Επιστροφή Σωτήρη Αντωνίου στην ΑΕΛ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» - ΝΕΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ - ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΚΟΛΟΜΠΙΝΟ, ΟΜΑΡ ΚΑΙ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2022 21:03

Μετά την κοινή λύση του συμβολαίου με τον Παναγιώτη Γκουτσίδη, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να προσλάβει στην τεχνική ηγεσία έναν γνωστό Λαρισαίο προπονητή, τον 47χρονο Αγιώτη Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια και πάλι στη «βασίλισσα».


Στις 18 Απριλίου του 2018 με ανάποδο ψαλίδι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στο 90’+5’ έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, στερώντας από την ΑΕΛ που ήταν καλύτερη την πρόκριση. Τότε ήταν στον πάγκο ο Αντωνίου.
Πρώτος σταθμός της προπονητικής του καριέρας υπήρξε η ΑΕΛ Καλλονής την περίοδο 2008-09 στη Δ’ Εθνική, το 2010-11 ήταν στην ομάδα του Εορδαϊκού, συνέχισε σε Πανηλειακό, Κόρινθο, Παναχαϊκή, Δωτιέα Αγιάς, Παναργειακό, Σπάρτη, Τρίκαλα, ΑΕΛ, Λαμία, Λεβαδειακό και Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Από τον Νοέμβριο του 2021 ήταν προπονητής στην ομάδα της Ρόδου.
Σαν ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν ως μέσος και αγωνίστηκε για περίπου 15 χρόνια. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως παίκτης από την ομάδα του τόπου του, τον Απόλλωνα Λάρισας, το 1995 και στη συνέχεια αγωνίστηκε με τον Α.Ο. Ξάνθης στην Α’ Εθνική από το 1997 έως το 2001, συνέχισε την καριέρα του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς την περίοδο 2001-02, στον Φωστήρα και στον Εθνικό Αστέρα τη σεζόν 2002-03, στον Α.Ο. Κέρκυρα από το 2003 έως το 2005, στον Π.Α.Σ. Γιάννινα και στον Α.Ο. Τρίκαλα τη σεζόν 2005-06, στη Δόξα Δράμας και εκ νέου στον Α.Ο. Τρίκαλα τη σεζόν 2006-07, για να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα με τη φανέλα του Εορδαϊκού.
Η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΛ:
«1. Νέος προπονητής της ΑΕΛ είναι ο Σωτήρης Αντωνίου.
Νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ είναι ο Νίκος Σαμολαδάς.
Μετά τη μη συνέχιση της συνεργασίας με τον κ. Παναγιώτη Γκουτσίδη για τους σοβαρούς οικογενειακούς λόγους που επικαλέστηκε ο ίδιος, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ ήρθε σε συμφωνία με τον Λαρισαίο προπονητή Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος θα επιλέξει τους συνεργάτες του και με τον Νίκο Σαμολαδά για να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Οι δύο άνδρες έχουν έρθει σε επαφή και συνεργάζονται.
Η εξέλιξη αυτή ήταν επιβεβλημένη, γιατί εν όψει της σοβαρότητας της καταγγελίας για το στημένο Απόλλων Λάρισας – Βέροια και τις επιβληθείσες ποινές, θα ήταν αδιανόητο με το ενδεχόμενο της διεξαγωγής 2 ή 4 μπαράζ, αφού σε περίπτωση τιμωρίας η ΑΕΛ θα πάρει τη θέση της Βέροιας, να έχει προπονητή ο οποίος δεν θα συνεχίσει τη νέα χρονιά.
Ο κ. Αντωνίου θα αναλάβει καθήκοντα την Τρίτη 3/5/2022, όποτε και θα κάνει την πρώτη του προπόνηση.
Μαζί με τον κ. Γκουτσίδη θα αποχωρήσει ο κ. Αλέξης Σπυρόπουλος, αλλά θα παραμείνουν έως το τέλος Μαΐου οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Γιάννης Ζαλαώρας, αφού οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τότε.
2. Μετά από αυτήν την εξέλιξη με απόφαση του κ. Κούγια παραμένουν στο δυναμικό της ΑΕΛ, αφού άλλωστε έχουν συμβόλαια και για τα επόμενα χρόνια, οι Colombino, Abud, Γαρουφαλιάς και υπολογίζονται κανονικά στην περίπτωση που η ΑΕΛ δώσει αγώνες μπαράζ».

 

ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΤΥΠΙΚΑ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2 στον 1ο Όμιλο, η ΑΕΛ φιλοξενεί αύριο Κυριακή (01/05, 14:45) τα Τρίκαλα στο Στάδιο Αλκαζάρ, ωστόσο τα Τρίκαλα, όπως όλα δείχνουν, δεν θα βρεθούν στο γήπεδο για να αγωνιστούν, συνέπεια της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα.
Η διοργανώτρια αρχή όρισε ...τυπικά διαιτητή τον 28χρονο Φώτη Πολυχρόνη από την Ένωση Πιερίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ, τη σεζόν 2021-2022, στην εντός έδρας νίκη 4-0 επί της Ξάνθης (29/12/2021) για τη Super League 2, στην εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με τη Βέροια (05/12/201), για τη Super League 2 και στην εκτός έδρας νίκη 3-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας (26/09/2021) για το Κύπελλο Ελλάδας. Συνεργάτες του θα είναι οι Ιωάννης Μηνούδης, Κωνσταντίνος Βρούζος, επίσης της Ένωσης Πιερίας, 4ος ο Αλέξανδρος Μέγας (Πιερίας) και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Ματθαίος Κοφίτσας από την Ε.Π.Σ. Καρδίτσας.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass