Ο πλανήτης θα βλέπει… Θεσσαλία

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΕΤΑΠ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ - Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ - Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ - ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2022 20:00

Ο πλανήτης στις 30 Απριλίου θα βλέπει… Θεσσαλία, καθώς το 4ο ΕΤΑΠ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλία και στη διαδρομή μεταξύ Καρδίτσας-Λίμνης Πλαστήρα - Λάρισας.

Η τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα θα γίνει από τηλεοπτικούς σταθμούς μεγάλου κύρους και στις πέντε ηπείρους.
Η Ευρώπη θα βλέπει Ελλάδα και συγκεκριμένα Θεσσαλία μέσα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που είναι μέλη της European Broadcasting Union, ενώ το τηλεοπτικό σήμα θα φτάσει: στη Μέση Ανατολή, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα, στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Ινδία, στη Νότια Αφρική, καθώς και στη Βόρεια και Νότια Αμερική.
«Μετά από δέκα χρόνια, η Ελλάδα κάνει την ορθοπεταλιά της και καταφέρνει να βγει ξανά μπροστά, διοργανώνοντας μεγάλα αθλητικά γεγονότα και διεκδικώντας τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, με θέμα τη διοργάνωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος που αναβιώνει φέτος μετά από 10 χρόνια, το διάστημα 27 Απριλίου - 1η Μαΐου 2022.
«Ευχαριστούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που με αποφασιστικότητα έκανε πράξη ένα όραμα πολλών ετών, φέρνοντας τη Θεσσαλία και την Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας και τουριστικής προβολής» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία ο Υπουργός περιβάλλει τη Θεσσαλία, από την οποία διέρχονται τρεις συναρπαστικές αγωνιστικές διαδρομές. Η Θεσσαλία και η Ελλάδα ταξιδεύει παντού στον κόσμο» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.
Αναλυτικά είπε: «Είναι ένα μοναδικό, ένα μεγάλο, ένα ξεχωριστό γεγονός που ξεπερνά τα όρια της Θεσσαλίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος αναβιώνει αναβαθμισμένος μετά από 10 χρόνια χάρη στις προσπάθειες, τη βούληση και την αποφασιστικότητα του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που έκανε πράξη ένα όραμα ετών, της Οργανωτικής Επιτροπής, της Περιφέρειας, των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών. Η Θεσσαλία και η Ελλάδα ταξιδεύουν παντού στον κόσμο: 22 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες, 154 αθλητές από 40 εθνικότητες, 870 χλμ. σε δημόσιο δρόμο, παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον και το μεγάλο στοίχημα του αθλητικού τουρισμού και της διεθνούς προβολής της χώρας. Η Θεσσαλία έχει ισχυρή συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο με πολλά αγωνιστικά χιλιόμετρα, καθώς τρία από τα πέντε ΕΤΑΠ διέρχονται στις 29 - 30 Απριλίου και 1η Μαΐου από τους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά, Λίμνης Πλαστήρα, Φαρκαδόνας, Καρδίτσας, Τυρνάβου, Κιλελέρ, Λάρισας και Μετεώρων. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλετε. Ευχαριστώ τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας Αστέριο Μαντζιώκα και εργαζόμαστε όλοι: Περιφέρεια, Δήμοι, Αστυνομία, Τροχαία, εθελοντικές οργανώσεις, αθλητικοί σύλλογοι, για να αποδείξουμε ότι μαζί μπορούμε και πετυχαίνουμε στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενούμε στη Θεσσαλία».
Ο Υφυπουργός απάντησε ότι στη Θεσσαλία νιώθει σαν το σπίτι του με τη θερμή υποδοχή την οποία έχει πάντα.
Στη συνέχεια ο Κώστας Αγοραστός έκανε «πάσα» στον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη που είπε: «Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με διεθνή προβολή. Η συνεργασία που έχουμε με το Υπουργείο Αθλητισμού και τον κ. Αυγενάκη και την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι εξαιρετική.
Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ήδη κάνει μια μεγάλη προετοιμασία απευθυνόμενος στα σχολεία, σε συλλόγους ΑμεΑ, έχουν γίνει συναντήσεις με εθελοντικές οργανώσεις. Επιδιώκουμε ο τερματισμός του 4ου ΕΤΑΠ στην πόλη της Λάρισας και μπροστά από το μνημείο του Ιπποκράτη να μετατραπεί σε μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας. Σε μια πόλη που αγαπάει το ποδήλατο και στην οποία τα έργα βιώσιμης αστικής κινητικότητας αλλάζουν τη φυσιογνωμία της».
Κατόπιν μίλησαν οι Δήμαρχοι της Θεσσαλίας που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και εμπλέκονται στη διοργάνωση:
Βασίλης Τσιάκος (δήμαρχος Καρδίτσας): «Εχουμε ανάγκη τέτοιων γεγονότων μετά την πανδημία. Η Καρδίτσα εχει ποδηλατική κουλτούρα, με 25 χιλιάδες ποδήλατα καταγεγραμμένα, 18 χλμ. ποδηλατόδρομο και θα επεκταθεί περισσότερο. Ευχαριστούμε τον κ. Αυγενάκη που με τέτοιες διοργανώσεις αφουγκράζεται τον παλμό των τοπικών κοινωνιών».
Θεόδωρος Αλέκος (δήμαρχος Μετεώρων): «Είμαι σίγουρος πως όλα θα πανε καλά. Να βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας. Τα Μετέωρα και η Καλαμπάκα σας περιμένουν».
Γιάννης Κόκκουρας (δήμαρχος Τυρνάβου): «Ευελπιστούμε αυτό το μεγάλο γεγονός να συνεχίσει να γίνεται. Συγχαρητήρια στον κ. Αυγενάκη για την προσπάθεια. Είναι κίνητρο να ασχοληθεί η νεολαία μας με τον αθλητισμό και την ποδηλασία».
Γιώργος Σακελλαρίου (δήμαρχος Παλαμά): «Αναμένουμε με αγωνία να αναδειχθεί ο τόπος μας από το σημαντικό αυτό γεγονός. Είναι σημαντικό για εμάς που δεν έχουμε τουριστική προβολή των ομορφιών του τόπου μας».
Θανάσης Νασιακόπουλος (πρόεδρος ΠΕΔ Λάρισας, δήμαρχος Κιλελέρ): «Για την περιοχή μας το πέρασμα του ΔΕΗ ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ήταν στρατηγική μας επιλογή. Χαιρόμαστε που η Θεσσαλία εχει τη μερίδα του Λέοντος στο τεράστιο αυτό αθλητικό και τουριστικό γεγονός. Ευχαριστούμε για την αναβίωση τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Κώστα Αγοραστό, τον περιφερειάρχη μας, για τη συμμετοχή της Θεσσαλίας σε αυτό το πρότζεκτ».
Παρούσα ήταν και η βουλευτής Στέλλα Μπίζιου που είπε: «Θα είμαι κοντά σας με όλες μου τις δυνάμεις για την επιτυχία του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας», ενώ ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Γιάννης Κουρδής τόνισε: «Πρόκειται για ένα Εθνικό Γεγονός με προεκτάσεις παντού. Του χρόνου θα διαγωνίζονται οι πόλεις για να πάρουν μία διαδρομή ώστε να προβάλλουν τον τόπο τους. Η δουλειά που γίνεται από τη Cycling Greece είναι τεράστια».
Σημαντικό θα είναι το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας δήλωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στη μεγάλη αθλητική διεθνή πρόκληση, αλλά χρειάζεται τη βοήθεια όλων αφού η ασφάλεια σε μια τέτοια εκδήλωση είναι στις άμεσες προτεραιότητες.

 

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΤΑΠ
Ο πρόεδρος της Cycling Greece Γιώργος Λεβεντάκης παρουσίασε αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα, τις φανέλες των ποδηλατών που θα προηγούνται στις κατατάξεις, τις διαδρομές και τις ομάδες, ενώ ο διευθυντής των Παράλληλων Δράσεων Θάνος Γεωργίου ανέπτυξε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις πόλεις της Θεσσαλίας με στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης των απλών πολιτών με το ποδήλατο, αλλά και της οδηγικής ασφάλειας.
Η Θεσσαλία έχει τη μερίδα του λέοντος στην αναβίωση του Ποδηλατικού Γύρου, καθώς τρεις μεγάλοι Δήμοι της φιλοξενούν εκκινήσεις και τερματισμούς και επιπλέον το γκρουπ των υψηλού επιπέδου ποδηλατών διέρχεται από αρκετούς ακόμα.
Συγκεκριμένα, στις 29/4, στις 30/4 και την 1η Μαΐου, το 3ο, το 4ο και 5ο ΕΤΑΠ έχουν «άρωμα» Θεσσαλίας, καθώς τρεις πόλεις, η Καρδίτσα, η Λάρισα και η Καλαμπάκα φιλοξενούν τις ομάδες που φέτος θα αγωνιστούν στον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.
Στις 29/4, το 3ο ΕΤΑΠ δηλαδή, η εκκίνηση θα δοθεί στους Δελφούς και ο τερματισμός θα γίνει στην πόλη της Καρδίτσας.
Το 4ο ΕΤΑΠ ανήκει ολοκληρωτικά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με εκκίνηση από την Καρδίτσα και τερματισμό στη Λάρισα.
Και την τελευταία μέρα του «βασιλικού» ΕΤΑΠ, την Πρωτομαγιά, η εκκίνηση θα γίνει στον Δήμο Μετεώρων (Καλαμπάκα), το γκρουπ των αθλητών θα κάνει ένα εντυπωσιακό σιρκουί στα Μετέωρα και θα καταλήξει στη Λίμνη των Ιωαννίνων.

 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
Στον επίλογο της σύσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είπε: «Δημιουργούμε ένα τουριστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό γεγονός για τους πολίτες σε όλη τη χώρα. Τουριστικό, χάρη στην τεράστια προβολή των πόλεων, που εκκινεί, διέρχεται και τερματίζει το peloton. Ψυχαγωγικό, διότι όλοι οι πολίτες μπορούν να το παρακολουθήσουν χωρίς αντίτιμο, απολαμβάνοντας τις θεαματικές μονομαχίες των υψηλού επιπέδου ποδηλατών που θα έρθουν και στη χώρα μας.
Και εκπαιδευτικό, διότι έχουμε ετοιμάσει πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, τις οποίες θα δείτε στη συνέχεια, με στόχο την ενίσχυση της ποδηλατικής συνείδησης των πολιτών, σε μια εποχή, που επιτάσσει κάθε ενέργειά μας να αφήνει θετικό οικολογικό αποτύπωμα.
Η διεκδίκηση και η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων αποτελεί στρατηγική απόφαση της Κυβέρνησης, διότι πρόκειται για την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας. Αποτελεί το καλύτερα επενδεδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, διότι συμβάλλει στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών.
Θυμίζω ότι το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ανήλθε στα 35 εκατ. ευρώ. Και εξ αυτών τα 20 εκατ. ευρώ «έπεσαν» στην τοπική και εθνική οικονομία, όπως καταγράφηκε από την έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της MotorSport Greece».

 

ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ
Στη σύσκεψη, εκτός των προαναφερομένων, συμμετείχαν ακόμα η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Τάνια Δόκου, οι αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Πινακάς, Π.Ε. Καρδίτσας Κωστής Νούσιος, Τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Λαδόπουλος, Νίκος Λιούπας, ο ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Σάββας Τσοπούρογλου, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου Χριστόφορος Κατσαρός, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Σουφλιάς, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος, ο γενικός γραμματέας του ΕΑΚ Αντώνης Ζήλος, εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων και αθλητές Ποδηλατικών Συλλόγων.

 

ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ…
Την παράσταση έκλεψαν νεαροί αθλητές που με τις αγωνιστικές τους στολές και τα ποδήλατα βρέθηκαν στην εκδήλωση και έδωσαν χρώμα τόσο στον χώρο όσο και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα.
*Την εκδήλωση συντόνισε ο αθλητικός συντάκτης της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass