρεπε να γίνει Κυριακή». Αντιλαμβάνεστε όλοι πως σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση με ΕΤΑΠ σχεδιασμένη κεντρικά δεν θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να επιβάλει ημερομηνίες και ημέρες.
Σήμερα λοιπόν μιλάμε για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, που στέφθηκε με επιτυχία, παρά τα προβλήματα, τις αδυναμίες και τις όποιες παραλείψεις, είτε σε κεντρικό οργανωτικό επίπεδο είτε και σε τοπικό. Τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά και έχουν να κάνουν με την οικονομία της πόλης και την προβολή της.
Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο των μεγάλων διοργανώσεων και γεγονότων. Συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της πόλης, καθιστούν τη Λάρισα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Η Λάρισα, με τη φετινή εμπειρία και την εικόνα που παρουσίασε στη διοργάνωση θα διεκδικήσει την παρουσία της και στην επόμενη διοργάνωση του Hellas Tour».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass