Μέγας… Αλέξανδρος ο Νικολιάς

ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑ Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΤΗ ΦΕΡΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2022 21:14

Με την ονομασία Μέγας Αλέξανδρος Καβάλας αναφέρεται ο Κρατικός Αερολιμένας Καβάλας, αλλά χθες στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» άλλος ήταν ο Μέγας… Αλέξανδρος, ο Αλέξανδρος Νικολιάς που με δικό του γκολ στο 4’ η ΑΕΛ κέρδισε στην Καβάλα τη φερώνυμη ομάδα με 1-0 και έπαιξε για την αξιοπρέπειά της και για μια χαραμάδα ελπίδας ανόδου, αφού μείωσε τη διαφορά στους έξι βαθμούς από τη Βέροια που βρίσκεται στην πρώτη θέση.


Η λαρισινή ομάδα είδε το παιχνίδι ως τελικό, έπαιξε πολύ καλά, είχε την τύχη με το μέρος της αφού προηγήθηκε στην πρώτη φάση του αγώνα και στη συνέχεια κατάφερε έστω και με τη βοήθεια του δοκαριού (46’) να κρατήσει το πολύτιμο 1-0, που σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Βέροιας με τον Απόλλωνα Πόντου μπορεί να της δώσει ελπίδες ανόδου.
Παράλληλα δοκιμάστηκε και ο Μιλτιάδης σε ένα παιχνίδι κρίσιμο ώστε να αποκτήσει περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες. Η ΑΕΛ από το συγκεκριμένο παιχνίδι κέρδισε πολλά, ενώ εδραίωσε περισσότερο την αξιοπιστία της απέναντι σε όλες τις ομάδες.
Και το κατάφερε έχοντας σημαντικές απουσίες όπως αυτές όλων των σέντερ μπακ Ηλιάδη, Γκοτζαμανίδη, Θεολόγου, αφού χθες πάλι αγωνίστηκαν εξ ανάγκης ο Μπέρτος με τον Μαξιμένκο.
Μετά την ήττα αυτή η Καβάλα βρίσκεται σε δυσχερή θέση και κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.
Στα αξιοσημείωτα ότι ήταν το ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων του Παναγιώτη Διλμπέρη, ο οποίος αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΠΑΕ, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη παρουσία στον πάγκο της ομάδας της Μακεδονίας.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε με τη γνώριμη τακτική του 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Α. Παπαγεωργίου (δεξιά), Μαξιμένκο, Μπέρτο (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Ραμίρεζ, Κ. Παπαγεωργίου ως αμυντικά χαφ και στα πλάγια τους Μιλτιάδη (δεξιά), Νικολιά (αριστερά) και μπροστά τους: Κούστα, Όγκμποε.
Στην ομάδα της Καβάλας κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Κυρίτσης, στην άμυνα οι: Καραγιάννης (δεξιά), Στίκας, Πανουργιάς (σέντερ μπακ), Σπάσιτς (αριστερά). Στον χώρο του κέντρου αγωνίστηκαν ο Καζαντζίδης και δίπλα του ο Οκάν, ενώ μπροστά τους ο Έμπερτ. Στα πλάγια Αμμούρ και Σταμένκοβιτς, με προωθημένο τον Καϊούμπι.
Η ομάδα της ΑΕΛ μόλις στο 4’ έκανε το 0-1 όταν ο Νικολιάς μόνος μέσα στη μεγάλη περιοχή πλάσαρε ανενόχλητος τον Κυρίτση.
Η λαρισινή ομάδα ήταν κυρίαρχη στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά και στο 21’ ο Κυρίτσης πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Μαξιμένκο.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι άρχισαν να αντιδρούν κάνοντας την πρώτη τους ευκαιρία στο 35’ όταν σε σέντρα του Σπάσιτς από τα αριστερά ο Καϊούμπι αστόχησε σε κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Στο 47’ ο Έμπερτ κάνει υπέροχη μπαλιά στον Σταμένκοβιτς που βγαίνει μόνος απέναντι με τον Σουλούκο αλλά αστοχεί.
Βλέποντας ότι δεν ξεκίνησε καλά το δεύτερο μέρος ο Γκουτσίδης βάζει στα πλάγια τους ξεκούραστους Μαυριά και Γλυνό αντί των Νικολιά και Μιλτιάδη.
Και στο 57’ η ΑΕΛ φθάνει κοντά στο 0-2 όταν ο Κούστα από τα πλάγια κάνει σέντρα και ο Μαυριάς αστοχεί εξ επαφής.
Από κει και πέρα η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν όταν στο 85’ ο Σταμένκοβιτς απειλεί με σουτ αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σουλούκου.

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
4’ : Ο Νικολιάς μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και κάνει το 0-1.
13’: Σουτ του Οκάν, η μπάλα καταλήγει άουτ .
21’: Εκτέλεση φάουλ από τον Κ. Παπαγεωργίου, ο Μαξιμένκο κάνει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Κυρίτσης αποκρούει εντυπωσιακά.
35’: Σέντρα του Σπάσιτς, ο Καϊούμπι πιάνει κεφαλιά που καταλήγει άουτ.
44’: Σουτ του Μιλτιάδη αλλά η μπάλα γίνεται εύκολη λεία για τον Κυρίτση.
46’: Ο Οκάν σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.
47’:Ο Έμπερτ με υπέροχη μπαλιά βγάζει τον Σταμένκοβιτς μόνο απέναντι στον Σουλούκο αλλά αστοχεί.
57’: Παράλληλο γύρισμα του Κούστα στον Μαυριά που αστοχεί εξ επαφής.
85’ Ο Στάμενκοβιτς κάνει σουτ και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σουλούκου.

 

ΟΛΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Στην ΑΕΛ όλοι ξεπέρασαν εαυτούς αφού είχαν πολύ καλή απόδοση και θέλησαν να μην δώσουν δικαιώματα για ψιθύρους σε κανέναν αντίπαλο. Η ΑΕΛ από δω και πέρα πρέπει να παίζει για την αξιοπρέπειά της και όχι μόνο.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Τζοβάρα (Φθιώτιδας) και οι υποδείξεις των βοηθών του Στεφανή (Καρδίτσας), Παπαδόπουλου (Μακεδονίας). Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Έμπερτ, Καραγιάννης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑΣ (Διλμπέρης): Κυρίτσης, Καραγιάννης (85’ Γροσδάνης), Πανουργιάς (62’ Αρμάλας), Στίκας, Σπάσιτς, Καζαντζίδης, Οκάν (61’ Αλίμι), Έμπερτ, Αμμούρ (46’ Μπελεβώνης), Καϊούμπι, Σταμένκοβιτς
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Παπαγεωργίου Α., Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ραμίρεζ (90+’ Νίνο), Παπαγεωργίου Κ. (63’ Κολομπίνο), Κούστα (63’ Τσουμάνης), Όγκμποε, Μιλτιάδης (50’ Γλυνός), Νικολιάς (50’ Μαυριάς).

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ:
Ενα παιχνίδι τελικός...

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης δήλωσε τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι ακόμη, για εμάς όπως όλα τα άλλα, για την Καβάλα ήταν πραγματικά ένας από τους τελικούς που απομένουν, μέχρι το τέλος του φετινού πρωταθλήματος. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε. Προσπαθούμε από το προηγούμενο παιχνίδι να βάλουμε νέα παιδιά, να αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού. Να δοκιμάσουμε νέους τρόπους παιχνιδιού. Έχουμε έναν στόχο πάνω από όλα να αρχίσουμε από τώρα να ετοιμάζουμε την ομάδα για του χρόνου. Πάνω από όλα είναι ευκαιρία αυτά τα παιχνίδια να δούμε ποια παιδιά γενικά μπορούν να αντεπεξέλθουν στους μελλοντικούς στόχους της ΑΕΛ και ποια όχι. Αυτό είναι το κίνητρό μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε μέχρι το τέλος».
Το ματς κρίθηκε στο πολύ γρήγορο γκολ;
«Κοιτάξτε, ένα γκολ πάντα φέρνει δυσκολίες. Είδαμε ότι στην ομάδα της Καβάλας υπήρχε διάθεση στα παιδιά, αλλά το άγχος και η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, πιστεύω ήταν ένα μεγάλο κριτήριο, που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Έκανε κάποιες ευκαιρίες, δεν σκόραρε, αυτά έχει το ποδόσφαιρο».


ΔΙΛΜΠΕΡΗΣ (προπονητής Καβάλας): «Το σημερινό παιχνίδι είναι ένας αγώνας απέναντι σε μία ομάδα που κατεξοχήν, νομίζω είναι μία από τις δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, τόσο σε ατομικό επίπεδο, αλλά ιδίως σε τακτικό επίπεδο. Βλέποντας την εικόνα του παιχνιδιού κανείς νομίζω δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι εμείς είμαστε τρίτη από το τέλος και η ομάδα της ΑΕΛ δεύτερη. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές προϋποθέσεις, με πάρα πολλές κάθετες φάσεις μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Πάρα πολλές μεταβάσεις της μπάλας μέσα στην περιοχή, είχαμε ευκαιρίες και μας λείπουν νομίζω οι λεπτομέρειες, το ποιοτικό τελείωμα των φάσεων, η ποιοτική τελική πάσα που θα μας δώσει το γκολ. Η Β’ Εθνική είναι αυτή! Το γνωρίζουμε όλοι. Η ΑΕΛ κατάφερε να προηγηθεί μ’ ένα γκολ στην αρχή, σε μια φάση που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε κάποια θέματα προσαρμογής στο αγωνιστικό πλάνο, ιδιαίτερα το αμυντικό. Στο δεύτερο μέρος διορθώσαμε αρκετά πράγματα, με τους συνεργάτες μου, γι’ αυτό και σ’ αυτό το ημίχρονο η απόδοσή μας ανέβηκε κατακόρυφα. Ως νέος προπονητής της ομάδας, θέλω να πω ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ναι μεν είμαστε πίσω στον βαθμολογικό πίνακα, αλλά πιστεύω ότι στα επόμενα παιχνίδια θα έρθουν νίκες και θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass