F1

FIA: Προσωρινό μπλόκο στους 6 αγώνες Sprint

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2022 14:10

Η FIA μπλόκαρε την πρόταση ομάδων και Liberty για 6 αγώνες Sprint από το 2023. Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της FIA για τη Formula 1 επικράτησε ένταση, με την Ομοσπονδία να απαιτεί οικονομική αποζημίωση για να επικυρώσει την πρόταση!

Πιθανός δεύτερος αγώνας στη Σιγκαπούρη αντί του Ρωσικού GP. Μόλις δύο μέρες μετά τον αγώνα στην Imola, η Επιτροπή της FIA για τη Formula 1 συνεδρίασε στο Λονδίνο. Πολλά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν, όπως οι κανονισμοί του 2026, αλλά και η αντικατάσταση του Ρωσικού GP. Πριν από όλα, όμως, τέθηκε επί τάπητος η πρόταση των επικεφαλής της F1 για διπλασιασμό των αγώνων Sprint από το 2023.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Mohammed Ben Sualyem, ο οποίος προέδρευε στην Επιτροπή, αρνήθηκε να δώσει την έγκρισή του. Καλά πληροφορημένες πηγές, μάλιστα, θέλουν τον Sulayem να ζητά μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από τη FOM προς τη FIA προκειμένου να κάνει δεκτό το αίτημα! Η απαίτηση του Sulayem προκάλεσε την οργή των ομάδων και της FOM. Υπήρξαν εκατέρωθεν αντεγκλήσεις με τις ομάδες να κατηγορούν την Ομοσπονδία για απληστία. Η FIA δεσμεύτηκε να επανεξετάσει το ζήτημα στο μέλλον. Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη F1, όμως, προέκυψαν και άλλες ειδήσεις. Μπορεί να μην έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση για τον αγώνα που θα αντικαταστήσει το Ρωσικό GP. Όμως, υπήρξαν ενδιαφέρουσες εξελίξεις σχετικά με το θέμα. Η Σιγκαπούρη προέκυψε ως μία πολύ πιθανή λύση στο πρόβλημα αυτό. Αρχικά, το Ρωσικό GP ήταν να διεξαχθεί μεταξύ 23 και 25 Σεπτεμβρίου, με τον αγώνα στη Σιγκαπούρη να ακολουθεί μία εβδομάδα μετά. Η πρόταση που φαίνεται πως κερδίζει έδαφος είναι η διεξαγωγή διπλού αγώνα στη Marina Bay. Οι ομάδες θα πάνε, απλώς, στη Σιγκαπούρη μία εβδομάδα νωρίτερα, κάτι που φαίνεται να βολεύει όλους τους εμπλεκόμενους. Ωστόσο, δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση επί του ζητήματος αυτού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass