ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ:

Το κολυμβητήριο της Λάρισας σε πρωταγωνιστικό ρόλο

*Ο ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ *ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2022 19:05

Του Σωτ. Κέλλα

«Το κολυμβητήριο της Λάρισας είναι πολύ ωραίο και έρχονται μεγάλες διοργανώσεις, αφού εκτός από το προπονητικό καμπ ανοιχτής θαλάσσης θα διεξαχθεί το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών, αλλά θα έρθει και η εθνική ομάδα κολύμβησης για προετοιμασία». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Ολυμπιονίκη Ανοιχτής Θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, Σπύρου Γιαννιώτη, που ήρθε για ένα τετραήμερο στη Λάρισα με την ιδιότητα του ομοσπονδιακού προπονητή και τεχνικού συμβούλου.
Σχετικά με το καμπ ανοιχτής θαλάσσης που γίνεται για πρώτη φορά, μας είπε: «Μου αρέσει αυτό που κάνω, δηλαδή να ασχολούμαι με τις μεγάλες αποστάσεις και αυτό που κάνω τώρα μου αρέσει είτε από το πόστο του προπονητή είτε του τεχνικού συμβούλου. Δηλαδή να μεταφέρω τις γνώσεις μου μέσα από τη διαδρομή μου και να προσπαθούμε να αναπτύξουμε το άθλημα μέσα από αυτά που γνωρίζω. Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε καμπ στη Λάρισα γιατί είναι κρύα η θάλασσα για να κολυμπήσεις. Μετατρέπουμε την πισίνα και τη σχεδιάζουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε συνθήκες θάλασσας και προσπαθούμε με τα παιδιά να δουλέψουμε σε τακτικές και τεχνικές. Ήταν ένα ευχάριστο τετραήμερο που θα το κάνουμε περισσότερες ημέρες την επόμενη φορά.
Σίγουρα και θα κάνουμε και στη θάλασσα κάποιες προπονήσεις αφού στόχος είναι να αναπτύξουμε το άθλημα, έχουμε αθλητές που ασχολούνται, έχουν ταλέντο και πρέπει να τους βοηθήσουμε να τους φτάσουμε πιο ψηλά και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Να φτάσουν σε μια διάκριση σε Ολυμπιάδα».
*Αρκετοί αθλητές και κυρίως Ολυμπιονίκες μπήκαν σε διοικήσεις. Θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των αθλημάτων;
«Όταν μπαίνουν αθλητές σε διοικήσεις είναι πολύ σημαντικό. Έχουν τη γνώση μέσα από τον αθλητισμό, την πράξη και την καθημερινότητα και θα τη μεταφέρουν αυτοί οι αθλητές που ασχολούνται με τα διοικητικά και έτσι θα αναδειχθούν πολλοί πρωταθλητές.
*Βλέπουμε ότι ιδρύονται νέες ομοσπονδίες. Μήπως λόγω της αύξησης του αριθμού των αθλουμένων να υπήρχαν ξεχωριστές ομοσπονδίες υδατοσφαίρισης και κολύμβησης;
«Δεν το έχω ακούσει. Η ομοσπονδία μας τα πάει περίφημα και είναι διαρκώς δίπλα στους αθλητές, δίπλα στις προσπάθειές τους για να αναπτύξουμε το άθλημα. Το έργο που γίνεται και θα γίνει είναι πολύ σημαντικό. Ο καθένας από μας έχει τον ρόλο του και είναι διακριτός».
*Ο κολυμβητικός κόσμος είναι ενωμένος;
«Ο κολυμβητικός κόσμος είναι ενωμένος και φαίνεται από τα σημάδια βελτίωσης που δείχνει και από την ανάπτυξη των αθλημάτων».
Και έκλεισε η συζήτησή μας κάνοντας μια πρόβλεψη… «Το κολυμβητήριο της Λάρισας θα βγάλει σπουδαίους πρωταθλητές…».
***
 Παράλληλα έγινε και σχολή κριτών ανοιχτής θαλάσσης με ενδιαφερόμενους από τη Λάρισα και τις γύρω περιοχές.
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στο ανοιχτό Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας, θα διεξαχθούν, 16 και 17 Απριλίου, ταυτόχρονα οι δύο διοργανώσεις του Final 4 Κυπέλλου Ελλάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών.
Στο Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών θα μετάσχουν ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη, η ΑΕΚ και ο Υδραϊκός, ενώ στις Γυναίκες το τρόπαιο θα διεκδικήσουν ο Ολυμπιακός, η Γλυφάδα, ο Εθνικός και η ΑΕΚ.
Το πρόγραμμα των αγώνων:
Σάββατο, 16/4
16.00 1ος Ημιτελικός Γυναικών
17.30 2ος Ημιτελικός Γυναικών
19.00 1ος Ημιτελικός Ανδρών
20.30 2ος Ημιτελικός Ανδρών
Κυριακή, 17/4
17.00 ΤΕΛΙΚΟΣ Γυναικών
19.00 ΤΕΛΙΚΟΣ Ανδρών

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass