«Χ»άρηκε η ...Βέροια

*Η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ολυμπιακό Βόλου (0-0) που είχε για καλύτερο παίκτη τον υπέροχο Θεοδωρόπουλο *Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στην ΑΕΛ

Δημοσίευση: 18 Απρ 2022 21:00

Χθες ήταν η μέρα των ισοπαλιών για ΑΕΛ και Βέροια (και μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα 0-0), αλλά χάρηκε η Βέροια που δεν μπόρεσε να νικήσει την Ξάνθη, όπως και η λαρισινή ομάδα τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει και να κάνουν αποφασιστικό βήμα παραμονής, αν ο Κώστας Θεοδωρόπουλος δεν έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του.


Η ΑΕΛ παίζοντας ανοιχτά κινδύνευσε περισσότερες φορές να δεχθεί τέρμα, παρά να πετύχει η ίδια. Παρουσιάστηκε κουρασμένη και μάλλον δύσκολα στις τελευταίες, στην κατάσταση που βρίσκεται, δύο αγωνιστικές να πετύχει το απόλυτο βαθμών, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Ημαθίας αγωνιστικά και χωρίς να πάρει βαθμό θα στεφθεί πρωταθλήτρια του Ομίλου και θα παίξει σε μπαράζ ανόδου.
Μέσα σε ένα τριήμερο η ΑΕΛ έχασε τέσσερις βαθμούς από τις δύο βολιώτικες ομάδες και παράλληλα την ευκαιρία να πλησιάσει στον πόντο την πρωτοπόρο ομάδα της βαθμολογίας.
Χθες ουσιαστικά χάθηκε αγωνιστικά η άνοδος από μια ομάδα που αδικείται βαθμολογικά από τη θέση που βρίσκεται.
Παράλληλα, είχε να αντιμετωπίσει και έναν κάκιστο διαιτητή, τον Τσέτσιλα, του Συνδέσμου Γρεβενών, που προσωπική μας άποψη είναι ότι δεν αξίζει να παίζει στη μεγάλη κατηγορία. Αμφισβητούμε τα κριτήρια των αξιολογήσεων και μάλλον η διαιτησία πρέπει να φύγει από την ΕΠΟ και να γίνει ανεξάρτητη. Δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι στο 90’ σε ανατροπή του Μαυριά.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε με τακτική 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Θεοδωρόπουλο, στην άμυνα τους Θ. Παπαγεωργίου (δεξιά), Μαϊδανός (αριστερά), Μπέρτο, Μαξιμένκο (σένετρ μπακ), στη μεσαία γραμμή: Ραμίρες, Κολομπίνο, Γιάκο και στην επίθεση τους: Νικολιά, Όγκμποε και Γλυνό.
Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου αγωνίστηκε με 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ξενοδόχοβ, στην άμυνα τους: Βερνάρδο (δεξιά), Μαρκοπουλιώτη, Φιλίπποβιτς (σέντερ μπακ) Παπακώστα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Μάνγκα, Κόλα και πιο μπροστά τους: Κουντουριώτη (δεξιά), Κότο, Ξύδα (αριστερά) και στην επίθεση τον Σιαφά.
Από την αρχή φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα διεκδικούσε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όπως επίσης κι ότι ο Κώστας Θεοδωρόπουλος ήταν σε καλή μέρα.
Οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με ηγέτες τους Ξύδα και Κουντουριώτη απείλησαν περισσότερες φορές από την ΑΕΛ που είχε να αντιμετωπίσει τον καλό Ξενοδόχοβ (πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ).
Όσες αλλαγές κι αν έγιναν, δεν άλλαξε το μοτίβο στο δεύτερο μέρος, όπου πάλι ο Ολυμπιακός Βόλου είχε καλύτερες ευκαιρίες απέναντι σε μια ΑΕΛ που μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο (με τις καθυστερήσεις...) απείλησε πιεστικά, αλλά δεν κατάφερε τίποτα.
Και φθάνουμε στο 90’ όπου ο Μαυριάς ανατρέπεται πεντακάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο διαιτητής αγνοεί την εσχάτη των ποινών.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ΑΕΛ αναδείχθηκε ισόπαλη, κάτι που διατηρεί τη διαφορά με τη Βέροια στους πέντε βαθμούς.
ΦΑΣΕΙΣ
14’: Τετ-α-τετ ο Ξύδας με τον Θεοδωρόπουλο, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
18’: Σέντρα του Θανάση Παπαγεωργίου από δεξιά και ο Νικολιάς πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
19’: Σέντρα του Γιάκου που βρίσκει τον Όγκμποε μέσα στη μεγάλη περιοχή, πιάνει σουτ μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοβ.
27’: Σουτ του Ξύδα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος.
29’: Ο Κότος σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
36’: Σουτ του Ραμίρες από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
44’: Σουτ του Κουντουριώτη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
50’: Σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Ξενοδόχοβ σε καλή θέση μπλοκάρει.
52’: Ο Σιαφά βγάζει τετ-α-τετ τον Κουντουριώτη, όμως ο Θεοδωρόπουλος αποκρούει σε κόρνερ.
62’: Ο Γλυνός σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή και στέλνει την μπάλα άουτ.
64’: Ο Ξύδας κάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά αποκρούει ο Θεοδωρόπουλος σε κόρνερ.
66’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Κόλα, κεφαλιά του Μαρκοπουλιώτη, αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.
67’: Σέντρα του Μαυριά και πιάνει κεφαλιά ο Όγκμποε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
77’: Σουτ του Κουντουριώτη μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Θεοδωρόπουλος.
86’: Ο Νίνο εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Μαξιμένκο πιάνει κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρίσκει έναν αμυνόμενο του Ολυμπιακού Βόλου και καταλήγει κόρνερ.
87’: Κόρνερ του Νίνο και ο Τσουμάνης με εντυπωσιακό άλμα πιάνει κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
90+1’: Σουτ του Μαυριά αποκρούει ο Ξενοδόχοβ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Θεοδωρόπουλος που έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και ακολούθησε ο Μπέρτος που έκανε σπουδαίο παιχνίδι. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου επίσης πολύ καλός, αλλά όχι κι ο Μαϊδανός.
Ο Μαξιμένκο μέτριος σε απόδοση, ενώ ο Κολομπίνο δεν πήγε καλά. Ο Γιάκος μαχητής, ενώ ο Ραμίρες δεν φάνηκε. Ο Νικολιάς είχε μόνο θέαμα, ενώ Γλυνός και Μαυριάς δεν πήγαν καλά. Πολύ καλός ο Νίνος, αλλά και ο Τσουμάνης τα έδωσε όλα. Ο Κώστας Παπαγεωργίου μπήκε με όρεξη αλλά... Τέλος, ο Μιλτιάδης είχε κάποιες καλές στιγμές.
Από τον Ολυμπιακό Βόλου κορυφαίοι οι: Κουντουριώτης, Ξύδας, Φιλίποβιτς και Ντιαμπί όταν χρησιμοποιήθηκε.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας, από τον Σύνδεσμο Γρεβενών, απέτυχε στο έργο του. Κακώς βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία, ούτε καλό παρουσιαστικό ούτε καλά σφυρίγματα. Ο πρώτος βοηθός Μωυσιάδης έκανε λάθη, ενώ ο δεύτερος, Θεοδόσιος Φαλτάκας, δεν είχε λάθη. Και οι βοηθοί του ανήκουν στον Σύνδεσμο Γρεβενών.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ραμίρες (62’ Μιλτιάδης), Κολομπίνο (46’ Κ. Παπαγεωργίου), Γιάκος (46’ Τσουμάνης), Όγκμποε, Νικολιάς (53’ Μαυριάς), Γλυνός (62’ Νίνο).
Ολυμπιακός Βόλου (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Μάνγκα, Φιλίπποβιτς, Ξύδας (67’ Χατζής), Βερνάρδος, Σιαφά (86’ Σταμου), Κότος (53’ Ντιαμπί).

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Αυτά τα παιχνίδια δείχνουν την προσωπικότητα του παίκτη
*Δεν έχουμε πλέον καμία ελπίδα...

Για το τέλος των πιθανοτήτων ανόδου μίλησε στο τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης, λέγοντας τα εξής: «Τελειώσαμε δυστυχώς. Δεν έχουμε πλέον καμία ελπίδα» και συνέχισε: «Αυτά τα παιχνίδια δείχνουν την προσωπικότητα του παίκτη και αν αξίζει να φοράει τη φανέλα της ΑΕΛ. Η ομάδα της ΑΕΛ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί ακόμη και στη μεγάλη κατηγορία, πόσο μάλλον στις μικρότερες, όπως είναι της Super League 2.
Η ομάδα πρέπει να έχει δυνατές προσωπικότητες που να μπορούν να έχουν απόδοση ανάλογη με την περίπτωση. Εκτός αν είναι θέμα τύχης, οπότε καθορίζεται από αυτή.
Σήμερα (σ.σ. χθες) δεν ήταν θέμα τύχης, ήταν θέμα απόδοσης και ήταν το χειρότερο παιχνίδι από τότε που είμαστε μαζί με τους παίκτες».

 

Λύση συνεργασίας με τέσσερις...
*Συμφωνία να πληρωθεί σε δόσεις ο Τιμ Σπαρβ

Τη λύση της συνεργασίας με τέσσερις παίκτες ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ αμέσως μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου (0-0), αλλά και τη συμφωνία για την εξόφληση του πρώην παίκτη Τιμ Σπαρβ. Αναλυτικά η ανακοίνωση με τις αποφάσεις έχει ως εξής:
«1. Τη λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Ευριπίδη Γιάκο ανακοινώνει η ΠΑΕ ΑΕΛ.
Του ευχόμαστε τα καλύτερα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.
2. Σε προφορική συμφωνία με την ΑΕΛ για τη λύση της συνεργασίας του ήρθε ο ποδοσφαιριστής Adrian Colombino.
Η τυπική λύση της συνεργασίας θα ολοκληρωθεί τη Μ. Τρίτη 26/4/2022 λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων του manager του.
3. Σε προφορική συμφωνία για τη λύση της συνεργασίας του με την ΑΕΛ έχει έρθει και ο ποδοσφαιριστής Ηρακλής Γαρουφαλιάς και αναμένεται η τυπική λύση τις επόμενες ημέρες.
4. Σε προφορική συμφωνία για τη λύση της συνεργασίας με την ΑΕΛ έχει έρθει ο διεθνής Κενυάτης ποδοσφαιριστής Omar Abud.
Η τυπική λύση της συνεργασίας θα γίνει τις επόμενες ημέρες παρουσία του manager του.
5. Σε συμφωνία για την εξόφλησή του σε 5 δόσεις ήρθε η ΑΕΛ με τον πρώην διεθνή Φινλανδό ποδοσφαιριστή της Tim Sparv.
Κατόπιν αυτής της εξελίξεως εξαλείφθηκε κάθε κίνδυνος αφαιρέσεως 3 βαθμών από τη βαθμολογία της ΑΕΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass