Νίκη και πιο κοντά στη σωτηρία ο Απόλλων Λάρισας

Επιβλήθηκε χθες της Αναγέννησης Καρδίτσας με σκορ 2-1 - Τα γκολ: 11’ Βίγια πεν., 55’ Νούσιος- 90’ Μπαντιμπανγκά

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2022 21:08

Νίκη που τον οδηγεί κοντά στην παραμονή πέτυχε χθες στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος επικράτησε της Αναγέννησης Καρδίτσας με 2-1, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, στον Α’ όμιλο της Super League 2.


Οι «κυανόλευκοι» έφτασαν πλέον τους 26 βαθμούς στη βαθμολογία και απέχουν πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και ατενίζουν με αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Και οι δύο προπονητές επέλεξαν το σύστημα 4-2-3-1. Ο Θωμάς Γράφας για τον Απόλλωνα είχε τερματοφύλακα τον Αστρά, δεξιά στην άμυνα τον Πετράκη, αριστερά τον Τιμπουέ, σέντερ μπακ τους Γιαννίτση, Καλούση, αμυντικά χαφ τους Χατζή και Λίταινα, πιο μπροστά τους Μπαλογιάννη, Νούσιο, Βίγια και σέντερ φορ τον Σταματή.
Για την Καρδίτσα, ο Περικλής Αμανατίδης είχε κάτω από τα δοκάρια τον Γκέκα, δεξιά στην άμυνα τον Κουτρουμάνο, αριστερά τον Σταμόπουλο, στο κέντρο αυτής τους Κοτσώνη, Λαγό, αμυντικά χαφ τους Μπάλλα, Δημούτσο, πιο μπροστά τους Βιντάλ, Αθανασιάδη, Μπαντιμπανγκά και προωθημένο τον Γκίνη, που άλλαζε με τον Αθανασιάδη. Η Καρδίτσα αγωνίστηκε στην επανάληψη και με σύστημα 4-4-2.
Στο 11′ ο Βίγια κέρδισε πέναλτι και ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-0, ενώ στο 55′ ο Βίγια βρήκε τον Νούσιο που απέφυγε τον Σταμόπουλο πριν πετύχει το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων, ενώ η Αναγέννηση μείωσε στο 90′ με τον Μπαντιμπανγκά.
Ο Απόλλωνας προηγήθηκε λοιπόν στο 11’ , όταν ο Βίγια ανατράπηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής από τον Βιντάλ, με τον κ. Αγγελάκη να βρίσκεται κοντά στη φάση και να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε να μετουσιώσει σε γκολ ο ίδιος ο Βίγια, που δεν αστόχησε παρά την ασθενή απόκρουση του Γκέκα, που πετάχθηκε στη δεξιά του γωνία, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και έτσι έγινε το 1-0.
Στο 23’ σε σουτ του Δημήτρη Λίταινα μπλόκαρε την μπάλα ο Γκέκας, ενώ στο 34′ η λαρισινή ομάδα είχε μία ακόμα καλή στιγμή με σουτ του Κώστα Χατζή έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον γκολκίπερ της Καρδίτσας να αποκρούει με υπερένταση.
Πέντε λεπτά αργότερα στο 39′ ο Δημήτρης Κουτρουμάνος επιχείρησε σέντρα από δεξιά και ο Δαμιανός Γκίνη στο δεύτερο δοκάρι και προ κενής εστίας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47’ σε σουτ του Κοτσώνη μπλόκαρε την μπάλα ο Αστράς, ενώ στο 55’ έγινε το 2-0. Ο Τιμπουέ έδωσε στον άξονα στον Βίγια και εκείνος πιο δεξιά στον Βαγγέλη Νούσιο, που μπήκε στην περιοχή έχοντας μπροστά του τον Τζέιμς Σταμόπουλο, τον οποίο και «χόρεψε» και με ένα διαγώνιο δυνατό σουτ στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Γκέκα πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τους λιγοστούς φιλάθλους στην κερκίδα.
Σήμερα ο Νούσιος παρουσιάζεται σε στρατόπεδο της περιοχής για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.
Η Αναγέννηση προσπάθησε να αντιδράσει και στο 58’ σε σουτ Σταμόπουλου η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 70′ οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν με ένα σουτ του Ζίγκι Μπαντιμπανγκά, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αστρά.
Τελικά στο 90’ μετά από κεφαλιές των Μπενγούα και Αθανασιάδη, η μπάλα κατέληξε στον Ζίγκι Μπαντιμπανγκά, ο οποίος με σουτ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης στο 90’+2’ έχασε ευκαιρία από κοντά για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, που ευτυχώς δεν επιτεύχθηκε και ο Απόλλωνας έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, αν και το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο ακόμη.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του Αγγελάκη (Μακεδονίας), ο οποίος έδειξε μια κίτρινη στο 72’ στον Μπάλλα και σε παράγοντα της Καρδίτσας που ήταν στον πάγκο. Συνεργάτες του ήταν οι Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Μποζατζίδης (Μακεδονίας) και 4ος ο Πολυχρόνης (Πιερίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θωμάς Γράφας): Αστράς, Γιαννίτσης, Καλούσης, Τιμπουέ, Πετράκης (86′ λ.τ. Λουκάς), Χατζής, Λίταινας, Μπαλογιάννης (82′ Καραμόκο), Νούσιος, Βίγια, Σταματής.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρουμάνος (81′ Μπιανκόνι), Κοτσώνης, Σταμόπουλος, Γκίνη (46′ Πολίτης), Δημούτσος (62′ Καρρίκι), Λαγός, Μπάλλας (81′ Μανιός), Αθανασιάδης, Μπαντιμπανγκά, Βιντάλ (62′ Μπενγκούα).

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass