Πρώτο βήμα προς το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΟΝΑΚΟ ΣΤΟ ΣΕΦ 71-54 - ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2022 20:10

Σε ένα «φλεγόμενο» ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος από τη Μονακό, νίκησε με 71-54 και έκανε το 1-0, στην πρεμιέρα των μεταξύ τους αγώνων πλέι οφ στην Euroleague.

Και για να το πετύχει αυτό δεν χρειάστηκε να βρει έναν ή δύο σκόρερ με +20 πόντους. Το έπραξε χρησιμοποιώντας το βασικό «όπλο» του, την πιεστική άμυνά του, η οποία υποχρέωσε σε 18 λάθη τους Μονεγάσκους και η οποία κράτησε στους 10 πόντους τον ηγέτη της Μονακό, Μάικ Τζέιμς (με 2/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη).
Με κάθε παίκτη να δίνει το 100%, όταν έμπαινε στο παρκέ και τους Σακίελ ΜακΚίσικ (12 π., 2 ασ., 3 κλ.), Τόμας Ουόκαπ (11 π., 4 κλ.) να υπογράφουν δύο απίστευτα σερί, χάρη στα οποία «κόπηκαν τα φτερά» των παικτών του Σάσα Ομπράντοβιτς. Με τον έμπειρο σε φάιναλ φορ αρχηγό Γιώργο Πρίντεζη να δείχνει τον δρόμο πετυχαίνοντας μεγάλα σουτ όταν χρειάστηκε και τους Σλούκα, Βεζένκοφ (από 10 π.) να μιλούν μόνο όταν... έπρεπε. Με 7 ριμπάουντ, ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ έκανε ό,τι μπορούσε για να καλύψει το κενό του βασικού σέντερ του Ολυμπιακού Χασάν Μάρτιν.
Αύριο Μεγάλη Παρασκευή, στις 19:00, ο Ολυμπιακός θα περιμένει ξανά τους Μονεγάσκους στο ΣΕΦ, για το Game 2 της σειράς.
Η βράβευση του τέως αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, ως του 8ου Euroleague Legend στην Ιστορία προηγήθηκε του τζάμπολ του αγώνα, με τον Kill-Bill να σηκώνει όρθιους όλους τους φιλάθλους, οι οποίοι, φορώντας κόκκινα μπλουζάκια στην πλειονότητά τους, δημιούργησαν πανδαιμόνιο με τις ιαχές τους ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις στιγμές και τους τίτλους που τους χάρισε. Πλαισιωμένος από τους διοικητικούς ηγέτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ο Λαρισαίος άσος ευχαρίστησε τον κόσμο της ομάδας του Πειραιά και πρόσθεσε: «Πάμε να βοηθήσουμε την ομάδα να κάνει το πρώτο βήμα για το φάιναλ φορ». Όταν κρέμασε τα παπούτσια του, το περασμένο καλοκαίρι, ο Σπανούλης ήταν πρώτος όλων των εποχών σε έξι στατιστικές κατηγορίες στην Euroleague!
Τα δεκάλεπτα: 8-15, 33-26, 50-36, 71-54.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 11 (1), Ντόρσεϊ 4, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ 4, Σλούκας 10 (2), Βεζένκοφ 10, Πρίντεζης 12 (2), Παπανικολάου 2, Ζαν-Σαρλ 6, ΜακΚίσικ 12 (3).
ΜΟΝΑΚΟ (Σάσα Ομπράντοβιτς): Λι 9 (1), Μπέικον 2, Βέστερμαν 3 (1), Τόμας 7 (1), Ντιαλό 6, Μότουμ 5 (1), Μοτιεγιούνας 2, Χολ 10, Τζέιμς 10 (2).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass