Νέα παγκόσμια κορυφή για τον Λαρισαίο γυμναστή Αλέξη Μπατρακούλη

Δημοσίευση: 04 Απρ 2022 20:47

Στην ιστορία των διεθνών βραβείων για τους επαγγελματίες της άσκησης, όχι μόνο δεν υπήρχε καμία αναφορά σε Έλληνες, αλλά ποτέ κάποιος κάτοχος (πάντα Αμερικανός) ενός βραβείου δεν είχε κατακτήσει και κάποιο άλλο από διαφορετικό οργανισμό. Ο πολύπειρος προσωπικός

γυμναστής, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διδάσκων στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων Δρ. Αλέξης Μπατρακούλης, εξελίσσεται σε παγκόσμιο θρύλο για τους επαγγελματίες της άσκησης, γράφοντας με τη διεθνή πορεία του μια ιστορία που ίσως να μην επαναληφθεί ποτέ στα παγκόσμια χρονικά του κλάδου.
Έχοντας ήδη βραβευθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια με διεθνή βραβεία από διαφορετικούς οργανισμούς στο πεδίο του Fitness (IDEA, IDEA China, NSCA και PFP), ήρθε φέτος το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής (ACSM) να τον επιλέξει ως τον κορυφαίο πιστοποιημένο επαγγελματία της χρονιάς. Η φετινή βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Ντάλας του Τέξας στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός από τα μεγαλύτερα συνέδρια για επαγγελματίες της άσκησης παγκοσμίως. To γεγονός ότι το ACSM εκπροσωπείται από υψηλού κύρους πανεπιστημιακούς καθηγητές, ερευνητές αθλητικούς επιστήμονες και πιστοποιημένους γυμναστές, ενώ παράλληλα θεωρείται ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική της άθλησης και την επιστήμη της άσκησης από το 1954, κάνει τη φετινή βράβευση πολύ σημαντική μια και προστίθεται ως ένα άκρως τιμητικό γεγονός στην ξέφρενη εγχώρια και διεθνή καριέρα του Αλέξη Μπατρακούλη.
Η βράβευση αυτή αποτελεί μέγιστη τιμή για την Ελλάδα και την πόλη της Λάρισας, καθώς και τεράστια επιτυχία για τον Αλέξη Μπατρακούλη, ο οποίος θεωρείται πλέον ο πιο άξιος πρεσβευτής της χώρας στο διεθνές στερέωμα τoυ Fitness. Η 27χρονη διαδρομή του αποδεικνύει ότι η συνεχής αυτοβελτίωση στο τέλος αποζημιώνεται, ασχέτως των εμποδίων και των θυσιών που θα χρειαστούν. Σε αυτό το σημείο μάλιστα στάθηκε και ο ίδιος στην ομιλία αποδοχής του βραβείου, κάνοντας αναφορά στον Αριστοτέλη και τη φράση ότι «Η αριστεία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass