Λιλιπούτειοι άσοι... εν δράσει

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2022 20:30

Ισόπαλο το ντέρμπι κορυφής
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ (1-1)

Χωρίς νικητή έληξε το χθεσινό ντέρμπι κορυφής του 2ου Ομίλου της Κ-16 στην Κοιλάδα ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρισας και τον Απόλλωνα Λάρισας, οι οποίοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1. Ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τον Απόλλωνα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τον Ηρακλή στη 2η θέση στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος (απομένει ένα εξ αναβολής παιχνίδι, το Πελασγιώτιδα-Δήμητρα Γιάννουλης, που παρουσιάζει σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον σχετικά με την πρόκριση στην τελική φάση).


Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής αναμέτρησης η ένσταση που υπέβαλε μετά το τέλος του ντέρμπι και η οποία καταγράφηκε στο φύλλο αγώνος από τoν Ηρακλή Λάρισας για αντικανονική συμμετοχή παικτών του Απόλλωνα, υπό την έννοια ότι έχουν συμμετοχή και στο πρωτάθλημα Νέων της Super League 2.
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αξιόλογες ομάδες, που προσπάθησαν για το καλύτερο.
Οι γηπεδούχοι που ήθελαν τη νίκη έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 12’ με τον Καμέα, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βαγενά. Τελικά ο Ηρακλής στο 19’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν μετά από ενέργεια του Φ. Στεργιούλη ο Μεσσής έγραψε το 1-0.
Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απαντήσει στο 32’ με το δυνατό σουτ του Γάκη, όμως ο τερματοφύλακας Παρλίτσης αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, η οποία στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι για να καταλήξει κόρνερ.
Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος, με τον Ηρακλή να απειλεί στο 47’ με τον Κουτζαηλία (ενώ στη συνέχεια ο Φ. Στεργιούλης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, όμως είχε καταλογιστεί οφσάιντ).
Ο Απόλλωνας Λάρισας ανέβασε στροφές και στο 57’ είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Κεντερλίδη, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 73’ με τον Κουτζαηλία και στο 75’ με τον Ράμα ο Ηρακλής είχε δύο ακόμα καλές προσπάθειες για να φτάσουμε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης (80’), όταν μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Κούρτι από τα αριστερά ο Κεντερλίδης με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Παρλίτσης, Κουφοζήσης, Αναγνώστου, Δάσκαλος, Παπαγεωργίου, Παυλίδης, Κουτζαηλίας, Στεργιούλης Φ., Μεσσής, Καμέας, Ράμα (Πατσιατζής, Ζιώγας, Μήτρος, Στεργιούλης Γ., Μέτσιος, Ράπτης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ι. Μπαρλαγιάννης): Βαγενάς, Διβανές, Κλεισιάρης, Ντόβας, Γάκης, Αγριόδημος, Κωστόπουλος, Κούρτι, Βαλδούμας Θ., Βαλδούμας Κ., Κεντερλίδης (Γεωργίου, Σουλούκος, Όντος, Μπούντας, Μπουρονίκος).

c3.jpg

Σημαντικό τρίποντο για την Αστραπή Ν.Π.
ΝΙΚΗΣΕ 4-2 ΤΟΥΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥΣ/ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Νίκη που την κρατάει ζωντανή στη μάχη της πρόκρισης στο πρωτάθλημα της Κ-15 πέτυχε η Αστραπή Ν. Πολιτείας με 4-2 κόντρα στους Ατρόμητους/Θύελλα. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με συναρπαστική εξέλιξη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα ισάριθμα γκολ του Κιουρτσή, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι σε 2-1 με τον Μητρακόπουλο.
Ο Δαλλιός έγραψε το 3-1, αλλά ο Κουματζέλης μείωσε εκ νέου σε 3-2. Κι ενώ όλα ήταν ανοιχτά, ο Τσακμάκης πέτυχε το 4-2 και σφράγισε τη νίκη της Αστραπής.
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Λ. Βλάχος): Τσιάρας Θεόφ., Τσιάρας Αθ., Δημοβέλης, Καραμάνης, Παπάγγελος, Παπαδάκος, Δαλλιός, Τσακμάκης, Καγκελάρης, Μπρισίμης, Κιουρτσής (Καραμούτης, Παπαδόντας, Σταυρίδης, Μπουρντένας, Κόκκας, Σαγάνης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ (Τηλ. Ζιάκας): Ραζακιάς, Αγάκος, Τενεκές, Καραγιάννης, Καλαθάς, Νικολαΐδης, Ρίζος, Μητρακόπουλος, Δημηνίκος, Κουμαντζέλης, Αθανασίου (Γαλογαύρος).

c4.jpg

Σε θέση πρόκρισης ο Απόλλων Λάρισας (1)
ΜΕΤΑ ΤΟ 5-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΣΤΟΝ 2ο ΟΜΙΛΟ

Πολύτιμη νίκη με το ευρύ 5-0 επί του Αβέρωφ πέτυχε ο Απόλλων Λάρισας (1) στον 2ο Όμιλο της Κ-13 και αναρριχήθηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, που είναι θέση πρόκρισης. Ωστόσο επειδή εκκρεμεί το ματς Δωτιέας-Νίκη Μιχαήλ η 2η θέση παραμένει ακόμη ανοιχτή (καθώς η ομάδα της Αγιάς έχει βαθμολογικές ελπίδες).
Τα γκολ για τους «κυανόλευκους» στο χθεσινό παιχνίδι πέτυχαν οι Τουρσουνίδης 2, Ρίζος, Ντουμόπουλος και Καζατζής.

c7.jpg

«Διπλό» για το Συκούριο

Εκτός έδρας νίκη κατέγραψε στον επίλογο του 2ου Ομίλου της Κ-13 ο Κίσσαβος Συκουρίου, ο οποίος επικράτησε στους Αμπελόκηπους της ομώνυμης ομάδας με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν στο ημίχρονο προβάδισμα δύο τερμάτων με σκόρερ τον Γιάκου, ενώ για τους Αμπελόκηπους μείωσε στην επανάληψη ο Παπαχατζής, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

c6.jpg

Πέρασε στη 2η θέση η Πελασγιώτιδα

Σ’ ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι στον 1ο Όμιλο της Κ-13 η Πελασγιώτιδα επικράτησε του Ηρακλή Λάρισας με 3-1 και πέρασε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα που της δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αν και ο Ηρακλής προηγήθηκε στο σκορ με το γκολ του Γκιάστα, στη συνέχεια η Πελασγιώτιδα έκανε την ανατροπή και έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα. Με δύο γκολ του Τρέχα και ένα του Ανυφαντή οι «πετεινοί» διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 πετυχαίνοντας τον στόχο της πρόκρισης.

 

Πηγή ταλέντων η Λάρισα

c2.jpg

Α. Μεσσής-Ι. Παυλίδης (Ηρακλής Λάρισας)

Ο Ανδρέας Μεσσής είναι 15 χρονών και αγωνίζεται στην Κ-16 στη θέση του σέντερ φορ. Βρίσκεται στον Ηρακλή Λάρισας τα τελευταία 4 χρόνια, ενώ ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Δήμου και μετά έπαιξε στην Αστραπή Ν.Π. «Είναι πολύ τεχνικός παίκτης με έφεση στο σκοράρισμα» λέει ο προπονητής του Θάνος Τριανταφυλλόπουλος.
Ο 15χρονος Γιάννης Παυλίδης αγωνίζεται και αυτός στην Κ-16 στη θέση του αμυντικού χαφ. Φοράει την «κυανόλευκη» φανέλα τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς πριν αγωνιζόταν στην Ανθούπολη. Είναι δυναμικός, γρήγορος, με καλή κίνηση στον χώρο, επισημαίνει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

c8.jpg

Ι. Παπακωνσταντίνου (Προμηθέας)

Ο Ιάσονας Παπακωνσταντίνου είναι γεννημένος το 2011. Είναι αριστεροπόδαρος επιθετικός και σύμφωνα με τον προπονητή του Βαγγέλη Στεφανή είναι ένας μαχητικότατος τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά παίκτης, που δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει.

c9.jpg

Αντ. Στογιάννης-Κ. Ράπτης (Κίσσαβος Συκουρίου)

Ο Αντώνης Στογιάννης είναι 12 χρονών, αγωνίζεται στην Κ-13 στη θέση του τερματοφύλακα. Είναι γιος του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Κισσάβου Συκουρίου Σπύρου Στογιάννη και διαθέτει, όπως επισημαίνει ο προπονητής του Αστέριος Φουσίκας, καλά αντανακλαστικά. «Δείχνει ότι με καλή δουλειά το μέλλον του ανήκει» τονίζει ο κ. Φουσίκας.
Ο Κοσμάς Ράπτης είναι και αυτός 12 ετών, αγωνίζεται επίσης στην Κ-13 και η βασική του θέση είναι κεντρικός αμυντικός. Το πάθος στο παιχνίδι του και η δύναμη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του, όπως αναφέρει ο προπονητής του, ενώ κάποιες φορές τον χρησιμοποιεί και ως δεξί μπακ.

c10.jpg

Βροχή τα γκολ στο γήπεδο Αβέρωφ

Αγγλικό σκορ σημειώθηκε στο παιχνίδι του 2ου Ομίλου της Κ-12 «Ευ αγωνίζεσθαι» στο γήπεδο Αβέρωφ, όπου η ομώνυμη ομάδα νίκησε την Πελασγιώτιδα με 6-3. Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Ντρογκούλης 3, Παπανάτσιος, Φ. Παναγιωτίδης και Κ. Μητσικώστας, ενώ για την Πελασγιώτιδα σκόραραν οι Τσουμάνης, Μπούσι και Σερμέτι.

 

Παραλειπόμενα και άλλα...

c11.jpg

Ανελλιπώς στο γήπεδο και οι μητέρες...

Συνήθως οι μπαμπάδες συνοδεύουν τα παιδιά τους στο ποδόσφαιρο, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα αντιστρέφονται. Ανελλιπώς λοιπόν στο γήπεδο και οι μαμάδες, που κάνουν ολοένα και πιο έντονη την παρουσία τους. Στη συγκεκριμένη παρέα (από αριστερά) οι κυρίες Ελένη, Ντανιέλα, Μαρία, Φώφη και Αστερία που ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των παιδιών τους στην Κ-13 του Ηρακλή Λάρισας.

c12.jpg

Δύο φίλες σε... ομάδα αγοριών

Η Αφροδίτη και η Ιόλη είναι δύο φίλες, είναι δύο κοριτσάκια 12 χρονών, που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και είναι συμπαίκτριες στην αντίστοιχη ομάδα του Προμηθέα. Αγωνίζονται στην άμυνα και όπως δείχνουν σε κάθε παιχνίδι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα αγόρια-συμπαίκτες τους.

c13.jpg

Θαυμάζει το παιδί του

Μόνο χαρούμενος μπορεί να είναι ο κ. Γιώργος Ρίζος, βλέποντας τις αγωνιστικές επιδόσεις του γιου του Λάμπρου που φοράει τη φανέλα της Κ-13 του Απόλλωνα Λάρισας. Μάλιστα, ο μικρός Λάμπρος ήταν ένας από τους σκόρερ του χθεσινού 5-0 της ομάδας του επί του Αβέρωφ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass