Η Λάρισα... τρέχει με ποδήλατο

*ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΕΛΛΑΔΑΣ *«ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ» ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ *ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2022 20:18

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι πρόδρομες δράσεις του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο της μεγάλης διοργάνωσης Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. Μαθητές της πόλης, καθώς και μέλη και φίλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις ενόψει

του αγώνα. Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα διεξαχθεί στη χώρα μας από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου και διεξάγεται σε 5 ΕΤΑΠ, από την Κρήτη μέχρι και την Ήπειρο. Το 4ο ΕΤΑΠ διεξάγεται το Σάββατο 30 Απριλίου στη Θεσσαλία, με τη Λάρισα να είναι η πόλη τερματισμού, ο οποίος θα γίνει μπροστά από το Μνημείο του Ιπποκράτη.
Στο πλαίσιο του ιδιαίτερα σημαντικού γεγονότος ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Cycling Greece που είναι ο φορέας διοργάνωσης του αγώνα, έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα τις εξής δράσεις για τις αμέσως επόμενες ημέρες:
1. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συλλογή ζωγραφιών μαθητών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Λάρισας με θέμα: «Το ποδήλατο που ονειρεύομαι». Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των ζωγραφιών είναι η 14η Απριλίου. Οι ζωγραφιές την ημέρα του αγώνα (30/4) θα εκτεθούν στο πάρκο Αλκαζάρ και θα κληρωθούν 3 ποδήλατα από τον Δήμαρχο.
2. Σήμερα Τρίτη 12 Απριλίου καλούνται όσοι/-ες μαθητές/-τριες επιθυμούν να μετακινηθούν με τα ποδήλατά τους στο σχολείο στέλνοντας το μήνυμα «Λάρισα πόλη του ποδηλάτου»!!
3. Αύριο Τετάρτη 13 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος «Ποδηλατώ με ασφάλεια στη Λάρισα». Στο βιωματικό με ποδήλατα μάθημα παρουσιάζουμε στους μαθητές και μαθήτριες της Δ’ τάξης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας την ενότητα οδική ασφάλεια στη μνήμη της Δήμητρας Ιορδανίδου.
Όλες οι παράλληλες δράσεις του Δήμου είναι αφιερωμένες στον άδικο χαμό της τον περασμένο Νοέμβρη.
4. Την Πέμπτη 14 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η δράση «Cycling in Ancient Larissa»- Ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Λάρισας με το ποδήλατο. Η δράση οργανώνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας, που μετέχει με ενθουσιασμό στην προετοιμασία για τον International Tour of Hellas.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΣΝ, στο πλαίσιο της προώθησης της διοργάνωσης προτάθηκε η δημιουργία ενός promo video, όπου θα συμμετέχει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων.
Πιο συγκεκριμένα, «καλούμε τους νέους και νέες του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας, να πάρουν τα ποδήλατα τους και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας την Πέμπτη 14 Απριλίου να συμμετέχουν σε μια ποδηλατική ξενάγηση σε σημαντικά μνημεία της Λάρισας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε και να συζητήσουμε για την ιστορία της πόλης μας, αξιοποιώντας τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στο αστικό δίκτυο κατά την εφαρμογή του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/VSky1uUtuuwpM3nVA
Τόπος συνάντησης: Α’ Αρχαίο Θέατρο.
Ώρα συνάντησης: 17.45 (διάρκεια 2 ώρες).
Διαδρομή: Πλατεία Λάου, πλατεία Μπλάνα, Τείχη Ιουστινιανού, Φρούριο (Μπεζεστένι, Λουτρό, Βασιλική Αγίου Αχιλλείου), Κοίτη Πηνειού, Β’ Αρχαίο Θέατρο.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30.
Η φόρμα θα απενεργοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων.
Υπεύθυνος της δράσης είναι ο κ. Χατιλάρης Παύλος, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass